Kouzlo zrcadel - jak odrážejí světlo a rozjasňují interiér

Zrcadla rozjasňují interiér, dodávají mu útulnost, vytvářejí zajímavé rámy a odrážejí světlo. Se správnými znalostmi interiérového designu mohou být zrcadla více než jen praktickým předmětem, ve kterém si člověk kontroluje svůj odraz. Přečtěte si našeho průvodce a využijte naše praktické tipy, jak umístit zrcadla v obývacím pokoji.

img

Zrcadlo naproti oknu

Interiéroví dekoratéři často používají zrcadla k posílení přirozeného osvětlení a optickému zvětšení prostoru. Chcete-li zvýšit množství přirozeného světla v obývacím pokoji, umístěte zrcadlo naproti oknu nebo přímo vedle něj. Pravidlo je jednoduché - čím větší zrcadlo, tím silnější efekt a tím větší dodatečný prostor. Bez ohledu na počasí za oknem propustí zrcadlo více dostupného denního světla.

Zdobení stěn zrcadly má zvýšit přístup přirozeného světla do domácnosti. Jedním ze snadných nápadů, jak je realizovat, může být přidání velkého zrcadla do místnosti. Existují však určité nuance, jako je správné umístění, správná velikost a konstrukce rámu. Správně vybrané zrcadlo vám pomůže vytvořit jedinečné aranžmá!

Zrcadla v rámu hotová nebo na zakázku?

Zrcadla se skvěle hodí k dekoraci prostoru a dodají interiéru svěží a vzrušující atmosféru. Možností využití zrcadel je spousta, ale některých se v obývacím pokoji raději rovnou vzdejte. Vyplatí se umístit zrcadla ven? To pravděpodobně není dobrý nápad a v praxi to nebude fungovat. Celá zrcadlová stěna může znít perfektně, ale nebylo by to v obývacím pokoji přehnané? Zaměřme se na zrcadla v ozdobných rámech a o něco větší stojací zrcadla, která dodají interiéru útulnost.

Zrcadla bývala hladká a rovná s pevným rámem, který je chránil. Nyní se vše mění a zrcadla se nově definují. Abyste s nimi udrželi krok, stačí se podívat na bezrámová zrcadla, zrcadla integrovaná s LED osvětlením nebo malá zrcadla pro nabíjení chytrých telefonů. Moderní zrcadla mají různé tvary a velikosti. Kulatá a oválná, čtvercová a obdélníková a nakonec nepravidelných tvarů, stejně jako zrcadla volně stojící a závěsná, připevněná na stěnu nebo nad dveře. Krásná zrcadla jsou k dispozici připravená k použití v obývacím pokoji nebo vyrobená na míru. Zhodnoťme různá použití zrcadla na konkrétních příkladech.

Kouzlo zrcadel zkrášlující prostor

Zrcadla jsou prostorovým doplňkem a skvělým řešením pro malé místnosti. Pro pocit většího prostoru stačí do obývacího pokoje zakomponovat zrcadla, která vytvoří iluzi, že je v něm více místa, než ve skutečnosti je.

Zrcadlo se bude dobře vyjímat v malém obytném prostoru, kde vytvoří ústřední bod. Pokud v místnosti není krb, je dobré pověsit zrcadlo na stěnu, která je ve středu místnosti. Jedná se o vynikající způsob, jak vyznačit střed místnosti. Zde se uplatní dekorativní zrcadla v nápadných rámech, která vypadají jako velký obraz.

V malém obývacím pokoji můžete zavěsit jedno větší centrální zrcadlo nebo ho nahradit několika menšími. Vytvoříte tak jedinečnou kompozici a originální výzdobu interiéru. Malý obývací pokoj se zrcadly bude vždy opticky větší a světlejší.

Zrcadla osvěžující prostor

Drobná rekonstrukce obývacího pokoje se zrcadlem vnese do interiéru závan čerstvého vzduchu, proto stojí za to uvažovat o jeho přestavbě. Velké zrcadlo nebo několik menších v kompozici umístěné nad pohovkou vdechne prostoru více potřebného života. Pokud je v obývacím pokoji prázdná stěna, můžete na ni umístit mnoho různých dekorací: plakáty, obrazy a grafiky, ale právě zrcadlo osvěží interiér a během okamžiku úplně změní náladu.

Zrcadla jdou ruku v ruce s přírodou a jsou velkými přáteli rostlin. Mohou zviditelnit skryté strany a někdy vyvolat dojem, že v odraze vidíte úplně jinou rostlinu.

Zrcadlo jako dekorativní akcent v obývacím pokoji

Nejstarší použití zrcadla je odrážet světlo a dnes dokážeme způsobit, že bude zrcadlo přitahovat pozornost. Dekorativní zrcadlo může být uměleckým dílem, instalací nebo krásným rámem, a když k němu přidáte správné lampy, ukáže nám po setmění všechna svá kouzla.

Na závěr několik tipů, co se zrcadly nedělat. Příliš mnoho zrcadel se může snadno stát únavnými a nemístnými. Žít v domě zrcadel není z dlouhodobého hlediska příjemné. Vyvarujte se zavěšování zrcadel ze stropu, protože to vypadá znepokojivě a v případě nehody je to nebezpečné. V našich domovech bychom také neměli používat oboustranná zrcadla (benátská/fénická), protože narušují soukromí.



Komentáře

Marie6I
Zrcadla umí neskutečný divy, taky si tím u nás doma snažíme opticky zvětšit prostor obýváku a pomáhá to. Kamarádka byla dokonce natolik odvážná, že si zrcadlo nechala dát i na zadní stěnu v kuchyni, což mi přijde fakt ujetý a nechtěla bych být tím otrokem leštění, já tam teda sice mám tvrzené sklo, ale v oresi jsme to zkombinovali tak, aby to dalo co nejmíň práce na údržbu a furt mi to přijde praktičtější než to zrcadlo.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.