Já ji uměla takovým stylem, že jsem přidala bud cukr nebo vodu jak se mi to hodilo. Teď to zkouším podle přesně daného množství a vůbec se mi nedaří. Už jsem ztratila asi kilo cukru a pořád jsem nic neuvařila. Dneska jsem ji zase třikrát pokazila. Někde jsem slyšela že při vařu má tahnout jako med, už mi hnědla ale pak se najednou místo tuhnutí spálila, zčernala a smrděl celý dům, totálně zřídla a musela jsem ji vylít. A taky se mi stává, že se mi cukr roztaví a začně žloutnout a pak zase zkrystalizuje a mám z toho zase cukr.Už nevím jak na to. Poradíte?

arrow
profile_image
carolli
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Shodou okolností jsem se zrovna dneska do vaření cukrové pasty pustila. Měla jsem pocit, že se povedla, ale teď jsem dost zmatená

Asi takhle... Na půl kila cukru jsem dala decku vody - povařila. Nejřív se rozpustil cukr, pak se vypařila voda, udělaly se mi hrudky - pak se ty hrudky začaly rozpouštět, cukr zlátnout a vznikla mi medovitá hmota - konzistencí i barvou - po úplném rozpuštění jsem odstavila z plotny, přelila do misky a pískala jsem si, jak jsem to napoprvé dobře zvládla Ale nejspíš jsem se přepočítala Ta hmota asi netvoří tu správnou "patlaninu"... když jsem ji zkusila vzít do ruky, tak ihned tvrdne... je hrozně horká a pak hnedka tvrdne na kámen a láme se... Podle mého tam chybí ten mezistupeň...

arrow
profile_image
teresa
od 8. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Mám stejnou zkušenost jako carolli....asi si jí začnu kupovat.

Já snad neznám nikoho, komu by se doma povedla....všude právě čtu, že vypadala na pohled dobře, ale nešlo s ní pracovat Je mi taky líto vyhazovat za cukr s vodou takový peníze, ale doma se s tím patlat fakt nemám nervy.

Prý je dobrý jí vždycky kousek odebrat, počkat až trochu vychladne, aby nebyla vařící a zkusit, jestli trhá chloupky, jestli se nelepí apod. a když nefunguje, tak vařit znova, pak zase kousek odendat...vyzkoušet...prostě piplačka Myslím, že se hlavně nesmí rozvařit.

carolli
někde ještě doporučujou dávat do toho citronovou šťavu...nevím, jestli by to mohlo být tím, žes jí nepoužila? I když možná to je fuk...

arrow
profile_image
carolli
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji včelka Mája: někde ještě doporučujou dávat do toho citronovou šťavu...nevím, jestli by to mohlo být tím, žes jí nepoužila? I

vidíš, tím by to možná být mohlo... z nějakého důvodu se tam asi dává...

snad ještě někdy seberu odvahu a vyzkouším znovu

no já první vaříla s kryslalem,takže jsem to svedla na cukr. Pak jsem si donesla krupici a nebyly z toho takové hrudy. O něco lepší, ale není to pořád ono. Jinak si nemylím, že to je těžké. Akorát jsem to nějak zapomněla. Jo a musí se opravdu vždycky kousek odebrat z té vařící treba na lžíci a nechat chladnout, až je vlažná tak začít natahovat. Mě chlupy brala vždycky. Ale teď vařím stále dokola a pořád nic. Zítra to zkusím znova. Jinak co mě ted zaráží je to, že se mi po rozvaření z ní po chvíli stane cukr. To mi před tím opravdu nedělalo. Takže problém bude ais v tomto. Nevím jestli vařit na mírném ohni nebo na vysokém.

arrow
profile_image
carolli
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

lucisek1111

prosím tě, jak jsi postupovala v době kdy se ti dařilo ji vařit?

ok, nasypeš cukr + vodu + nejspíš tu citronovou šťávu... necháš rozpustit... a dál?

arrow
profile_image
carolli
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

... tady je to krásně ukázané!

žádná vypařená voda a hrudky! Vařila jsem to moc pozvolna... zítra koupím citron a vyzkouším znovu

Super video Takhle to vypadá jednoduše Asi se do toho taky pustím, dneska jsem si zrovna objednávala pastu za 450 Kč, což je sakra předraženej cukr s vodou

Teď jsem ještě koukala na jedno video a tam paní říká, že na začátku se má vařit na vysokej plamen a potom když se začnou bublinky měnit z bílé (průhledné) na takovou zlatavou, tak se má ztlumit plamen.

Ten cukr používáte krystal nebo moučka? A citronovou šťávu mačkáte z citronu nebo používáte tu v žlutejch plastovejch lahvičkách?

arrow
profile_image
teresa
od 8. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak jsem jí zkusila uvařit podle receptu elissabeth a super, povedla se mi úplně poprvé a jde to dobře. Díky moc! ušetřím penízky

Holky a když ji takhle uvaříte, tak co s ní pak? aplikovat dokud je teplá (pak tuhne?) a jde pak přihřát aby byla zase vazká?

elissabeth
díky! vyzkouším tvůj recept!

Cituji teresa: Tak jsem jí zkusila uvařit podle receptu elissabeth a super, povedla se mi úplně poprvé a jde to dobře.

já dneska taky vyzkoušela a povedla se, juchůůůůů

sice jsem to poprvý zvorala, byla moc hnědá, asi připálená, tak jsem to vyhodila, podruhý nechala jen do tý zlatavý barvy a to funguje dobře

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené