Tak to nevim, ale vím, že jsou lidi, kterým maso prostě smrdí. Třeba moje ségra odchází z místnosti v okamžiku, kdy maso začnu vybalovat

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na tivoli: Srovnávání se neboj. Já učím svého syna, že zamilovaný musí jíst i blafy . Knedlíky dělám od oka. Odhadem asi 1/2 kg hrubé mouky, špetku soli. Psala jsi, že nemáš droždí, tak dej do mouky prášek do pečiva. Až budeš dělat z droždí, tak si asi 3/4 té kostky rozdrob do hrnku, dej kostku cukru a zalej teplým (ne horkým) mlékem. Zamíchej, a ono to vykyne - udělá se taková čepice.Postupně nalej do mouky, přidej celé vejce. Zamíchej. Když bude těsto správné konzistence (to se těžko vysvětluje, ale bude hustší než na nějakou buchtu, ale ne moc tuhé), přidej asi 1 1/2 nakrájené housky a pořádně propracuj, až bude hladké. Asi za hoďku by mělo být těsto vykynuté. Udělej 2 válečky, než zase trochu vykynout (5 minut) a vhoď je do vařící, trochu osolené vody. Vař 10 minut, obrať a zas 10 minut. Opatrně podeber, vyndej a 3x podél propíchni, aby se knedlík nesrazil. Krájej nití. Nit utrhnu dost dlouhou, udělám dvojitou, na konci uzlíky, knedlík podeberu a nahoře nit překřížím. Knedlík krásně ukrojíš a nesplaskneš si ho. Vůbec se toho neboj. Nedávno jsem to učila neteř,( její muž si pochvaloval, že u nás je vždy domácí knedlík) a už ho dělala i sama. Tvarově prý nic moc, taky jí praskl, ale to se stane, když je těsto málo propracované. Pokud praskne, polož ho na prkýnko prasklým dolů. Tipuju, že dneska skončíš u těch těstovin, knedlík zkus až ho nebudeš nutně potřebovat a nebudeš se nervovat co že bude k obědu.

Jak jen to dneska dopadne. Doufám, že se z toho nepo....Díky za rady!

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To bude v pohodě. Až budeš u tchýně, řekni jí, ať s Tebou knedlík zkusí, je lepší to vidět. A ještě si šplhneš. To jí udělá dobře, že máš zájem a chceš se o jejího synáčka dobře starat.

Tak jsem zkusila ten knedlík z hrníčku a tragédie, šel do koše Bylo to uprostřed nedodělané a to jsem to vařila skoro hodinu! A byl takový hutný, vysušený a prostě ne nadýchaný. To je asi tím, že se tam nedává ani ten prášek do pečiva ne? Možná jsem tam dala moc mouky nebo málo mléka, nevěděla jsem ty poměry. Takže byly nakonec těstoviny!

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na tivoli: Nikdo učený z nebe nespadl. Jednou na to budeš s úsměvem vzpomínat.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Toustový chleba nakrájet na kostky, zalít - 3 žloutky vyšlehané s 150 ml mléka, lžičkou soli, 50 g krupice. Potom vyšlehat sníh, zamíchat do hmoty spolu s trochou petrželky.Nechat 20 minut odležet.
Udělat malé knedlíky - bochánky, na pečící papír, zakapat rozpuštěným máslem a cca 12 minut péct na 170 stupňů.

To je možností!

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na tivoli: S kypřícím práškem se například dělají knedlíky v mikrovlnce. Jsou docela dobré a hlavně jednoduché a rychlé, ovšem s klasickými kynutými knedlíky se nedají srovnávat.
Droždí můžeš mít doma sušené pro případ "nouze".

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené