Tipy pro změnu kočičího steliva

Všichni majitelé koček vědí, že nalezení správného steliva pro kočky je nezbytné jak pro pohodlí jejich čtyřnohých kamarádů, tak pro jejich vlastní klid. Někdy však okolnosti vyžadují změnu kočičího steliva, což je ovšem třeba pečlivě zvážit a podniknout několik strategických kroků. Proto jsme si pro vás připravili užitečné tipy, které vám pomohou bez problémů zvládnout přechod na novou variantu steliva pro kočky.

img

Postupujte pomalu 

Náhlé změny mohou být pro kočky stresující. Při změně kočičího steliva tedy postupujte pomalu. Začněte smícháním malého množství nového steliva s aktuálně používaným stelivem vaší kočky. V průběhu několika dnů postupně přidávejte podíl nové podestýlky a zároveň snižujte původní obsah podestýlky. To pomůže vaší kočce zvyknout si na změnu, aniž by se cítila vystresovaná. 

Pečlivě sledujte reakce své kočky 

Každá kočka je jedinečná a některé mohou být citlivější na jakékoliv změny v domácnosti. Během změny kočičího steliva tedy bedlivě sledujte chování vaší kočky. Pokud si všimnete jakýchkoliv známek nepohodlí, jako je například vyhýbání se podestýlce, zvažte zpomalení procesu nebo jí dočasně ponechejte původní kočičí stelivo.

Vyberte podobnou texturu kočičího steliva 

Kočky mohou být vybíravé, pokud jde o strukturu jejich steliva. Pokud je vaše kočka zvyklá na určitou texturu, pokuste se najít nové stelivo, které jí bude co nejvíce odpovídat. Pokud například váš mazlíček preferuje hrudkující stelivo pro kočky, poohlédněte se po novém stelivu s podobnými hrudkujícími vlastnostmi. 

Zvažte preference vůně 

Kočky jsou známé svým mimořádně vyvinutým čichem, který jim umožňuje vnímat širokou škálu vůní. Pokud si všimnete, že váš chlupatý kamarád vykazuje určitou váhavost vůči novému voňavému stelivu pro kočky, zkuste vybrat takovou vůni, která je podobná té původní. I když je stelivo pro kočky s vůní skvělou volbou, alternativně můžete zvolit neparfémované stelivo, abyste snížili pravděpodobnost, že bude vaše kočka projevovat odpor vůči změně. 

Zaměřte se na alergie a citlivost vaší kočky 

Pokud má vaše kočka alergie nebo je vysoce citlivá, možná budete muset přejít na hypoalergenní nebo bezprašné stelivo pro kočky. Tyto možnosti mohou být prospěšné jak pro zdraví vaší kočky, tak pro vaše domácí prostředí. Před provedením změny se však poraďte se svým veterinářem, abyste se ujistili, že je nové stelivo vhodné pro specifické potřeby vaší kočky. 

img

Podestýlku udržujte neustále čistou 

Během změny kočičího steliva je důležité udržovat podestýlku neustále čistou. Kočky s větší pravděpodobností přijmou nové stelivo snadněji, pokud si jej spojí s čistým a pohodlným prostorem. 

Pozitivní posilování 

Odměňte svou kočku za používání podestýlky s novým kočičím stelivem. Pozitivní posilování pomocí pamlsků může vaší kočce pomoci spojit si nové stelivo s pozitivním zážitkem. 

Buďte trpěliví 

Při změně steliva pro kočky je klíčová trpělivost. Některé kočky se adaptují rychle, zatímco jiným to může trvat déle. Zabraňte tedy tomu, abyste svou kočku nutili používat nové kočičí stelivo. Dejte jí čas, který potřebuje, aby se přizpůsobila rozdílu. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?