7 zajímavostí o kreslení, o kterých jste dosud neměli ani tušení!

Malování a kreslení je součástí našeho života. Ruku na srdce, komu z Vás se ještě nestalo, že se přistihl při čmárání na papírek? Z čar vznikl obrázek. Nevědomky. Kreslení nás uklidňuje. Pro někoho je odpočinkem, pro jiného možná povoláním. Co jste o něm ale doteď netušili?

img

Kreslit se může naučit každý!

Teď určitě říkáte, že to není pravda. Je potřeba talent a s tím se buď narodíte, nebo ne. Ale to je jen mýtus. Pokud budete chtít, budete otevřeni kritice, novým věcem a budete se pilně snažit, i Vy se to naučíte.

Všechny děti mají podobné vývojové fáze kreslení

A je úplně jedno, z jaké země dítě je. Vždycky jsou na prvním místě čmáranice. Ty pak přecházejí v tvary. Následují hlavonožci, lidská postava, domy, auta, zvířátka. 

Kreativní tvoření odbourává stres

I když jen čmáráte nebo vybarvujete, dojde k uvolnění endorfinů. Ty jsou zodpovědné za pocit štěstí a radosti. Zbavíte se negativních emocí, uvolníte se, načerpáte nové síly. Proč myslíte, že jsou tolik populární omalovánky pro dospělé?

Tvorba zvyšuje mozkovou kapacitu

Při kreslení a malování totiž trénujete svou představivost a kreativitu. Zapojujete jinou část mozku než při běžných každodenních činnostech. 

Předmět, který kreslíte snáz přenesete na papír, když si ho změříte

Jak? Postačí Vám tužka nebo špejle, s jejíž pomocí přenese z určité vzdálenosti poměry na papír. Jen zkušení malíři si troufnou malovat od oka. Tak se za tento trik nestyďte!

Na barvě nezáleží

Nejsou důležité odstíny, ale světlo a stín. I když předmět, který kreslíte je ve skutečnosti červený, Vy ho budete kreslit růžový, bílý, černý. Na vině jsou odrazy světla. Důležité je najít světlá a tmavá místa a ta správně přenést na papír.

Není to jen o kreslení a malování

Existují i techniky na jejich pomezí. Kresba spočívá v liniích, malba v pokrývání plochy. Kreslíte tužkou, malujete akvarelem nebo olejem. Ale co třeba pastel? S ním můžete kreslit linie, míchat barvy i je plošně nanášet. Není to úžasné?

img

Zaujalo Vás kreslení a malování? Rádi si jen tak čmáráte, ale rádi byste této činnosti dali nějaký řád a konečný výsledek? 

Přihlaste se na kurz kreslení ve Výtvarné škole Draw Planet. Čekají tam na Vás skvělí lektoři, příjemné prostředí, zážitky, inspirace, tvorba … Osvojíte si tužku, uhel nebo akvarel a na konci si vyzkoušíte i olejomalbu. Na konci Vaší cesty kurzem bude čekat splněný sen. Obrázek, za který se nemusíte stydět. Hrdě si ho doma vystavíte nebo pověsíte na zeď!

Co s sebou? Vůbec nic! Veškeré materiály a pomůcky Vám během kurzu poskytneme zdarma.



Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Propojení těla a mysli pomocí jógy a meditace

Životní styl komerční článek

Jóga a meditace jsou dva pilíře, které tvoří most mezi tělem a myslí, a nabízejí cestu k hlubšímu poznání sebe sama a zlepšení celkového zdraví. Jak přesně mohou jóga a meditace změnit váš život?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?