arrow
profile_image
Ywette
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravím
Asi poslední půlrok mě trápí kyselo v puse. Nejvíce se to projevuje pokud piji sladké nápoje, ale může to být i jen mírně oslazený čaj. Občas se mi to stává i po sladkém jídle, např. po banánu. Ale zvláštní je, že když piju sladké po obědě (větší jídlo) tak tento problém nemám. Nevíte čím by to mohlo být a co bych s tím mohla dělat? A ještě se mi zdá, že mi začalo být poslední dobou více cítit z pusy. Mohlo by to mít souvislost?

Cituji Ywette: A ještě se mi zdá, že mi začalo být poslední dobou více cítit z pusy.

na tohle by ti možná pomohlo kdyby sis koupila takové to listerine.. mě to pomohlo když jsem si to dávala ráno a večer

arrow
profile_image
dulcecandy
od 16. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tady máš na všechno odpověď

arrow
profile_image
Ywette
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

No mně se kazy ntvoří. Žádný zatím naštěstí nemám. Ale nechápu, že je to až poslední dobou... Nemáte nějakou radu kromě žvýkačky nebo čištění zubů?

arrow
profile_image
Mifulka
od 21. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Máš překyselený organismus. Chce to více zeleniny,zásadotvorných potravin a zkus pít vodu s citronem. Na zápach z úst je dobré cucat skořici

přesně jak říká Mifulka, já osobně jím zdravě, piju jedině vodu a neslazený zelený čaj, takže překyselením netrpím, ale když "na mě něco leze" tak si uvařím čaj s medem a po vypití mám taky kyselo v puse, sladké působí na organismsu kysele (souvisí to s PH), tak se ti to projeví kyselou chutí v ústech. Jediná rada zní: přestaň pít sladké

arrow
profile_image
Ywette
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já právě zdravě jím, tak samozřejmě, že by to šlo i líp, to jde vždy, ale stejně... Je mi divné že předtím se mi to vůbec nestávalo. Ale děkuju za příspěvky

arrow
profile_image
Ywette
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

a na sladké taky moc nejsem. Jenom občas si něco malého dám. Tak zkusím nepít sladké vůbec. Ale například když jsem dlouho na treninku, potřebuju mít z něčeho energii

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Ywette: Tak zkusím nepít sladké vůbec. Ale například když jsem dlouho na treninku, potřebuju mít z něčeho energii

tak po tréninku si dej např. banán pro zdroj sacharidů a ne sladké nápoje.
Nevím, pro lidé chápou sladké pití jako zdroj energie.. ano, cukr dodá okamžitou energii, ale na velmi krátkou dobu.

arrow
profile_image
Ywette
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Když ono je potřeba mít na treninku nějakou rychlou energii...

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Ywette:
neříkám že ne, ale existuje vždy zdravá varianta cukrů a energie

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Ywette: Ale nechápu, že je to až poslední dobou.

Podle mě sis toho začala akorát víc všímat.

Cituji bedrunela: tak po tréninku si dej např. banán pro zdroj sacharidů a ne sladké nápoje

Z výživového hlediska je to dobrá rada, z hlediska stomatologie to vyjde prakticky nastejno - budeš mít "kyselo" v ústech po obojím. Banány mají navíc tu nevýhodu, že jsou lepkavé, déle se drží na zubech a bakterie, způsobující zubní kaz, z nich mohou déle čerpat energii pro svůj metabolismus.

Cituji Ywette: Nemáte nějakou radu kromě žvýkačky nebo čištění zubů?

Taky trochu pomůže pořádně vypláchnout ústa obyčejnou vodou - tím se cukry alespoň naředí, když už nic. Nebo použít ústní vodu - doporučuje se spíše bez alkoholu, protože ten dráždí ústní sliznici.

Cituji Mifulka: Máš překyselený organismus. Chce to více zeleniny,zásadotvorných potravin a zkus pít vodu s citronem.

Lidský organismus má spoustu mechanismů, jak udržovat stálé pH. Při vychýlení jak na zásaditou, tak na kyselou stranu tyto mechanismy ihned korigují dané změny. Kdyby tyto mechanismy selhaly a nebyly uměle kompenzovány, došlo by k překyselení (nebo k vychýlení na zásaditou stranu) - nemohly by probíhat chemické procesy v lidském těle a člověk by zemřel. Pod pojmem "umělá kompenzace" se skrývají infuzní roztoky a podobné srandičky. Opravdu nepomůžou "zásadotvorné potraviny", i když by tomu člověk rád věřil.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji UsmejSe: Opravdu nepomůžou "zásadotvorné potraviny", i když by tomu člověk rád věřil.

ale pomůžou

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Souhlasím s Lucrezií, pít sladké nápoje je blbost, chápu, že zcela výjimečně člověk neodolá, ale sladké limonády jsou fakt hnus, sladký čaj taky nic moc. Jsi překyselená, což může vést od banalit až k rakovinnému bujení - musíš změnit stravovací návyky: žádný cukr, minimum potravin s obsahem bílé mouky, minimum mléčných výrobků. Naopak hodně zeleniny, ořechů, ovoce, zeleného a bílého čaje. A nejlíp ještě přidat třeba rakytníkový sirup (čistý, ne ten smíchaný s medem).
Na příliš kyselém prostředí organismu opravdu stojí valná většina civilizačních nemocí, to není žádný mýtus.

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji UsmejSe: Lidský organismus má spoustu mechanismů, jak udržovat stálé pH. Při vychýlení jak na zásaditou, tak na kyselou stranu tyto mechanismy ihned korigují dané změny.

nemáš pravdu - doporučuju koupit indikátorové papírky a pravidelně měřit pH moči aspoň 14 dní 2-3x denně - zjistíš, jak ti pH lítá, a jak se stravou dá krásně ovlivnit (ať už správným směrem, nebo špatným)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené