Správná péče o citlivou pokožku

Pokud chceme mít pokožku krásnou a zářivou, hlavní je dokonalá hydratace. Někdy ale pokožka vyžaduje více, například ta citlivá. Vyžaduje totiž každodenní speciální pozornost a péči, k tomu jsou ideální hypoalergenní produkty určené pro sensitivní pleť.

img

Dove Pure & Sensitive

Pro správné fungování většiny buněk v organizmu je třeba kromě jiného i dostatečné množství vody. Víme, že lidské tělo se skládá ze 70 % z vody. Totéž platí i pro kůži, což je orgán, který je v přímém kontaktu se zevním prostředím a který může být tímto prostředím jak příznivě, tak i nepříznivě ovlivňován. Pro jeho správnou funkci je přiměřený obsah vody neboli hydratace velmi důležitá. Správná hydratace plní pro jedince nejen kosmetický efekt z hlediska komfortu, ale je nezbytná i pro správné fungování kůže jako celku.

„Voda při koupání hydratuje kůži sice masivně, ale po velmi krátkou dobu, protože koupelí v obyčejné vodě dojde k odplavení látek z kůže, které mají za úkol vodu v kůži udržet, aby se z kožního povrchu tak snadno neodpařila. Proto kvalitní hydratační krém obsahuje nejen vodu, ale i látky ze skupiny lipidů a další substance, které pomáhají vodě snadněji proniknout hlouběji do kůže a zůstat tam delší dobu,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Monika Arenbergerová. Spolu s lokální péčí doporučují dermatologové u osob se suchým typem pleti nebo u velmi citlivé pleti, doplnit péči o kůži i o speciální hydratační mýdla s vyváženým pH. Suchá pleť potřebuje dostatek výživy a hydratace, péče o ni není nijak složitá. Naopak citlivá pleť potřebuj mnoho péče a často pomocí pokusu a omylu. Citlivou pokožku, ale takové střídání zatěžuje, je proto vhodné používat produkty jedné značky a to od hlavy až k patě. 

„Zvýšená citlivost pleti se může projevit u každého typu pleti, častěji však tyto obtíže mají ženy se sušším typem kůže. U nich je narušen ochranný kožní film ať už genetickými faktory, nešetrnou manipulací nebo nesprávnou péčí,“ vysvětluje dermatoložka. Citlivá pokožka se většinou ozývá, pokud je dlouhodobě zatěžována. Například výkyvem teplot, stresem, kouřením či používáním nevhodné kosmetiky. Pokožka je poté přecitlivělá, zarudlá, svědí či pálí a rozhodně nevypadá svěže a zdravě. „Citlivá pokožka není nemocná pokožka, ale pokud ji budeme dlouhodobě přetěžovat a nestarat se o ní správně, může vést k chronickým kožním problémům, vysušení kůže, popraskaným žilkám i tvorbě předčasných vrásek,“ vysvětluje MUDr. Arenbergerová.  

Na trhu je nyní novinka Dove Pure & Sensitive. Všechny produkty jsou hypoalergenní, některé neobsahují parfémy ani parabely. Sprchový gel, krémový sprchový gel i krémová tableta jsou určeny pro hygienu osob s extrémně citlivou pletí a vhodně je doplňuje i hydratační prostředek - hypoalergenní tělové mléko Pure & Sensitive se speciální technologií DeepCare Complex, která udrží pokožku hebčí a pružnější. Jeho textura je jemná a dobře se roztírá i vstřebává.






Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.