Recept na úspěch: Studium MBA zvýší vaše šance na kariérní postup i vyšší plat

Už dávno neplatí, že by na vedoucích pozicích ve firmách působili pouze muži. V mnoha světových i tuzemských korporacích zastávají pozice středního a vrcholového managementu ženy a mnoho žen úspěšně založilo a řídí vlastní podnikatelské projekty. Pokud máte podobné ambice, uvažujte o studiu MBA. Získáte prestižní titul, prohloubíte praktické dovednosti a zvýšíte tak své šance na kariérní postup i vyšší plat.

Pro řadu firem je stěžejním faktorem při rekrutování nových zaměstnanců praxe uchazeče. Profesní titul MBA (Master of Business Administration) je oproti akademickým titulům jasnou známkou praktických dovedností. A studium programu MBA má i mnoho dalších výhod.

1. Případy z praxe

Nečeká vás jen biflování teorie z učebnic. V rámci studia MBA budete naopak vymýšlet inovativní řešení případových studií a nad svými nápady a názory pak společně diskutovat s lektory a ostatními studenty – kolegy.

2. Inspirace od nejlepších

Lektoři mají dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic a při výuce používají konkrétní příklady s ohledem na nejnovější trendy moderního managementu. Výuka je proto obohacena o praktické poznatky a reálné příběhy.

3. Rozhled napříč obory

Přidaná hodnota přichází i ze strany ostatních studentů. V jejich řadách najdete mj. personalisty, PRisty, marketéry, zaměstnance veřejné správy i podnikatele, kteří zakládají svůj vlastní byznys. Vedle prestižního titulu tak získáte celkový rozhled i v příbuzných oborech.

4. PR, marketing, HR nebo Soft skills

Klíčový je správný výběr školy a studijního programu. Prestižní Cambridge Business School má v nabídce celkem 12 MBA specializací a jeden online program. Mezi ženami je populární např. Marketing a Public Relations, který se věnuje různým formám marketingových komunikací, PR strategiím a media relations. Tématikou osobního rozvoje a efektivního sebeřízení se zabývá Management soft skills (tedy tzv. měkkých dovedností). Personální management zasvětí studentky do psychologických aspektů vedení zaměstnanců, firemní kultury, motivace a řízení lidských zdrojů a program Management a leadership je ideální pro podnikatelky a pracovnice středního a vyššího managementu.

5. Studium, rodina, práce – vše stihnete

Velkým plusem je i časová flexibilita studia. V průběhu roku se konají celkem čtyři sobotní semináře a zbytek studia probíhá formou e-learningu a online konzultací. Výuku si tak můžete uzpůsobit podle sebe a vše skloubit se zaměstnáním a rodinným i osobním životem.

Vedle MBA jsou v nabídce také další programy. Pokud máte ukončené středoškolské vzdělání a minimální praxi, zvolte BBA (Bachelor of Business Administration). Pro advokáty, notáře a právní specialisty je pak určen program LLM (Executive Master of Laws).

zoom

Během roku připravuje Cambridge Business School aktivity nad rámec studia v podobě bezplatných tematických seminářů, na kterých můžete navázat bližší kontakty s ostatními kolegy a ty poté využít v profesním životě.

Získáním titulu MBA zlepšíte své uplatnění na trhu práce a svému okolí a zaměstnavateli dáte jasně najevo motivaci a chuť se dále sebevzdělávat a pracovat na sobě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.