Reaguji na sartre: týjo ty seš fakt maniak na sladký koukám takových receptů i ted bych si něco dala mňam

Cituji mishulkaa15: ty seš fakt maniak na sladký koukám

njn, to jsem celá já

A teď mě napadla ještě jedna zajímavost, Mrkvový koláč. Sice nesmíš tomu svému říkat z čeho to je, neb pro chlapy pokud to není maso, není to hodno jejich větší pozornosti, ale je to fakt super.
200 gr cukru krupice třít se 3 žloutkama, (nejlépe ručním šlehačem) až z toho bude taková pěna, pak budeš postupně přidávat 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody. Do vzniklé pěny vmíchat 250 gr jemně nastrouhané mrkve, pak 250 gr polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem a nakonec ušlehat ze 3 bílků sníh, je to jednoduché, jen ty metly a ta nádoba an šlehání musí být naprosto čisté, ani kousínek tuku atp, a pomalu vyšlehat. Pak ten sníh jakoby zabalíš do toho těsta. Nemělo by se s tím nijak bouchat, ne míchat prudce, je spíše lepší jakoby ten sníh do toho těsta zabalovat. No a pak to nalejš na plech vyložený pečícím papírem a šup s tím do trouby na 180°c asi na 30 minut. Až to vychladne, udělej citronovou polevu: zhruba 250 gr moučkového cukru a vmíchávat citronovou šťávu, asi 2 lžíce? trošinku rumu, já už to dělám od oka, musí to mít takovou krémovou konzistenci. Ne moc řídké a ne moc husté. A tu polevu rozetřít na ten koláč a nechat ztuhnout. Byl to jeden z mých prvních koláčů, co jsem začala péct. Hned po štrůdlu a tom výše zmiňovaném jablečném bez pečení

Kdyby si se nakonec rozhodla pro nějaký, který jsem tady psala, klidně napiš, kdyby bylo něco nejasného. Ráda poradím. Ať máš u přítele úspěch. Znáš to, láska prochází žaludkem.
Já jdu raději spát, neb se mi začíná kroutit žaludek hladem, jak tady píšu o tom jídle.

arrow
profile_image
Adretea
od 21. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já peču český buchty, když po příteli něco chci, může se po nich utlouct http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-k ynute-buchty.html
základem jsou čerstvý kvasnice, pak už není co zkazit. A když peču něco, co neznám, koukám vždycky sem http://ekucharka.net/recepty-filtr ,jsou tam videa, člověk pak ví, jak to má vypadat

arrow
profile_image
Etenité
od 6. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ten můj miluje všechno tvarohové, tak má moc rád tenhle tvarohový koláč s meruňkami. Není příliš sladký a je taky úžasně šťavnatý. Vezla jsem ho teď na oslavu a všichni mi ho chválili.

Jen tvarohu jsem dala dvakrát tolik a o polovinu víc mouky (přišlo mi to strašně málo). Jinak jsem postupovala přesně podle popisu a všechno to dobře vyšlo i když nejsem žádná zkušená pekařka.

Cituji Adretea: já peču český buchty, když po příteli něco chci, může se po nich utlouct http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-k ynute-buchty.html

Ten recept vypadá dobře, ale tohle fakt není pro začátečnice. Kynuté těsto není jednoduché. A buchty už vůbec ne. Alespoň taková je moje zkušenost.
Doufám, že nám mishulkaa dá potom vědět, jak byla úspěšná.

arrow
profile_image
Sportacka
od 26. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pokud chceš něco opravdu jednoduchého a rychlého, dají se dělat buchty i v mikrovlnce
http://www.toprecepty.cz/recept/15536-kakaovy-labu znik-z-mikrovlnky/
http://www.toprecepty.cz/recept/1560-cokoladova-bo mba/

