penelopka

Deníčky

  • Zkušenosti z předchozích vztahů, vliv bývalek...

    Zkušenosti z předchozích vztahů, vliv bývalek...

    Jak se vyrovnáváte s minulostí svých partnerů? Jak moc cítíte stín expřítelkyň ve vztahu - hlavně takových těch velkých lásek, které tomu vašemu zůstaly v srdci? Cítíte se méněcenně, když máte méně zkušeností než ON?

  • Uháním ho, protože...

    Uháním ho, protože...

    Jak se staví kluk k holce, která ho zajímá, když ví, že ona je čerstvě po rozchodu? Chce ji sbalit nebo se drží zpátky? Co byste dělali vy? Jak mu dát najevo, že není jen kamarád?

  • Mám u něj šanci?

    Mám u něj šanci?

    Jsem zvědavá na váš názor. Vždycky, když si povídáme, mám dojem, že je mu se mnou dobře, zakecá se se mnou, chová se mile - ale sám se nikdy neozve. Nechci ho uhánět :-(

  • Okouzlení vs. trvalý vztah

    Okouzlení vs. trvalý vztah

    Mám několikaletý vztah, přítele miluju, ale bohužel náš vztah asi trochu stagnuje a nikam se neposouvá (on v podstatě odmítá řešit jakkoli společnou budoucnost jako např. společné bydlení apod.) Teď jsem byla na jednom týdenním kurzu, kde mě okouzlil jeden kluk...za pět let vztahu se mi poprvé stalo, že se mi do hlavy dostal někdo jiný než přítel - jsem z toho zmatená a nevím co dělat. S tím klukem jsme si rozuměli, hodně si povídali... (byli bychom schopní kecat několik hodin, což se mi obvykle s lidmi nestává). Zajímalo by mě, jak řešit takovéhle okouzlení? Jak se k tomu postavit zvlášť když můj současný vztah není úplně OK? Druhá věc je, že vůbec nevím, jak to bral ten kamarád...věděl, že jsem zadaná, takže jsem byla tím pádem "nedostupná"...takže absolutně netuším, jestli měl bral jen jako kamarádku a o nic se nesnažil právě proto, nebo jestli by o mě neměl zájem, ani kdybych zadaná nebyla... Kdybych věděla, že z jeho strany je tam taky něco víc, asi bych uvažovala o konci svého vztahu. Co dělat v takovéhle chvíli? Co když tím, že jsem zadaná s možná nesprávným člověkem přicházím o možnost být s někým jiným, s kým by to klapalo víc? jsem zmatená... jak zjistit, jak mě bere ten kamarád, když jsem zadaná?