Alginátové masky - působení, použití, vlastnosti

Alginátové masky fungují téměř jako žehlička na pleť, a tak jsou mezi ženami i muži čím dál oblíbenější. Řadí se mezi nejefektivnější produkty péče o pleť. Jestliže jste doposud tento zázrak nevyzkoušeli, doporučujeme to rychle napravit. Jakmile ho jednou zkusíte, už nebudete chtít používat žádnou jinou péči. Přesvědčte se sami.

img

Alginátové masky: Trend, který skutečně funguje

V reklamách se nás neustále snaží přesvědčovat o tom, která značka a produkt je účinnější. Pokud na vlastní kůži vyzkoušíte tzv. alginátovou masku, rychle pochopíte, co je skutečný zázrak beauty scény. Nejenže oproti konkurenci, která často slibuje nemožné, a ještě obsahuje chemii, opravdu zajišťuje viditelné výsledky, ale navíc je vhodná k použití na jemnou pokožku očí a rtů. Co přesně tedy taková kosmetika umí a jak se používá? 

Alginátové masky se vyrábí z hnědých řas obsahující pro lidskou kůži velice prospěšnou látku - kyselinu alginátovou, přesněji tedy její soli. Často je díky svým vlastnostem alginát sodný přirovnávám ke kyselině hyaluronové, neboť váže obrovské množství vody. Výsledkem je tak gelová hmota nabitá minerály, vitamíny a dalšími pro pleť výživnými látkami. 

Jakmile ji aplikujete na pleť, okamžitě se k ní "přicucne" a ihned ji začne intenzivně hydratovat a tím i vyživovat, regenerovat a vyhlazovat

Alginátové masky / masky z mořských řas se zpravidla vyrábějí v různých kombinacích. K hlavní složce masky - alginátu - bývá přidána jiná aktivní látka, která určuje, pro který typ pleti je maska vhodná a zlepšuje její účinnost. Například se jedná o extrakt z bambusu, zeleného čaje, mořských řas, kdouloně, Myrtovníku citronového atd. 

Vlastnosti a působení alginátové masky 

Alginátové masky jsou známé především pro svůj výrazný omlazující efekt. Jsou vhodné hlavně pro suchou, ochablou, na dotek drsnou a zralou pokožku. 

Výsledky viditelné po první aplikaci: 

  • pokožka vypadá svěže, je napnutá a regenerovaná, 
  • rozšířené póry se viditelně zužují, 
  • mizí stopy po akné, drobné záněty a otoky, 
  • zlepšuje se tok krve. 

Další univerzální vlastnosti alginátové masky! 


  • Intenzivně zvlhčuje jednotlivé vrstvy kůže. 
  • Zabraňuje ztrátě vody z pleti. 
  • Pomáhá zlepšit látkovou výměnu - odvádí z pleti toxiny. 
  • Povadlé pleti navrací schopnost vyrábět kolagen napomáhající napínání kontur tváře. 
  • Mastnou pleť zanechává svěžejší, jelikož značně reguluje činnost mazových žláz. 
  • Kombinované pleti poskytuje důležité výživné látky.
Mimoto tyto blahodárné masky z mořských řas mnohonásobně zesilují účinek aplikovaného krému či séra. 

Jak alginátovou masku používat?

Většina alginátových masek se před použitím musí smíchat s minerální vodou. A to přibližně v poměru 15 g masky a cca 40 ml vody. Po důkladném promíchání získáte hustou konzistenci ideální k aplikaci - vzniklou masku naneste špachtličkou na obličej, krk a dekolt. Nechte 15 až 20 minut působit a následně ji sloupněte z obličeje. Případné zbytky odstraňte vodou nebo pleťovým tonikem. Použití alginátové masky je snadné a zvládne ho skutečně každý. 

Před prvním použitím se vždy doporučuje provést test snášenlivosti. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?