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mohla bych se zeptat jak děláte mřížkový koláč? Je to jakoby linecké těsto, dvě třetiny se dají na plech a třetina se oddělá na mřížky. Na to těsto se dává marmeláda a tvaroh, ale já nevím, jestli dřív dát tvaroh nebo marmeládu a jestli do tvarohu dávat vajíčko a taky jaký tvaroh je na to nejvhodnější. Jestli takový ten, co je balený jako máslo?
jinak recept na ten koláč je na klasický velký plech:
60 dkg hl. mouky
30 dkg cukru moučka
2 celá vejce
30 dkg másla
1-2 vanilkové cukry
1 prášek do počiva
4 lžíce mléka

taky ještě nevím jestli máslo přepustit nebo nakrájet na kostičky a zapracovat jako u cukroví. Kdybyste dělali koláč nějak jinak, tak písněte. Mám na něj děsnou chuť.

arrow
profile_image
Anelaaa
od 25. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

zrovna minulý týden jsem zkoušela nový recept a přišel mi hodně jednoduchý a příteli to taky chutnalo ..(kdyby neměl rád čokoládu, tak nedoporučuju )
Brownies
suroviny: 200g kvalitní čokolády (alespoň 60% kakaa - tohle opravdu dodržet, jinak by to nebylo ono), 1/2 Hery, 1/2 šálku smetany na šlehání, 1 šálek cukru krupice, 1 sáček vanilínového cukru, 3 vejce, 1 šálek hladké mouky
-šálek = 200 ml
postup: nejdříve předehřejeme troubu na 200°C, do mísy dáme heru s nalámanou čokoládou, smetanou, cukrem, vanilínovým cukrem a necháme suroviny povolit asi 2 a půl minuty v mikrovlné troubě při výkonu 750W... vyjmeme z mikrovlnky a promícháme.. pokud čokoláda ještě není rozpuštěná, ohhříváme další půl minuty.. poté přidáme vejce a dobře pomocí metly promícháme.. na závěr vmícháme mouku.. těsto vlijeme na hluboký plech o rozměrech cca 25 x 30 cm vyložený pečícím papírem.. pečeme v troubě asi 20 - 25 minut při 200°C

myslím, že to určitě zvládneš a stojí to za to ..já třeba místo tý metly použila mixér a mouku pak vmíchala po částech stěrkou.. a jelikož jsem neměla pečící papír, tak jsem použila teflonovou pánev co může do trouby a jenom jí vymazala a vysypala krupičkou a taky to šlo.. akorát pozor na tu dobu pečení, třeba u naší plynový, kde teda nejsou napsaný stupně, tak to vždy jen tak odhaduju a dávam to spíš na míň, to bylo hotový asi za 15min., tak hlídat

arrow
profile_image
Malacek
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

nelezte sem s tím sladkým, já držím dietu

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na petla93: ahojky, mňam výborný , dnes ho spravím

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

dobrý je ešte šalamunová buchta, na jednej diskusii ho tu dávala jedna slečna
skúsila som ho a odporúčam je výborný a aj pre začiatočníka

250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (másla),
2 hrnky cukru,
1/2 hrnku vody,
3 lžíce kakaa,
rum,
1,5 hrnku polohrubé mouky,
1/2 hrnku hladké mouky,
4 vejce,
1 prášek do pečiva,
strouhaný kokos

Tuk rozpustíme, smícháme s cukrem, vodou, kakaem a rumem. Jeden hrnek vzniklé tekutiny odložíme stranou. Do zbytku přidáme mouku s práškem a vejce. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme zvolna asi 1/2 hodiny.

Na horký plát nalijeme hrnek tekutiny a hned posypeme strouhaným kokosem.

existuje viac verzií niekto dáva aj rum, no ja nedávam

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

co ten mřížkový koláč jak jsem se ptala na předchozí stránce? Jak ho děláte? Jde mi hlavně o ten tvaroh. máslo a taky na kolik ho pečete?

Ja zbožňuju krtkův dort!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené