arrow
profile_image
lisica
od 25. 10. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

berolina...měla bych dotaz ohledně chřestu, oloupala jsem ho, uvařila, ale pořád to nějak není ono, má dlouhá vlákna, která nejdou normálně pokousat, je to typem chřestu nebo to s ním prostě neumím?

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

lisica
to nevím, já takový problém nemívám, jestli ten chřest nebyl starý? byl to bílý nebo zelený chřest? bílý se musí pořádně oloupat právě kvůli těm tlustým vláknům, já osobně dávám přednost zelenému chřestu

arrow
Neprodává v Bazaru

Tuhle jsme zkoušeli nějaký recept s bílým chřestem a dopadlo to neslavně .. nemáte někdo nějaký ověřený recept na chřest?

arrow
profile_image
Chudobka
od 6. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Eva29
Ahoj pokusím se ti revanšovat za recept na boršč, i když tohle je trochu polívka na můj způsob tzn. uvařit, rozmixovat a jíst..
Dobře oloupaný chřest (jinak tam jsou ta výše zmíněná vlákna, takže já loupu i nadvakrát) hodím do hrnce, zaleju vodou- jen tolik, aby byl lehce ponořený a rozvařím. Když je měkký, pár kousků vyndám, ostatní rozmixuju, hodím kousky zpátky, přidám šlehačku, pepř, sůl, chvilku ještě povařím a na talíři posypu osmaženou houskou.
Potom chřest přidávám snad do každého jídla- ale tentokrát uvařený jen lehce, do křehka. Přidám ke kuřeti - na přírodní plátek naskládám chřest, posypu sýrem a zapeču.
Chystám se i na salát, ale k tomu jsem se ještě nedostala, až vyzkouším, dám vědět.
Mimochodem základem je kvalitní chřest, který nekupuju v obchodech, ale většinou někde na vesnici u silnice...

arrow
profile_image
basti
od 10. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máma dělá geniální jídlo s chřestem. Uvaří se těstoviny, třeba penne. Chřest se podusí v trošce vodě a scedí. Nakrájí se šunka na kostičky, uvaří bešamel a všechno se to smíchá dohromady. Rychlé a opravdu výborné jídlo... mňam mňam.

arrow
Neprodává v Bazaru

Chudobka

Moc děkuji Přítele nadchnul především recept s kuřecím na přírodno a zapéci s chřestíkem a sýrem .. Prý takhle si recept minule představoval

basti

To zní také moc dobře

Přítel mi kdysi dávno dělal tento recept .. uvařil oloupaný chřestík, zabalil do prosciuto šunky, pokapal citrónem a posypal bazalkou a pepřem a dal upéci do trouby. K tomu udělal klasicky vařené brambory a zeleninový salát .. já tuhle šunku moc nemusím, ale nebylo to věru zlé ..

arrow
profile_image
lisica
od 25. 10. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

berolina...byl to bílý chřest, oloupala jsem ho dobře a vařila dlouho a mrcha jedna - samé vlákno a kdyby jen na pobrchu, tak řeknu, že jsem špatně loupala, ale on byl takový celý. Mě to tak dožralo, že letěl spláchnout Svůj další pokus spáchám se zeleným chřestem a jestli to nevyjde, zanevřu do smrti na tyhle výhonky Recept jsem měla úžasný, snahu velkou, ale surovina byla mizerná

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

lisica
hlavně aby byl chřest čerstvý. bylo by škoda zanevřít na chřest, normálně to je dobrůtka. možná příště nevyhazovat ale zkusit rozmixovat na polévku

můžeš sem hodit ten recept?

arrow
profile_image
RubyRed
od 1. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

V chřestové sezóně (duben - květen) dělám výborný slaný jarní koláč, který je celkem jednoduchý na přípravu.

250g bílého chřestu pečlivě oloupu a povařím v osolené vodě, rozkrojím podélně napůl a pak nakrájím na cca 3cm kousky.

Pekáček vyložím pečícím papírem a rozváleným listovým těstem.

Na listové těsto naskládám chřest, podélně rozkrojené tenké jarní cibulky, posypu balkánským sýrem, pepřem a bylinkami (nejlépe čerstvé snítky tymiánu, šalvěj, rozmarýn).

Okraje koláče natřu rozšlehaným vajíčkem a zbytek vajíčka nakapu na koláč. Zakapu olejem a upeču v troubě.

arrow
profile_image
blacklilly
od 2. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Takže holky, pokusím se tohle téma trochu obnovit- zatím nic moc
Sezóna chřestu právě vrcholí, tak se pochlubte s receptíky... Já se přiznám, že pro mně je to zatím pole neorané....

Dělám podobnou polévku jako Chudobka : bílý chřest oloupu, dám chvilku vařit, pak z něj ukrojím ty hlavičky, dám je bokem a zbytek rozvařím. Přiliju 12 % smetanu a okořením černým pepřem, muškátovým oříškem ( jenom špetku ! ) a kapkou maggi.
Na talíři do polévky vložím zpátky ty hlavičky chřestu, ozdobím nakrájenou šunkou ( pršut) a podávám s kolečkami opečeného rohlíka.
Akorát nevím, kde kupujete chřest mimo supermarketu - já na něj chodím do Alberta, tam jej mají nejčastěji, ale také ne pokaždé, když si vzpomenu dělat polévku. Na vesnici jsem jej ještě prodávat neviděla, u nás na severu není

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené