arrow
profile_image
camomila
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dobrý den,
chystám se poprvé upéct medovník. Kolik dní jej mám péct dopředu, aby byl hezky měkký, ale zároveň stále chutný? A jak jej v lednici uchováváte? V plechu a ve fólii? Do lednice i s polevou nebo tu dělat až před podáváním? Děkuji

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji camomila: V plechu a ve fólii? Do lednice i s polevou nebo tu dělat až před podáváním?

Medovník je ve tvaru dortu,takže do dortové krabice a celé do folie,polevu na medovník neznám povrch je karamelový krém posypaný ořechy.Do lednice minimálně na 12 hodin.

arrow
profile_image
Jannnie
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já dělám medovník podle tohoto receptu

http://www.apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.ht ml

A od kupovaného téměř k nerozeznání ..po upečení a slepení jednotlivých vrstev dohromady je vhodné ho 2-3dny nechat v chladu uležet. Jinak na medovník se nedává poleva,ale potírá se krémem,kterým spojuješ jednotlivé vrstvy a posypává se pak posypkou,která je vytvořená z odkrojených odkrajů jednotlivých plátů / nadrobí se to a posype / viz recept

Jinak uchovávám v lednici ve folii a moc dlouho doma nevydrží

Cituji camomila: Jak dlouho nechat uležet medovník?

Čím dýl tím líp.
Ale jinak mám raději medovník kupovaný, který se nemusí uchovávat v lednici a tím pádem je krásně vláčný.

...

arrow
profile_image
camomila
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tou polevou jsem myslela jen takové čokoládové prskance Jinak ho plánuji dělat na normální velký plech ve tvaru obdélníku a nevím jak ho pak uskladnit

j124622.jpg

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji camomila: Jinak ho plánuji dělat na normální velký plech ve tvaru obdélníku a nevím jak ho pak uskladnit

do lednice,on by se ti mimo lednici zkazil.A asi to nebude medovník,jen buchta,prokrojená a něčím pomazaná.

arrow
profile_image
Jannnie
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Tiakia: Přesně tak - navíc tohle není medovník,ale Marlenka a to je něco jiného na klasický medovník se poleva nedává ani čokoládový topping

arrow
profile_image
AnnieSmile
od 19. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Podle mě je jedno jaký to má tvar beztak to je podobné medovník a Marlenka já teda peču medovník a nechávám ho uležet třeba jenom 12 hodin a i tak je hezky vláčný, asi taky záleží na receptu: já ho dělám podle tohoto URL . Uležet ho nechávám v lednici pod velkou plast. miskou.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na camomila:
nezlob se,ale recept z mmb URL na medovník je totéž,jako tiramisu z pomazánkového másla
Už jen název fantastický medovník a ve finále krém je "Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme máslo a nakonec přidáme Salko (obyčejné) " - ty ženy na mmb by měl někdo mlátit!

arrow
profile_image
camomila
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Tiakia: Tak se teda omlouvám, že nejsem takový znalec..

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji camomila: Tak se teda omlouvám

Omlouvat se nemusíš hlavně to nevyráběj.
Do medovníku patří karamelový krém /karamelové salko a máslo ušlehat/ ne nějaká krupicová kaše a i hmota na těsto je jiná.Nevyráběj nějaký paskvil podle bydlenek na mimibazaru,tam nic dobrého není.

arrow
profile_image
camomila
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Tiakia: Recept už mám vybraný, je hodně dobře hodnocený a nejde mi o to aby to byl medovník "original". Je to můj první pokus a přijde mi to snadné a rychlé pro amatéra jako jsem já

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji camomila: je hodně dobře hodnocený

když ti nevadí jako krém krupicová kaše,tak dobrou chuť.
Každopádně pak nechápu proč nevěříš hodnocení na mmb a zakládáš si ještě extra téma.
Podle mého názoru je to blemt,ale je rychlé a není to drahé,tak to těm ženám chutná.

arrow
profile_image
camomila
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Tiakia: Ptala jsem se jen na uchovávání...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené