Módní brýle jaro-léto 2011

Sluneční brýle už dávno nejsou jen nezbytností, která chrání naše oči před slunečními paprsky a nebezpečným UV zářením, ale jsou také důležitým módním doplňkem, jež podléhá módním trendům. Seznamte se s novými originálními modely brýlí, které právě letí, a vyberte si ty pravé pro vás.

img

I sluneční brýle podléhají diktátu paní Módy 

Kočičí oko

zoom Zvětšit

Hitem jsou brýle ve tvaru kočičích očí

Žhavým hitem na módním poli slunečních brýlí jsou momentálně skla a obroučky ve tvaru kočičích očí. Tento svůdný glamour styl brýlové módy předvedly modelky na přehlídce Christiana Diora, podobné tvary byly k vidění i u módních značek Marni nebo Lanvin. Okázalé brýle ve tvaru kočičích očí jsou skvělým doplňkem, který dodá tu správnou šťávu každému outfitu a příjemně osvěží celkový look. 



Retro styl

zoom Zvětšit

In jsou brýle v retro stylu

Retro styl je nekonečným zdrojem inspirace, letos letí především 60tá a 70tá léta. Vybrat si tak můžete buď nápadně velké brýle převážně zaoblených tvarů se širokými obroučkami nebo i bez nich, které jsme mohly vidět u Marca Jacobse, Jil Sander či Marni, nebo naopak menší kulatá hippie skla, takzvané "lennonky", jako u Anny Sui a Giorgia Armani. Velký návrat hlásí rovněž klasické "ray-banky", menší kulatá skla s výraznou horní obroučkou, které byly k vidění u Stelly McCartney nebo Caroliny Herrery. 


Extravagance

zoom Zvětšit

Nebojte se být originální

Originální, někdy až lehce výstřední modely brýlí zaručeně přitáhnou pozornost. Kolekci mírně extravagantních a neobvyklých slunečních brýlích v retro stylu 60tých předvedl módní dům Prada, netypickými brýlemi s výraznou rovnou obroučkou nad kulatými skly se zase honosily modelky na přehlídce značky Missoni. Zajímavé jsou i brýle poněkud kosmického vzhledu, které zdobily oči modelek na přehlídce Jil Sander. 



Pilotky

zoom Zvětšit

Klasické pilotky jen tak z módy nevyjdou

Klasické brýle v "aviátorském" stylu patří k módním záležitostem již několik sezón. Tradiční tvar brýlí bez obrouček nebo jen se slabými obroučkami jsme mohly zaznamenat na módních molech značek Gucci, Christian Dior nebo Salvatore Ferragamo. Tento styl brýlí většinou sluší každému typu obličeje a je velmi populární i u světových celebrit. Navíc z módy jen tak nevyjde, takže si alespoň jeden model můžete s klidným svědomím pořídit i vy. 


Barevné obroučky

zoom Zvětšit

Pohrajte si s barvami slunečních brýlí

Brýle s mohutnými barevnými obroučkami i barevnými skly byly k vidění na přehlídce módní značky Fendi. S barvami si pohráli i módní tvůrci u Jil Sander, kteří nabídli jak silné tak i tenounké obroučky, vždy se však drželi výrazných barev. Módní domy Marni a Stella McCartney se rovněž přiklonily k barevným obroučkám. Proto vyzkoušejte i vy jasně žluté, růžové nebo zelené orámování na vašich brýlích a máte zaručeno, že vás nikdo nepřehlédne.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?