arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit. Syn(8let) má již po několikáté streptokokovou angínu(někdy v kombinaci i se spálou - vyrážka). Má vysoké teploty, malinový jazyk a hodně ho bolí v krku. Vždy dostaneme atb Ospen po jehož braní příznaky vymizí. Problém je, že náš dětský doktor nedělá po ukončení léčby žádné testy(krev,moč,výtěry).Jednou nám na pohotovosti nasadila ospen paní doktorka a do zprávy pro Mudr. napsala, že po ukončení léčby je nutné vyšetřiř moč a krev. Opravdu velmi se divila, že to náš lékař nedělá a tvrdila, že to je důležité. Našemu doktorovi se do toho vůbec nechtělo, ale nakonec nějaké testy(po mém odkazování na zprávu udělal).Nejspíš bylo vše v pořádku a syn byl delší dobu zdravý. Nyní měl opět strep.angínu od 21.5. do 1.6 měl atb. Doktor nám opět nedělal žádné vyšetření. Nyní má syn vysokou teplotu a bolí ho v krku. Vypadá to opět na angínu. Mohu po lékaři vyšetření vyžadovat? Je vůbec nutné a nebo byla Mudr na pohotovosti moc pečlivá? Moc prosím o radu.
Děkuji

arrow
profile_image
MalinkaBoo
od 30. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mě dělal doktor odběry vždy, po každé nemoci, kdy jsem brala atb...jak dětská lékařka, tak můj současný praktik...loni v zimě jsem měla nějakou velice nepříjemnou a záhadnou infekci a dokonce jsem chodila na odběry dvakrát týdně, aby vysledoval, jak tělo na ATB reaguje...a jako dítě se taky pamatuju, že vždy těsně před dobráním(možná krátce po?) jsme chodili na kontrolu, kde mi brali i krev a pak jsme volali pro výsledky...i výtěry krku jsem po angínách absolvovala...

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na MalinkaBoo:
Mě to právě také přijde divné. Moje praktická lékařka mi odběry dělá a na kontroly chodím. Nevím jestli se proti tomuto postupu mohu nějak bránit?
Od září to budou již šestá atb a nikdy jsme na krev nešli(jen jednou na popud dr z pohotovosti). také nevím zda jde třeba udělat výtěr a citlivost na atb, nebo je v pohodě, že se angína po 10 dnech opět vrátí?

arrow
profile_image
MalinkaBoo
od 30. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na amri: jsem naprostý laik, ale normální to určitě není...tohle chce řešit...

arrow
Neprodává v Bazaru

Já teda nejsem lékař, ale kdyby byl tvůj syn nemocný jednou za uherský rok a antibiotika ho vyléčila a měl by zase klid tak bych nějaké vyšetření nepožadovala.
Pokud bere antibiotika pořád dokola tak asi není něco v pořádku a měl by ho snad vyšetřit víc než obvykle, když se mu to pořád vrací!!

Také jsem jednou měla streptokoka a ta bolest v krku je fakt hrozná je to mnohem horší než normální angína. Vím že mě pak brala krev, moč a ty výtěry. A říkala že se to může nějak usadit v srdci nebo plících (s těma plícema si nejsem uplně jistá) a může to způsobit i nějakou aritmii nebo nějaké další problémy se srdíčkem. Tak mě ještě důkladně poslouchala srdce.
Je to už dlouho co jsem to měla tak nevím přesně co o tom říkala tak ti nechci nějak kecat.

Tvůj syn je ještě malý a když si představím tu šílenou bolest tak mě je ho opravdu líto

Určitě trvej na důkladnějším vyšetření, nebo ať vás pošle k nějakému odborníkovi přes imunitu nebo tak něco. Ty antibiotika pokud bude brát tak často tak na něho pak už nebudou přece působit. Pokud měl od září ant. 5x tak musí být nemocný co 2 měsíce a to není normální

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kokinecka:
Přesně tak. Kromě října a února byl nemocný každý měsíc. Pokud rovnou nebral atb, tak to byla alespoň viróza atd. Už jednou jsem řešila z dr. spor, když měl syn 14 dní ošklivý kašel a on tvrdil, že to je jen urputná viróza. Bral solmucol, mucosolvan a nic nepomohlo. Ovšem ani tak nás neposlal na rtg či krev. Syna si poslechl a dal mu Erdomed na odkašlávání a měl být další týden doma. Nakonec tedy s virózou strávil doma tři týdny a lehce kašlal ještě dalších 14 dní.

