Vlasové trendy jaro-léto 2011

Vlasy jsou korunou ženské krásy a nový dokonalý účes dokáže s celkovou image hotové zázraky. S novou jarní sezónou zkuste proto obměnit nejen svůj šatník, ale trochu si pohrajte i se střihem a barvou svých vlasů. Vlasový experti letos radí vsadit především na přirozenost a retro styl 70tých let.

img

Ve vlasových trendech převládají hlavně přirozenost a retro styl 

Přirozeně rozfoukaná hříva 

zoom Zvětšit

Přirozeně rozevláté vlasy

Na přirozené ženské účesy, které působí značně nenuceně, až trochu nedbale, letos vsadila většina předních světových návrhářů od Alberty Ferreti a Anny Sui, přes Balmain a Thakoon až po Roberta Cavalliho a Stellu McCartney. Abyste docílily přirozeně rozevlátého vzhledu, zapomeňte na žehličku a na uhlazující přípravky, stejně jako na kulmy a další vlasové pomocníky, které dokáží vykouzlit objem, a zkuste nechat své lokny jen tak ledabyle proschnout. Jemné přirozené vlny pak můžete vytvořit pomocí lehké stylingové pěny. 


Inspirace pramenící ze 70tých let 


zoom Zvětšit

Účesy ve stylu 70tých let

Přírodní barvy, hladké účesy s pěšinkami uprostřed, dlouhé rozevláté prameny vlasů zdobené květinami či čelenkami, ale i extra objem spojený s oblibou trvalé ondulace, výrazné kudrny a afro účesy nebo také dlouhé husté a podtočené tupé ofiny a ven vytočené konce vlasů zvané okapy – všechny tyto účesy a střihy byly velmi oblíbené v 70tých letech a současným návrhářům jako jsou Anna Sui, Blumarine nebo Marc Jacobs posloužily jako skvělá inspirace revival účesů pro tuto sezónu. Pro lehce bohémský trendy styl vám postačí čelenka přes čelo nebo květina ve vlasech. 


Motejte, uzlujte a zaplétejte

zoom Zvětšit

V kurzu jsou culíky a drdoly

Culíky, copy, drdoly, drdůlky a uzle – pohrajte si se svými vlasy, ať už máte dlouhé lokny nebo třeba jen kratší mikádo. Trend všemožného zaplétání a motání vlasů stále přetrvává, složitější copy princezny bojovnice byly k vidění na přehlídkách Alexandra McQueena, rozčepýřenými drdoly na vršku hlavy se pyšnily modelky od Chanela, neupravený cop, který vypadal, jako by v něm modelky spaly, předvedl návrhář Michael Kors. Pokud se vám nechce pouštět do pracného zaplétaní, vyzkoušejte třeba velmi jednoduchý dvojitý uzel, který zpevníte pinetkou.


Výrazné pěšinky a uhlazený styl

zoom Zvětšit

Uhlazené vlasy a přísné pěšinky

Vezměte pravítko, vyměřte si přesný prostředek hlavy a nakreslete tužkou na oči rovnou čáru, po dle které si vytvoříte přísnou pěšinku – tak nějak by asi zněl návod k vytvoření vlasového stylingu po vzoru módního domu Chanel. Výrazné pěšinky uprostřed a na straně hlavy a gelem uhlazené vlasy, které modelkám vykouzlily přísný lehce maskulinní vzhled však byly k vidění i na přehlídkách Caroliny Herrera, DKNY, Givenchy a Gucci, kteří tak určili další významný vlasový trend této sezóny. Pěšinka ale může vyniknout i bez stroze uhlazených vlasů v lehce neupraveném účesu, jak to předvedly značky Valentino, Celine nebo Calvin Klein.


Rošťácký bob a pixie crop 

zoom Zvětšit

Krátké střihu typu bob a crop

Vlasy dlouhé alespoň po ramena sice patří mezi hlavní trendové střihy, ale krátký sestřih zvaný bob nebo ještě kratší tzv. pixie crop se i tuto sezónu probojovaly na módní špici vlasových trendů. Výrazně jim k tomu dopomohli vlasoví mágové najatí módními značkami Balenciaga nebo Balmain. Rošťácký vzhled rozčepýřeného vrabčího hnízda vynikne zejména na platinově blond vlasech, delšímu jemnějšími bobu zase sluší přirozenější barvy. Pokud chcete opravdu zaujmout a svého kadeřníka nechat pořádně se vyřádit, vyzkoušejte punkový střih a zajímavé barevné melíry po vzoru paruk, které na hlavy svých modelek nasadil extravagantní návrhář Jean Paul Gaultier. 


Nejmódnější barvy 

zoom Zvětšit

Módní barvy této sezóny

Jelikož vlasovým střihům a účesům vévodí přirozenost, i mezi barvami převládají přírodní odstíny a jemné melírování v maximálně dvou podtónech. Z barevných odstínů letos vítězí všechny tóny zrzavé, které v těsném závěsu následují přírodní odstíny hnědé a tmavší blond. Extravaganci tuto sezónu pak představuje snad jedině platinově bílá blond barva. 


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?