Obličejová gymnastika

„Krása je křehký statek a tím, jak přichází do let, ubývá, mění se v nic, jak na ni působí čas.“ Tak pravil římský básník Publius Ovidius Naso. Ano, krása je sice statkem pomíjivým, ale pokud si vštípíte zásady obličejové gymnastiky a její cvičení se pro vás stane každodenní rutinou, můžete se pyšnit mladistvým vzhledem dlouhá léta.

img

Správným cvičením lze posilovat a rozvíjet obličejové svaly, což vede k vypnutí obličeje a vyzdvižení obličejových kontur.

Posilovat nemusíte jen s činkou v ruce

Rádi občas potrápíte své tělo v posilovně? Stejným způsobem můžete pracovat i na vzhledu svého običeje. Správným cvičením lze posilovat a rozvíjet obličejové svaly, což vede k vypnutí obličeje a vyzdvižení obličejových kontur. Je možné také cíleně posilovat pouze určité partie, které jsou nějakým způsobem problémové.

zoom

Cvičení s použitím prstů

Možností je spousta, proč nevyzkoušet tu, která nás nic nestojí?

„Zázračné“ krémy, plastičtí chirurgové, dermatologická pracoviště – to vše nám nabízí možností, kterak o pár let omládnout. Nedůvěra, strach, finanční možnosti, zdravý rozum – faktory, které spektrum těchto možností poněkud zužují. Obličejová gymnastika má oproti ostatním velkou výhodu, nemáte co ztratit. Jedinou investicí je 15 minut vašeho času denně.

Pochopitelně, že i v této oblasti slyší trh na poptávku a odpovídá nabídkou. V dnešní době je k dostání spousta publikací a cvičebních programů. Můžete cvičit podle knihy, dvd, můžete se účastnit lekcí v kurzech, nebo vám dokonce může být sestaven individuální plán, dle konkrétních potřeb vaší tváře. To už ovšem vyžaduje vynaložení finančních prostředků.

Zapojíte-li však svou fantazii, určitě se intuitivně ke cvikům dopídíte a finance tím ušetříte. Ve své podstatě se jedná o výraznou mimiku a obličejovou gestikulaci.

zoom

Obličejové svaly

Několik dobrých rad do začátku

Slaďte cvičení s vašimi potřebami
Chcete vypnout a vytvarovat celý obličej? Nebo vás trápí baculaté tváře, či dvojitá brada? Jasně si stanovte mety a na základě potřeb si sestavte správný cvičební program.

Poznejte své obličejové svaly
Naše tvář je protkána velkým počtem svalů a jejich znalost je pro obličejovou gymnastiku velkou pomocí. Je dobré vědět, kterou skupinu svalů při konkrétním cviku stimulujeme. Lépe se pak soustředíme na jejich využití.

Cvičte před zrcadlem
Rada důležitá zejména pro úplné začátečníky. Bedlivě sledujte každý pohyb a práci svalů. Vyvarujete se tak chybám, které by mohly vést ke špatným návykům.

Cvičte vždy s čistou tváří a rukama
Před každým cvičení byste si měli obličej důkladně vyčistit a ošetřit mastnějším krémem. Nezapomínejte ani na hygienu rukou, protože některé cviky vyžadují „spolupráci“ s prsty.

Hydratace
Vypijte před tréninkem alespoň sklenici vody. Pokud budete procvičovat mimické svaly s dehydratovanou pokožkou, tvorbu vrásek tím naopak podpoříte.

zoom

Výrazná gestikulace

Pamatujte na správný jídelníček
Fakt, že se nám v tváři zrcadlí náš životní styl a stravovací návyky, není v dnešní době nutné nějak zvlášť zdůrazňovat. Na toto téma bylo napsáno už mnoho řádků a další by byly nošením dříví do lesa. Jen mějte tuto „samozřejmost“ stále na paměti, protože tím výrazně podpoříte žádaný výsledek.

Sestavte si cviky tak, aby pro vás byly potěšením
Nic nejde lépe od ruky, než činnost dělaná s chutí a radostí. To samé platí i pro práci na sobě samém. Obličejová gymnastika se dá provádět mnohými způsoby, stačí si vybrat takový, který vám bude nejmilejší. Budete-li se cítit během své čtvrthodinky dobře, pomůže vám to Vytrvat a pravidelně cvičit, což je další důležitá zásada.

Spousta lidí se vzdá příliš rychle. Obličejová gymnastika se v tomto bodě od ostatních způsobů cvičení neliší. Výsledky ovlivňují genetické dispozice jedince a tak zatímco někdo pozoruje ovoce snažení v řádech týdnů, někdo musí čekat měsíce.

Nenadělila vám příroda plné rty?

Zde je série konkrétních cviků, které by vám měly pomoci.

Krok 1

  • vypijte sklenici vody a použijte hydratační balzám vody

Krok 2

  • našpulte rty
  • tlačte na rty prsty po dobu 2 sekund
  • poté dejte ruku stranou a pošlete vzdušný polibek
  • sérii opakujte 15x 

Krok 3

  • našpulte rty do O, jako když pískáte
  • opakujte 10x 

Krok 4

  • zavřete ústa
  • našpulte rty
  • takto držte 10 sekund
  • uvolněte
  • sérii opakujte 3x

Krok 5

  • proveďte nádech nosem
  • vzduch zadržte v ústech a po dobu 10 vteřin jej převalujte mezi tvářemi
  • vyfoukněte se rty vyšpulenými do velkého O
  • sérii opakujte 3x

Krok 6

  • 5x silně poklepejte na rty spojeným ukazovákem a prostředníkem, tento krok dodá rtům barvu 




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.