arrow
profile_image
kiky
od 18. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jak doma připraujete plněné knedíky se zelím??
-čím je plníte
-jak připravujete zelí atd...

arrow
profile_image
Deci
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já preferuju bramborové knedlíky a kysané zelí. Dělám takto - těsto na bramborové knedlíky kupuju . Vypracuji dle návodu a plním buď uzeným nebo škvarky - uvařím. Zelí připravuju tak, že zpěním cibulku, nasypu do ní moučkový cukr a nechám zhnědnout. Potom přidám propláchnuté kysané zelí, podliju vodou a nechám pod pokličkou změknout. Zelí dochucuji solí, kmínem a, pokud je ještě potřeba, tak moučkovým cukrem. Moc ráda ještě na knedlíky přidám restovanou cibulku, mňam

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Plněné bramborové knedlíky : uvařit brambory ve slupce, vlažné oloupu, nechám do druhého dne. Brambory umelu, osolím, přidám vejce a 1/3 váhy brambor dám hrubou mouku. T.zn. 1kg brambor - 33 Dg hrubé mouky. Pracovat se musí rychle, těsto řídne. Ten poměr mouka-brambory je důležitý ! Šišky válím menší než na houskový knedlík, vařím 15 minut. Když vložíš knedlík do vody, musíš opatrně knedlíkem hýbat, aby se nepřilepil ke dnu hrnce. Jak vyplave, je to v pohodě.
Pokud chci knedlíky plnit, tak uvařím jakékoliv uzené (třeba i žebra, která oberu), nejlépe na sádle zpěním cibulku a promíchám ji s masem. Maso bude chutnější. Mírně opepřím.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené