Módní trendy jaro/léto 2010

Jaro je v plném proudu, obchody přetékají novými kolekcemi a je tedy nejvyšší čas představit si nejvýraznější módní styly této sezóny a osvěžit nedočkavý šatník trendovými úlovky.

img

Módní trendy jaro/léto 2010

zoom

Francouzská Riviéra

Francouzská Riviéra

Nekonečný pramen inspirace prýští z břehů francouzské Riviéry přímo do geniálních hlav módních tvůrců. Osobitý styl šik Francouzek se střídavě objevuje v kolekcích světových návrhářů téměř každou sezónu a letos hlásí svůj velký comeback. Syté námořnické odstíny trikolóry, tedy sytá červeň, námořnická modř a zářivě bílá, doplněné luxusní zlatou nebo klasicky černou se objevují především na koketním podkladu pruhů a puntíků. Pruhované tričko, zlaté knoflíky, tmavě modré šaty, bílé šortky - tento trend nabízí neomezené množství variací.



zoom

Rozkvetlá jarní louka

Rozkvetlá jarní louka

K jaru a léto bezesporu patří půvabné květy a kvítky roztodivných barev a tvarů a tak se nedivte, že obchody s módním oblečením tuto sezónu přímo rozkvetly záplavou květinových šatů, tunik a doplňků. Slušet vám budou rozverné vlčí máky, půvabné sedmikrásky nebo smyslné růže, s výběrem vhodné květiny vám může pomoci i rovnice: čím větší konfekční velikost tím drobnější květinový vzor. Šaty s potiskem květů jsou pro letošní jarně-letní sezónu téměř povinností, a navíc vypadají skvěle v kombinaci s dalším velkým hitem - džínovinou.



zoom

Nesmrtelný denim

Nesmrtelný denim

Džíny - řeknete si žádná novinka, letos se ale džínovina přesunula z kalhot i na košile, šaty, saka, doplňky a dokonce i obuv. Vrací se především opraná a světlá džínovina, barevný denim, ze skříně můžete vytáhnout "plísňáky" z 80tých let a také pracně roztrhané džíny, v kterých jste před lety poskakovala v rytmu rebelské skupiny Nirvana. Zatím však zapomeňte na typický grunge styl mohutných neženských bot a k roztrhaným džínám obujte sexy sandálky na vysokém podpatku. Nepřehlédnutelně působí spojení nedbalosti a elegance, kdy základ outfitu tvoří rozervané džíny a společenský top.


zoom

Něžná paleta

Něžná paleta

Jako protiklad k výrazným barvám a jasným květinovým potiskům byly do módního pole nasazeny jemné pudrové odstíny krémové, mléčné, starorůžové, melounové a broskové – prostě tělové barvičky. Sladce pastelové tóny dokáží umocnit a podpořit smyslnou ženskost ve své nejčistší podobě. Pokud se však obáváte přílišné přeslazenosti, zkuste tyto barvy kombinovat s klasickou černou nebo s opranou džínovinou. Tato něžně vílí paleta jde ruku v ruce se svůdně průsvitnými materiály jako je nadýchaný šifon, jemný tyl či lehoučké hedvábí.


zoom

Military anebo starověká armáda

Military anebo starověká armáda

Ve stokrát ohrané písničce o vojenské módě se letos objevily nové a netradiční noty. Posedlost dějinami, Římem, Řeckem, Egyptem a starověkými válečníky se odrazila i v módě. Pro inspiraci na trendy outfit doporučuji znovu shlédnout filmy jako Gladiátor a Statečné srdce. Obavy z přílišné maskulinity přitom nejsou na místě, naopak - do svůdného military trendu totiž patří odhalená kůže, minisukně a sexy "gladiátorky". Válečnickým barvám vévodí khaki odstíny zelené a hnědé a zvířecí potisky, materiálům vládne kůže a kožešina, a to samozřejmě i v umělé podobě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Životní styl komerční článek

Snad každý již slyšel o kratomu, ať už z médií, sociálních sítí nebo od svých blízkých. Pokud neminul ani vás, tak jistě víte, že tento zelený prášek vyvolává horlivé diskuze. V čem spočívá jeho kouzlo a proč se o něm tolik debatuje?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.