5 věcí, které si neberte na svatbu kamarádky

Jste pozvaná na svatbu své kamarádky, sestry nebo kolegyně z práce? Pak si při výběru vhodného outfitu dejte pozor na zbytečná faux pas.

Bílé šaty

Zásadou číslo jedna je nesnažit se konkurovat nevěstě a nezkazit její velkým den nesprávným výběrem společenských šatů. Bílé šaty, nebo šaty podobného odstínu, jaký zvolí nevěsta, jsou hlavním módním prohřeškem při volbě vhodného outfitu na svatbu. Pamatujte si, že bílá barva je prostě určená jen nevěstě a jen ona by v ní měla ve svůj velký den zazářit. Pokud preferujete světlejší barvy, vsaďte na osvědčené pastelové odstíny žluté, světle zelené nebo nebesky modré.

Zbrusu nové lodičky

Určitě chcete na svatbě své kamarádky vypadat dokonale, takže výběru vhodných šatů a doplňků věnujete velkou pozornost. Tato společenská událost přímo svádí k nákupu nových úžasných lodiček nebo sandálků na vysokém podpatku. Jenže nezapomínejte, že nejde jen o první dojem. Budete chodit od stolu ke stolu a tancovat dlouho do noci. A nové botky na vysokém podpatku nepatří mezi nejpohodlnější obutí. Raději zvolte pohodlné boty, které už máte takříkajíc vyšlapené.

Vyzývavé oblečení

Příliš těsné šaty, krátké mini, hluboký výstřih, síťované punčochy, lesklé materiály, flitry nebo odhalené bříško – pamatujte si, že nejdete na party ani na diskotéku, proto se snažte vyvarovat věcí, které by mohly působit příliš lacině nebo dokonce vulgárně. I když chcete na svatbě zapůsobit, opět platí, že byste neměla odvádět pozornost od nevěsty a ženicha. Svůdná můžete být i v šatech v délce pod kolena, takže ty super sexy přiléhavé minišaty si schovejte na jinou příležitost.

Výrazné doplňky

I když si jinak potrpíte na výrazné cinkající náramky a blyštivou bižuterii na krku, při společenské události jako je svatba platí, že méně znamená více. Raději zvolte jen několik jemných vzájemně ladících šperků, které jemně podtrhnou váš elegatní outfit. Na svatbu se také nehodí velké objemné kabelky, a to ani ty značkové a luxusní, se kterými byste se tak ráda pochlubila. Vyberte si raději malou kabelku nebo nějaké zajímavé psaníčko, které se bude hodit k vašim šatům.

Oblečení mimo „dress code“

Možná se nejlépe cítíte v džínách a tričku a nevidíte důvod, proč byste se na svatbu měla obléknout jinak a pro vás nepohodlně. Jenže výběrem vhodného oblečení dáváte najevo i nevěstě a ženichovi, že vám na nich záleží a určitě nechcete v záplavě elegantně vystrojených svatebčanů působit jako pěst na oko. Džíny, tenisky nebo sportovně vypadající oblečení je na svatbu naprostě nevhodné, a to platí jak pro ženy, tak pro muže. 




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.