Jak efektivně hubnout

Říká se, že nejprve je potřeba „zhubnout v hlavě“ a tělo pak už toto odhodlání následuje samo. Pokud plánujete nějakou dietu, správné nastavení mysli je základem k úspěchu. Ke změně životního stylu je pevná vůle a odhodlání vydržet velmi důležité. Pozitivní proměna pro vás bude o to jednodušší, pokud budete sami sobě věřit, že to dokážete. 

Prvním krokem k efektivnímu hubnutí by měla být revize vašeho životního stylu a jídelníčku. Jíte pestrou stravu v pravidelných střídmých porcích, nebo celý den „nestíháte“ a večer vyjídáte ledničku? Vypijete denně 2 litry čisté vody, nebo se váš pitný režim skládá z kolových a sycených sladkých nápojů? Dopřáváte si dostatečný osmihodinový spánek, nebo žijete v nevědomém spánkovém deficitu? A nezapomínejte ani na pohyb – sedíte celou pracovní dobu jako přikovaní, nebo se čas od času projdete a protáhnete? Všechny tyto faktory mají vliv na to, jak vypadá vaše tělo a jak se cítíte. Přidejte k tomu ještě stresové faktory dnešní doby a vyjde vám recept na život v nepohodě. Naštěstí existují jednoduché principy, jak z toho ven rychle a efektivně.

img

Už dnes můžete udělat velké kroky ke spokojenějšímu životu, díky kterému začne váha pomalu ubývat. Zaměřte se na svůj jídelníček, snažte se jíst pravidelně 5x denně ve střídmých porcích a nezdravé přílohy nahraďte čerstvou a vařenou zeleninou. Pokud se rádi odměňujete nějakou sladkou pochoutkou, sáhněte namísto běžných sušenek po proteinové alternativě se sníženým obsahem cukrů a tuků, na které si pochutnáte bez výčitek. 

Chcete se do hubnutí pustit naplno? 

Pak vyzkoušejte jednu z nejmodernějších hubnoucích metod, která se ukrývá pod názvem keto dieta. Zakoupený dietní program na míru vás nenechá sejít z cesty a vaše vytoužená postava snů se začne rýsovat opravdu efektivně. Navíc se díky keto dietě naučíte všem pravidlům zdravého životního stylu, objevíte nové zeleninové recepty a spolu s ubývajícími kily přijde také sebeláska, protože jste dokázala nejen začít, ale také vytrvat.


Také spánek je pro efektivní hubnutí a celkovou regeneraci těla velmi důležitý. Pokud špatně usínáte, zkuste si uvědomit, kdy jíte poslední jídlo a pijete nápoj s kofeinem. Rozestup mezi jídlem a spánkem by měl být alespoň 2 – 3 hodiny, aby mělo tělo dostatek času na trávení. Káva, černý a zelený čaj a další nápoje, obsahující tein a kofein, zpracovává tělo ještě déle -  uvádí se, že to může být 5 – 7 hodin! Pokud jste zvyklí pít kávu v podvečer a zároveň špatně usínáte, vyměňte ji za bezkofeinovou variantu či vyzkoušejte nějakou kávovinovou alternativu. 


Dopřejte si také sport, pořádně se zapoťte, a pokud cítíte stres či frustraci ze současného dění, nenechte se omezovat a najděte si způsob, jak se vyřádit doma. Zkuste si zapnout svou oblíbenou písničku a vytancovat se, nebo se inspirujte videi, která najdete na internetu. Uvidíte, že si i doma můžete dopřát pořádný workout!




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.