Perfektní make-up jednou provždy

Jak poznáte, že jste našla ten správný make-up? Jednoduše. Když se podíváte do zrcadla, nevidíte nic jiného než dokonalou pleť. Jenže jak si z toho nepřeberného množství výrobků vybrat ten správný? A musíte za make-up utratit tisíce nebo stačí levnější přípravky?

Drahá versus levná kosmetika

Dražší kosmetika obsahuje obvykle kvalitnější pigmenty, které na tváři vydrží déle a vypadají lichotivěji. Oproti tomu levné přípravky mívají méně barviv v nižší kvalitě a nemají potřebnou trvanlivost, takže se může stát, že než dorazíte na důležitou schůzku nebo třeba rande, po dokonalém make-upu nebude ani památky. Správný a kvalitní make-up umí zakrýt nedostatky a vady pleti, umí vyrovnat její barevné tony a dokáže vzhled pleti celkově vylepšit víc než jakékoliv jiné líčidlo. Jestliže chcete mít dokonalou pleť, při nákupu make-upu byste neměla šetřit.

2 základní věci při výběru make-upu

Budete-li vybírat make-up, mějte na paměti dvě věci:
1.    Make-up musí odpovídat tónu vaší pleti, jedině tak budete působit přirozeně.
2.    Make-up by měl 100 % vyhovovat typu vaší pleti, jinak bude dělat neplechu.

Make-up pro suchou a normální pleť

zoom

Na suchou a normální pleť se nejlépe hodí krémové a tekuté make-upy, které mají skvělé krycí schopnosti a pleť nevysušují. Krémové make-upy jsou trochu těžší, ale umí zamaskovat i větší nedokonalosti na kráse a vypadají přirozeně. Při jejich nanášení je vhodné používat vlhkou houbičku, tím docílíte téměř průhledného povrchu. Krémové a tekuté make-upy svědčí starší pleti, protože bývají obohacené o omlazující látky, ale mohou je používat ženy všech věkových kategorií.

Omlazující účinky mívají také BB krémy s kyselinou hyaluronovou nebo CC krémy, které jsou lehké a přitom stále velice dobře kryjí. Výhodou těchto odlehčených variant je mimo jiné to, že mají dokonalý poměr upravených pigmentů a změkčovadel, takže suchou pleť zklidňují.

Make-up pro smíšenou pleť

Ženy a dívky se smíšenou pletí by měly používat tekutý make-up s hydratačními schopnostmi, s obsahem glycerinu a kyseliny hyaluronové. Pokud máte smíšenou pleť se sklony vytvářet nadbytečný maz v oblasti tzv. T-zóny, ujistěte se, že váš hydratační make-up obsahuje silikonové mikro částečky, které zajišťují zmatnění lesklých částí a pleť nevysušují.

Make-up pro teenagerky

Pro mladé dívky, které navíc často trápí akné, jsou nejlepším řešením tuhé nebo kompaktní pudry, které se používají buďto pro finální úpravu na zafixování make-upu nebo na mírné až střední zakrytí, tedy místo „klasického“ make-upu. Výhodou tuhých a kompaktních pudrů je, že neucpávají póry a zároveň umí vytvořit relativně silnou krycí vrstvu. Například sypký minerální prášek poskytuje střední až vysoké krytí, obsahuje vitamíny a minerály a tím pokožce prospívá.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?