Letní speciál o botách

Době, kdy se nosily pouze černé a hnědé lodičky, které musely za každou cenu ladit s kabelkou, již dávno odzvonilo. Současná móda nepodléhá žádným pravidlům, ženy mohou slučovat zdánlivě neslučitelné a být díky tomu nepřehlédnutelné.

Do čeho obout nožky s dokonalou pedikúrou v letních měsících? Do platformy, lodiček i korkáčů! Sandály na korkové platformě se drží na žebříčku oblíbenosti už hodně dlouho a není se čemu divit. Korkáče jsou neuvěřitelně lehké, pohodlné a můžete je nosit prakticky ke všemu. Záleží, jakou variantu zvolíte. Sandály na korkové platformě mají většinou neutrální odstín, proto se nejlépe hodí ke střídmějším modelům z přírodních materiálů, ale nemusíte se bát ani odvážnějších experimentů.

Podpatky, podpatky, podpatky

Milujete ten pocit, když si nazujete boty na podpatku a rázem vyrostete o několik centimetrů? Na druhou stranu vám není celodenní chození na jehlách příjemné, a proto často volíte tenisky, žabky nebo balerínky? Pokud zvolíte boty s robustnějším podpatkem, vydržíte na nich klidně i celý den. Boty s robustnějším podpatkem vypadají dobře s kalhotami, džínami, šaty i šortkami.

Zastáváte názor, že klasické jehly jsou prostě top? Z estetického hlediska mají boty na jehlách neoddiskutovatelné výhody – prodlouží nohy, dodají chůzi šmrnc, jenže jehly vyšší než pět centimetrů mohou způsobovat vybočený palec, zarůstající nehty, výrony apod. Co s tím?

Jak na jehly?

Jestliže se bot na jehlách nechcete vzdát, pak investujte do kvality. Vybírejte si boty vyrobené z kvalitních materiálů a respektující stavbu chodidla (příčnou i podélnou klenbu, tvar paty). Nejlépe se chodí v botách, které mají co nejvíce opěrných bodů, zejména u palce, malíčku a paty. Těžiště těla by mělo být vestoje ze 70 % na špičkách.

Náš tip: Pořiďte si skládací balerínky do kabelky, a jakmile začnete v botách na jehlách trpět, přezujte se. Sice budete o pár centimetrů nižší, ale spokojená a usměvavá.

Pásky a řemínky

Páskové a řemínkové boty byly v módě už loni, letos tomu není jinak. Děrované boty z perforované kůže působí při správně zvoleném outfitu až eroticky. Jaký outfit zvolit? Letní úzké kalhoty a volnější top, pod který si nevezmete podprsenku dokáže s mužskou fantazií divy. 

Plátěné tenisky

Oblíbila jste si ležérní styl nebo máte sportovnější povahu? Nazujte plátěné tenisky ve veselých letních barvách. Na trhu jsou barevné varianty jako z cukrárny – malinové, banánové, pistáciové tenisky a spousta dalších cukrových barviček. K plátěným teniskám si můžete vzít například tričko s límečkem nebo jednoduché šaty.

Léto plné barev

Dva roky zpátky byly v kurzu tělové barvy, loni hrála prim bílá a letos? Letos jsou to nude barvy, bílá barva i nejrůznější barevné kombinace. Pokud jste extravagantní, můžete zvolit signální barvy na botách, pro romantické duše jsou tady květinové potisky, jestliže jste spíše konzervativní, můžete si pořídit boty ve střídmých a tlumených barevných tónech. Nemusíte se bát ani lesku (zlatá, stříbrná, metalíza) nebo kovových komponentů. Ani v jednom případě neuděláte krok vedle.

Nejvhodnější doba k nákupu bot

Jestliže jste načerpala inspiraci a chystáte se vzít obchody útokem, mohlo by vás zajímat, kdy je nejvhodnější doba jít nakupovat. Protože během dne nohy mírně otékají, nakupujte boty odpoledne. Boty koupené dopoledne vás mohou začít tlačit. Proti otlakům z nevyšlapaných bot se můžete bránit i díky silikonovým polštářkům, které se nalepují mimo jiné i na zadní stranu paty. Silikonový polštářek nalepený na zadní straně paty zabraňuje vyzouvání, což u některých typů bot oceníte.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!