1. . .45678
arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na yvonne_s: Když myslíš, že nakydat na něco kečup je vaření... Ano, mnoho lidí si to myslí a když se v televizi takové patlaniny předvádí jako něco normálního.. tak se fakt asi není co divit.
A rozhodně nesouhlasím s tím, že kdo vaří denně, tak vždy nevaří "hodnotné jídlo". Samozřejmě každý si to někdy chce usnadnit, ale..vše má své hranice.
Babica mi připadá jako ten pán co byl v prostřeno, nějaký vychovatel či co, jezdil s dětmi na tábory a tak...a to co předvedl v kuchyni byla tragedie, tvrdil, že na vaření nic není, vždyť se skoro na všechno dají použít polotovary, flákneš tam bujón apod. a je z toho ňamka. No a pokud něco takového někomu chutná, tak to spíš vypovídá o tom, že nejspíš nikdy nejedl "pořádné" jídlo a opravdu neví, co je dobré.

arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Veselka10: Tak já to brala podle normálních smrtelníků, víš
Jenom nevím, jak chceš někoho přesvědčit, že to co mu chutná není dobrý. To je jako když mně nechutnají houby, ale vím, že oficiálně sou dobrý, tak moje chuťový buňky o tom asi nepřesvědčíš.
Mimochodem vaření je sloveso. Takže jo. Bohužel i čína s kečupem a sojovkou je vaření.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na yvonne_s: Nikoho přesvědčovat nechci, jen kostatuji fakta. To, že je někdo ochotný se živit hnusy a vydávat je za dobré jídlo, je věcí každého.....
Omyl, to není vaření... to spatlání nějakých surovin . To pouze právě ti lidé, kteří o vaření nic nevědí, říkají, že vaří..., ale to je chyba užívání toho slova.

Ještě jsem si vzpomněla na jiný takový případ z prostřeno...chlapík dělal několik druhů pizzy, no a výsledek byl takový, že ani jedno nebyla pizza, ale jen jakási hmota s něčím, co za pizzu vydával. Tristní na tom byl fakt, že dle jeho slov, je touhle dobrotou vyhlášený a jeho přátelé k němu na tyto dobroty strašně rádi chodí. Opravdu to hodně vypovídá o tom jaká je běžná úroveň jídel...

Mmch. já a mnoho jiných jsme také normální smrtelníci.

arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Veselka10: To bude tím, že nejsu gurmán A úplně v klidu si zítra spatlám něco k obědu, protože mi to chutná - a ne, nebude v tom kečup, ani sojovka. Bude to osmahlý králičí maso lehce kořeněný a pak k tomu přihodím na kostičky chleba. Vypadá to hrozně, už tak nějak předžvýkaně, v životě bych to neprezentovala někde veřejně (v televizi), ale chutná to naprosto dokonale!

arrow
profile_image
Blanche
od 15. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: Omyl, to není vaření... to spatlání nějakých surovin

Jé konečně někdo kdo vnímá termín "vařit" podobně jako já

arrow
profile_image
monca114
od 19. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Veselka10: vždyť se skoro na všechno dají použít polotovary, flákneš tam bujón apod. a je z toho ňamka. No a pokud něco takového někomu chutná, tak to spíš vypovídá o tom, že nejspíš nikdy nejedl "pořádné" jídlo a opravdu neví, co je dobré.

Přesně. Pak se nikdo nemůže divit potížím se žlučníkem a pod... Celoživotně vařit z takových srač...., to je hnus

arrow
profile_image
monca114
od 19. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na yvonne_s: Já myslím, že Veselka nemluví ve smyslu čistě jen chuti. Že je to dobré, to znamená dobré na chuť, ale není to z dobrých surovin. Dobré jsou i čipsy, ale těžko se s nimi živit denně. Podle mě je velmi dobrý klasický smažák s hranolkama a kupou tatarky., Moc mi chutná a je rychlý a jednoduchý, ale není dobrý výživově.

arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na monca114: Já chápu co tím myslí, ale nemám ráda, když někdo tak kategoricky v podstatě napadá a ponižuje ostatní. Ještě horší na tom snad je, když si to neuvědomuje, nebo to dělá záměrně. A úplně alergická jsem na hlášku "nevíš co je dobrý" "nejedlas pořádný jídlo" a podobně. A to se polotovarama nahusto neživím. To je jako by Ti na ten smažák řekla, že Ti to chutná proto, že neumíš vařit Víceméně mi tak vyznělo to co tu psala... Ale chutnat může blaf i lidem, co jinak smažijou lososa na másle.
Jedna věc je propagovat dobrý vaření, zdravou kuchyni atd. Proti tomu vůbec žádná. Druhá je odsuzovat každýho kdo má v ledničce kečup a kydne do polívky bujon. (Ovšem s těma příkladama co uváděla musím zase souhlasit, co sem tak viděla prostřeno, tak bych se tam moc nenajedla.) Proč se musí všechno hnát tak do extrémů? Třeba ve vaření jsem jednoznačně na straně Zdeňka, ale pán drží diety, protože mu jeho životní styl evidentně nesvědčí a někde v první řadě se svěřoval, že snídá bílej jogurt, takže mu ani žaludek až tak nefunguje.

Jediný čemu se neustále divím já je, že tak málo lidí je alergických na glutaman, necítijou omegu v cukroví a kydají do všeho sojovku. To nemůžu přenést přes srdce. Ale sou zase kuchyně, kde klasická sojovka nesmí chybět...

arrow
profile_image
Neferr
od 29. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Za mě jednoznačně Zdeněk, mám ráda jednoduchá jídla z čerstvých surovin. Jen vidím Babicu a jeho kombinace surovin a je mi špatně. Ale ještě více se mi líbil Ital Emanuel, to co je tam teď místo něho je zoufalství ( včera jsem se koukala a to nebyla perlička, ale špek s perličkou).
Jinak souhlasím s Veselka10.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji yvonne_s: necítijou omegu v cukroví a kydají do všeho sojovku. To nemůžu přenést přes srdce. Ale sou zase kuchyně, kde klasická sojovka nesmí chybět...

tak ona je sojovka a sojovka

arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lucrezia: vím, ale já tyhle věci nerada ve všech kvalitách tím klasická sem právě myslela tu originál.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji yvonne_s: tím klasická sem právě myslela tu originál.

no a co je podle tebe originál - to by mě fakt zajímalo

arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lucrezia: jak sem psala - nejsem gurmán a už vůbec ne profi kuchař, ale pod originální sojovou omáčkou si představím třeba tu japonskou ( google vyplivl http://www.biozivot.sk/node/36 Tudíž bez milion éček a umělých přichucovadel. (Nepoužívám, takže nevím, jestli zrovna tahle je TA co má být...ale podle složení by třeba i mohla..nezkoumala sem to)
Můžeme tu taky řešit, že je kečup a kečup, a co je podle mě kečup. Tady se člověk vždycky přesvědčí, že si má zlámat prsty, než sem napíše příspěvek.

arrow
profile_image
Apocalypsa
od 5. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Za mně jednoznačně Pohlreich...mám ráda i jeho pořad.Takových jako babica je mrtě!

Babica je schopen všeho! Jo, neřekla bych to líp!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené