arrow
profile_image
sabulebambule
od 11. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jaký je rozdíl mezi acidofilním a kefírovým mlékem? A je mezi nimi vůbec rozdíl?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěla jsem to nějak fundovaně vysvětlit, ale našla sem web, kde je to vysvětlený přímo ukázkově http://www.coop.cz/magazin/3_2002/mleko.html Je to skoro na spodu stránky, pod nadpisem "V současné nabídce nechybějí mléka acidofilní a kefírová. Čím jsou zajímavá pro náš jídelníček?"

To je docela zajímavé. Dovolím si to zkopírovat přímo sem. Zdroj je tedy Zákaznický magazín COOP www.coop.cz

V obou případech se jedná o kysané mléčné výrobky, rozdíl však spočívá v druzích mikroorganismů, které se používají k výrobě. V případě acidofilního mléka je nosným mikroorganismem Lactobacillus acidophilus, což je probiotická kultura, která výrazným způsobem ovlivňuje složení střevní mikroflóry.

Kefírové mléko by však mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech. V naší republice se mnohdy název "Kefírové mléko" bohužel používá nesprávně, a to v souladu s místními zvyklostmi, kdy se pod kefírovým mlékem vlastně rozumí mléko acidofilní. Kefírové mléko s předepsanými mikroorganismy se na trhu prakticky nevyskytuje.

arrow
profile_image
sabulebambule
od 11. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Děkuji moc za obpovědi, jsem zas o něco chytřejší!

arrow
profile_image
upírek
od 31. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já taky, už jsem se po tom také sháněla

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené