arrow
profile_image
notosemztohoblazen
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, mám doma AMARANTH a vůbec nevím jak ho zpracovat? Nemáte nějaké typy na dobrý oběd?

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na notosemztohoblazen: Já ho zatím připravovala pouze jednou. Nicméně mi způsob přípravy poradila jedna paní, co jej vaří často. Jednoduše jej vaří v jednom hrnci spolu s rýží natural - tedy 60 min. A spolu s tou rýží jej můžeš použít jako přílohu nebo do rizota.

arrow
profile_image
MakyM
od 20. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj...tohle jsem se dočetla na stránkách Bio-life.cz : Při pečení používáme malé množství amarantu společně s ostatními druhy mouk. Amarant můžeme rozpálit na rozehřáté nepřilnavé pánvi, aby kuličky pukly jako popcorn. Podáváme s mlékem a jahodami jako obměnu snídaňových cereálií. Dále můžeme amarant dusit v páře se zeleninovým vývarem a přidáme ho jako přílohu k praženým sezamovým semínkům. Takto připravený amarant (nebo i uvařený) nabízí plno možností přípravy k různým druhům jídla.
Já si ho kupuju už "puklej" a přidávám si ho k müsli.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené