arrow
profile_image
Misy
od 25. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj,

poslední dobou (no delší dobou) mám pocit, že ať si koupím jakejkoliv chleba, tak je naprosto odpornej. Drobí se, nedá se krájet a nemá dobrou chuť. Myslela jsem si, že je to mou vybíravostí, ale ptala jsem se více lidí a měli podobnej dojem.
Jedinej chleba, kterej mi chutná, tak je z pekárny z jedné místní vesnice, jenže ten prodávají jen v obchodě na druhý straně města a ještě jen dvakrát týdně... Ale vypadá tak jak si chleba představuju - pevná kůrka, dobrá střídka a vydrží...

Jeden čas jsem kvůli tomu jedla jen rohlíky; chleba z domácí pekárny mi taky moc nechutná (hlavně je to prostě americkej "tousťák a mně chutná ten pravej českej...)...

Máte taky tu zkušenost, že se ty chleby nedají jíst? Bývají opravdu tak ošizený, že se do nich dává starej nespotřebovanej chleba?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dřív chleba vydržel třeba i týden a dýl, dnes ho musíš sníst do dvou dnů, jinak ti zplesnivý. Osobně mám taky odpor k chlebům ze super marketů apod, ale u nás v mastně prodávají nejlepší chleba na světě, když se koupí, sníme ho za dopoledne.Kurčička je křupavoučká, uvnitř krásně nadýchané střívko a s máslem a šunkou je to vynikající!! Jinak bych asi doporučila přejít třeba na žitný chléb nebo různé s esemínkama, ty jsou moc dobré !

Já mám ráda chleba z Globusu a z místního řeznictví Cvrčovický chléb.

Ostatní cihly čehosi mi moc nechutnají.
Nabo doporučuju si péct vlastní.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

chleba jedině z Globusu a jinak máme krámek na Francouzský a tam je super ten Cvrčovickej a ještě z Radotína, ty jsou fakt super. Nicméně není Globus jak Globus - na Černým mostě není tak dobrej jako v Pardubicích

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Prozradím, proč se chleba drobí:
Když v krámě zbude včerejší chleba, tak se ráno tzv. rozdejchává, prostě pěkně pomačká,aby působil dojmem měkkého. A to se pak drobí jedna radost!
Dělá se to spíš v menších obchodech, velké markety mají 100% možnost vratek.

Taky většinou peču svůj....

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Misy: že se do nich dává starej nespotřebovanej chleba?

To se dává, pracovala jsem v pekárně a dělalo se to tak.

Je pravda, že s chlebem je to čímdál horší. Já taky nejsem nadšená z toho z domací pekárny, ale aspoň vím co tam dávám a není hned druhý den plesnivý

Cituji hyena 02: prostě pěkně pomačká,aby působil dojmem měkkého.

Tak to je krutá pravda.Já prodávala na malé samoobsluze,zbylý chléb se dal ráno do velkého igelitového pytle a pěkně se pošlapal, aby byl měkký.Ale to už je hooodně let...dnes nevím.Spíš si myslím,že dnes se zbylý chléb přes noc zamrazí no a ráno je jako čerstvý-což mu na kvalitě také nepřidá.

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Něco na tom asi bude - tedy nevšimla jsem si nějak výrazně změny chuti - jak píšete v Globu jedinečnej kulatej chleba s cibulkou- naši běžně kupují klasický dlouhý olomoucký bochník, což je takovej obyčej.. Ale s tou spotřebou - je fakt, že hrozně rychle plesnivý - a to ho skladujeme v sáčku s takovýma těma miniďubkama a na tmavém chladnějším místě ve skříni.. (i když kolikrát přemýšlím, jestli neplesnivý ptz máti toho kupuje moc a nestíháme to likvidovat ).. Jinak vyloženě doporučuju už zmíňený žitný - je super, neb klasický tousťák (je dobrej i když kdo ví jak se vyrábí )

arrow
profile_image
Nelia
od 7. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
10    0
Číst hodnocení

Já kupuju v Globusu Šumavský chléb a jsem spokojená, je moc dobrej Jinak sem tam nějaký ty semínkový, žitný, slunečnicový. Přijdou mi že vydrží dýl.

arrow
profile_image
Misy
od 25. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak bohužel Glogus tady nikde nemáme . Mně chutná právě ten obyčejnej chleba, ale musí bejt dobrej a křupavej, ne že nejde ani ukrojit, jak se sype... třeba šumavskej chleba, kterej tady prodávaj, je přesnej příklad...
Nebo výrobky od Penamu - tak to je taky hnus.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na rakave: Reaguji na hyena 02:
drobivost chleba je primárně způsobena třeba špatnou moukou, špatným poměrem surovin...

nemějte iluze, supermarkety nemají potřebu nutit zaměstance skákat po chlebu. mají své vydřidušské smlouvy, které nutí dodavatele VŠECHEN neprodaný chleba vzít zpět. zadarmo. (pak ho některé firmy melou zpět do mouky, aby nebyly tak ztratné, proto se třeba drobí)

ale co chcete, když všichni chtějí LEVNO...dobrý chleba nikdy nemůže být levný.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mimochodem chuť chleba dělá KVAS, který dnes nepoužívá v podstatě skoro žádná větší pekárna, protože je to složité, zdlouhavé a drahé.

a všem fandům semínkových "dobroučkých" chlebíčků - dělají se ze směsí, které je udrží déle v celku a bez plísně, ovšem za cenu větší umělosti.

Já si kupuju chlebík z pekárna Paul...dokonalost sama a vždy na 1000000% čerstvý..zrovna včera jsem vyzkoušela tmavý chléb s fíky...mňam! nejlepší pečivo, jaké jsem jedla mají u Paula

arrow
profile_image
pogd
od 7. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Sandee:
Hmmm,ten ale asi nebude nejlevnější....

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené