Zbavte se tuku, neztrácejte svaly

Chcete zhubnout a zároveň nechcete přijít o své pracně vybudované svaly? Připravili jsme pro vás tři jednoduché tipy, díky kterým si udržíte svalovou hmotu i během diety.

TIP 1: Nepřestávejte zvedat těžké váhy

zoom

Zvedání činek v posilovně vám pomůže vytvarovat tělo, zhubnout a především je silový trénink důležitým stimulem pro udržení svalové hmoty. A ačkoliv v dietě vypadá silový trénink jinak než v objemové fázi, ne vždy je potřeba dělat velké množství opakování s malou váhou. Dokud máte sílu, nebojte se pořádně si naložit!

TIP 2: Hlídejte si bílkoviny

Bílkoviny jsou velké téma, o kterém se neustále polemizuje. Často se objevuje názor, že je nutné přijmout 1,8-2 gramů bílkovin na kilo tělesné váhy. Ve skutečnosti však stačí i pouhých 0,8-1,2 gramů bílkovin na kilo tělesné váhy. Kromě bílkovin je však třeba dbát na celkově správné rozložení energie mezi jednotlivými makroživinami.

TIP 3: Nepodceňujte odpočinek

Při hubnutí, budování svalů i při jejich udržení hraje hlavní roli odpočinek a spánek. Nedostatek kvalitního odpočinku vede ke zvýšenému pocitu hladu a chuti na sladké. Kromě toho při dlouhodobě snížené délce a kvalitě spánku dochází ke snížení hladiny testosteronu, který je v podpoře růstu a udržení svalové hmoty klíčovým hormonem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.