Jinak jsme asi před dvěma lety na mojí žádost byli na imunologii. Syn je alergik - prach,pyl - bříza,roztoči,plísně a kočka. Chtěla jsem tam k vůli plísni v bytě. V tu dobu nebyla imunita špatná. Od té doby jsme tam nebyli. Dr má zprávu a neříkal, že by to nějak souviselo. Už rok a sedm měsíců bydlím se synem jinde(pro jistotu třetí patro. Od té doby mu zmizel atopický ekzém a já jsem nyní také zdravější. Jinak nemáme koberce,kočku,často luxuju,má protialergické lůžkoviny atd. Takže jsem snad udělala všechno,aby mu alergie moc neubližovaly. Spíše mi vadí, že si nejsem jistá, zda ho atb opravdu vyléčila či jen zaléčila. Je teď opravdu hodně nemocný a často se opakují právě angíny.

arrow
Neprodává v Bazaru

Po každém dobrání antibiotik by měl následovat odběr krve a moči, aby se zjistilo zda atb byla účinná a již není potřeba léčby nebo zda je v atb potřeba pokračovat. Určitě na odběr krve máte právo a při takovémto laxním přístupu lékaře bych spíše doporučovala změnit lékaře.

arrow
profile_image
Aileenka
od 19. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, já celkem trpím na angíny a často se mi stává, že po penicilinu, což je ospen, se mi ta angína vrátí a pomůžou až atb nepenicilinové řady. Jestli je doktor takhle laxní, tak buď změnit nebo dojít se synem na ORL, u nás se třeba nemusíš vůbec objednávat, jednou jsem tam šla, když už jsem byla zoufalá, že po druhých ATB mě opět bolí v krku, hned mi udělaly všemožné výtěry, ani jsem si o ně nemusela říkat.

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na kubouch: Reaguji na kubouch:
Je toto pravidlo někde napsáno? Potřebovala bych se mít čeho chytit. Jsou určité doporučené diagnostické postupy, ale ne všechny jsou závazné a navíc zde je to až po ukončení léčby. Už vidím jak mi dr zase řekne, že to je zbytečné

arrow
Neprodává v Bazaru

Tak závazně napsané to nikde asi nebude, vše jsou doporučené postupy..ale každopádně se to učí na zdrávce i VŠ..nevidím důvod proč by lékař odmítl odběr udělat nebo pacienta na něj poslat..naopak z toho může mít akorát body pro pojišťovnu, když už mu nejde o zdraví pacienta..

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Aileenka: dojít se synem na ORL

Já jsem byla po několika angínách(asi 5x za rok) poslána na ORL na pendepon, injekce po 3 týdnech. Od loňského března jsem neměla angínu. Streptokok mi perzistoval v těle a vždy, když jsem měla trochu podlomené zdraví, tak se projevil hnisavou angínou. Doktor nemusí dělat vyšetření vždy, ale pokud mu nedošlo, že není normální mít co 2 měsíce atb, tak bych šla rovnou na to ORL. Držím palce, také je mi syna líto, když vím, jaké je to utrpení

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Aileenka:
doufám, že už nám také dají něco jiného. Jenže doktor nás pořád přesvědčuje, že atb penicilínové řady na streptokokové angíny zabírají nejlépe
A u nás evidentně pořád nic.

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na kubouch:
Také nevím proč mu to přijde zbytečné. Je to homeopat a třeba, když měl malý 39,9 teplotu a já mu volala celá zoufalá, tak mi do mobilu radil homeopatika.
Tenkrát jsem neposlechla a jela s malým hned do nemocnice, naštěstí to pak bylo v pohodě, protože nám poradili střídání antipyretik po třech hodinách. Syn totiž na vysoké teploty často trpí. Napadlo mě jestli naopak nechce ušetřit. Slyšela jsem, že když lékaři dělají moc vyšetření, tak jim to vzp neproplatí či ošetřit moc pacientů se jim nevyplatí? No nevim.

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
Děkuji za radu. Synovi se to právě vrací po zátěži. V pondělí měl taekwondoo a od úterý teplotu. Pendepon jsem již s doktorem řešila, ale přišel mu nebezpečný. Injekce jsou prý bolestivé,musí se podávat v nemocnici a je zde riziko alergické reakce. Nakonec říkal, že když se to bude vracet, tak syn může brát nízké dávky atb pořád. To si mi moc nelíbí. Prý má takhle holčičku co bere Ospen už tři roky v kuse a je zdravá. Já bych raději, aby se to vyřešilo jednou provždy a syn mohl jako normální zdravý kluk sportovat. Já sama beru léky na srdce a vím jak je nepříjemné být limitována vlastním tělem.

arrow
profile_image
amri
od 23. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak všem děkuji moc za radu. Včera jsme byli u Dr. a udělal nám alespoň výtěr z krku. Malému se do krku podíval a prý to snad angína nebude. Jenže dnes má syn opět fialový a malinový jazyk. Teplota sice klesla na 37,2(pokud je v klidu), ale v krku ho bolí pořád. Volali jsme Dr. a zítra tam jdeme na kontrolu. Podle jazyka se však tvářil, že to bude opět angína. Nyní tedy už jen po deseti dnech. Jsem opravdu naštvaná, že nám nedělal kontrolní odběry a jsem zvědavá jak se zítra domluvíme. každopádně jdu se synem i jinam - mám právo znát názor i jiného lékaře a neustálé opakování angín se mi nelíbí.
Ještě jednou díky všem a pokud se vám bude chtít psát vaše rady či zkušenosti, tak budu jedině ráda.
Ráda bych např. věděla zda je možné mít angínu s nízkou teplotou cca 37,2 až 37,5 a jestli to někdy někoho přešlo bez atb? Dr. totiž navrhoval homeopatika, nebo, že by to mohlo přejít i samo. Uvidím zítra, sice se mi nechce malému dávat zase atb, ale bojím se, že jiná možnost není. Přeci jen angína není rýma, že?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené