Zdravím všechny kuchařky
Chtěla bych Vás poprosit o nějaké tipy na špízy z kuřecího masa, které máte rádi Vy nebo Vaše rodina. Na internetu je spousta receptů, ale já bych chtěla nějaké prověřené

My si s kamarádkou často grilujem kuřečí masíčko (grilovací koření a majoránka) prokládané cherry rajčátky, žampiony a hooodně cibule Chlapům připdáme anglickou slaninu.
Kámoška si dává i papriku, ale to mi moc nejede...

Teka
Ty žampiony a cherry rajčátka, půlíš, nebo je tam napichuješ celé?

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Aysel
rajčátka bych nepůlila, to bys přišla o šťávu aspoň strejda, když griluje, tak nepůlí...houby nevím, ale ty bych asi zas radši půlila, budou propečené.

Já to dělám obyčejně, krůtí maso, cibule, uzený (kvůli chlapovi), ale když jen pro sebe a na grilu, tak třeba s plátky lilku, okořenit, ...to mám moc ráda.

Cituji imoen: rajčátka bych nepůlila, to bys přišla o šťávu aspoň strejda, když griluje, tak nepůlí...houby nevím, ale ty bych asi zas radši půlila, budou propečené.

Tak trošku jsem to tušila

Jinak díky za tipy, já jsem vážně v tomto naprostý začátečník. Budeme mít návštěvu a nechtěla bych to zkazit

Já dělám jednoduché řecké souvlaki, je to dobrota
http://www.apetitonline.cz/recepty/1097-suvlaki-na -dobromysli.html

Cituji AdaZBrna: Já dělám jednoduché řecké souvlaki, je to dobrota

Já jsem ostuda! Poloviční Řekyně a toto mě nenapadlo!

Aysel
Tak to je sranda Já mám řeckou kuchyni moc ráda, líbí se mi, jak ji v ČR prezentuje Hanka Michopulu. Její web: http://www.zpatkydomu.cz/
Jsou tam i videa, takže ideální pro začátečníky.

Cituji AdaZBrna: Tak to je sranda

Tady jde právě vidět, kolik času trávím v kuchyni

Cituji AdaZBrna: Já mám řeckou kuchyni moc ráda, líbí se mi, jak ji v ČR prezentuje Hanka Michopulu.

Já taky, ale spíš jídla bez masa, nebo jen to kuřecí. Díky za tipy a web

arrow
profile_image
terezkaaaa
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

a co třeba kuřecí křidýlka nebo třeba to kuřecí maso na medu s kukuřicí ..

kukuřice normálně nakrajená tak na 3-4 cm tlustý kroužky mezi to maso

to maso necháš odležet tak 2-3 hodinky .. Marináda je : med + sójová omáčku + sůl a pepř

a ještě cibulku nakroužky a osmažíš do zlatova

a třeba bych to podávala jenom s chlebem a nějakou omáčkou

Omáčka: sladký kečup, meruňková marmeláda, kari, sůl, ocet

arrow
profile_image
BarbieBlonde
od 18. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

My děláme:kuřecí maso,vepřové maso,párky nebo buřty,papriku trikoloru aby to bylo barevne,slaninu,cibuly.Všechno napícháme na špejle a dáme do trouby.S americkýma bramborama,mnam mnam

Špízy dělám z toho, co je zrovna doma . Nebo na co mám chuť - kuřecí maso, cibule, paprika, klidně i nějaký ten buřtík. A ještě to dám předem do marinády - kečup, česnek, olej, grilovací nebo oblíbené koření (většinou jich smíchám několik, ale vždycky tam přidám provensálské byliny). A to je potom mňamka.

terezkaaaa
BarbieBlonde
Sirka
Holky, moc díky!

Aysel
JJ, rajčátka celé, žampióny podle velikosti. Je dobré žampión posolit zvlášť, pak není tak planý.
Ještě mě napadlo, že občas když mám doma, dám i lilek nebo cuketu.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené