Soutěže

Nyní probíhá jedna soutěž

Ahoj,někdo tu psal o Floře,margarín či jak se tomu říká. Moje mamka studuje homeopatii,má na 3 školy,pořád jezdí na nějaké semináře a učí se tam i o jídle,o éčkách,glutamátech,i o pití,zelenině. Už si vše nepamatuji,ale vím,že mě VAROVALA před másly a margaríny typu FLORA,PERLA apod. Je to jen chemie. Reklamní tah,jak na něco nalákat lidi. Pokud máslo,tak jen klasické,čtveraté,v tom papíře. Tenkrát dávali na pokus myši,kterým dali na několik dní k jídlu pouze máslo a pak toto umělé a ty myši se toho ani netkly,vůbec,což se divím,že zrovna myši takže je to fakt umělá hmota,asi..

arrow
profile_image
syslik136
od 9. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

HelliDior
Děkuju za radu ohledně těch margarínů,fakt nejlepší je klasické máslo
Já rybičky moc nejím,ale hodně mi zachutnal pangasius.Je to taková dětská ryba bez kostí.Stačí ji podusit na pánvičce s máslem a přidat bazalku a trochu kmínu pro chuť.Jako příloha třeba brambory ve slupce opečené v troubě nebo jen vařené.

arrow
profile_image
Nelly
od 20. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

HelliDior
Tvá mamka má pravdu,my se ve škole učili,že všechny tyhle dobře rozmazavací másla jsou jen ropné výrobky.

Nelly
Jj .. A tolik lidí tomu naletí a ješte si myslí,že pro sebe dělají něco dobrého , tak snad má alespoň ta myšlenka pozitivní vliv

Já mám moc ráda Jerky,sušené maso,ale je to drahé, 25g asi 50kč,ale prostě si to občas koupím,vychutnávám a jsem ráda,že je to zdravé..no a v úterý koukám a je tam glutamát proč to tam cpou Ti lidi,úplně zbytečně takhle kazit jinak zdravý jídlo,úplně mě přešla chuť

arrow
profile_image
Izu
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kdysi jsem v metru četla jedné paní přes rameno-vím,nemá se to ,že Rama a spol.jsou chemickým složením jako umělá hmota.Nikdy je nejím,chuťově jsou mi odporné,zlaté máslo!!

arrow
profile_image
flea
od 2. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji HelliDior: tak snad má alespoň ta myšlenka pozitivní vliv

Helli Dior - má to pozitivní vliv, jsem zastánce másla, ale nátlakem reklamy jsem začala koketovat s myšlenkou, že snad ten margarín je lepší, když má všechny ty vitamíny a kyseliny a tak.... Teď mám jasno, zůstanu u mého milovaného másla

arrow
profile_image
lucis
od 31. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já se těm myšákům vubec nedivím, už jen jak ty margaríny smrděj
ale povedlo se mi poslední dobou několikrát koupit máslo a mám pocit, že bylo s přidaným margarínem, nikde teda o tom na obalu ani zmínka, to je docela podraz....

HelliDior
ahoj, můžu se zeptat co konkrétně má tvá maminka vystudované? Nemá-li chemii (či biochemii), tak podle mě radí-li ve výživě (další věc, že většina výživových poradců vystudovaní na vš mají ejn minimum biochemie což nechápu), pak jen papouškuje to co někde vyčetla a sama neví pořádně proč. Nám naopak v době kdy vypukl bům -margarýn=zlo, vyučující na vejšce (ch,bi) důrazně tvrdili, že je to hovadina a že naopak máslo je to co škodí (kdybych tenkrát nespěchala na bus k doktorovi, asi bych se i dozvěděla proč, protože co jsem viděla prezentace vypadaly dost podrobně, ale skoro bez textu - takže bez výkladu vím, asi to co jsem věděla předtím.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nedávno byl o tom pořad na Spektru a od té doby jím pouze klasický máslo.
A ty glutamáty- jsou prý katastrofa a u dětí prý mohou způsobovat neklidnost až agresivitu - nemohu posoudit, děti nemám.

arrow
profile_image
Lenieka
od 27. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nejvíc mě na tom vadí, že v různých reklamách vychvalují, jak jsou margaríny zdravé a prospívají srdci, snižují cholesterol apod.. Nechápu, jak je možné, že jim inspekce nebo někdo jiný takovou klamavou reklamu nezakáže! Můžeme pak vůbec nečemu věřit, když propagace výrobků není pravdivá?

lucis
Od jisté doby taky používáme jen máslo. S prvním jsme trochu zápasili, bylo dost tuhé, ale na trhu jsou i taková, co se mažou krásně chviličku po vyndání z lednice ( i když... kdoví, co obsahují, jak píšeš, na obalu ani zmíňka)...

arrow
Neprodává v Bazaru

Ano,taky jsem četla, že margaríny mají podobné složení jako PET-flašky.. Já jsem margarín neměla dobrých 5 let, používám klasický máslo /a i to jen občas/, dceři /14měs./ bych margarín nedala ani omylem...
Jak před několika lety bylo haló,jak je sádlo nezdravý-tak teď se na něm doporučuje smažit- i Dr. z gastra.. je to prý lepší než umělé rostlinné oleje..
Glutamáty u malých dětí /do 3let/ můžou poškodit mozek.. Na dochucování používám Solčanku..

arrow
profile_image
veju
od 9. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hlavně, že v reklamách mluví jak to není zdravé to jsou šašci. Taky mám nejraději klasické máslo, i když se hůře maže radši si dám to. Rama apd. mi nechutná.

arrow
profile_image
levhardova
od 11. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lenieka: Nejvíc mě na tom vadí, že v různých reklamách vychvalují, jak jsou margaríny zdravé a prospívají srdci, snižují cholesterol apod.. Nechápu, jak je možné, že jim inspekce nebo někdo jiný takovou klamavou reklamu nezakáže! Můžeme pak vůbec nečemu věřit, když propagace výrobků není pravdivá?

Hmm a jak to víš, že to není pravdivé?

Cituji TinaAn: Glutamáty u malých dětí /do 3let/ můžou poškodit mozek..

Moje sestra se narodila s dětskou mozkovou mrvicí. Když jí bylo asi 13 roků, lékaři zdělili našim, že kdyby jí hned od mala byly podávány vysoké dávky glutamanu sodného, mohl se její stav o mnoho zlepšit. Myslím, že všechno má své pro a své proti. Já ho ve své kuchyni užívám hojně, protože vařím hodně často čínská jídla a bez něho to prostě nejde. A pokud vím, tak právě číňané jsou jedni z nejzdravějších národů.
Jinak umělá másla zásadně nepoužívám. Ani ne tak kvůli technologii, ale prostě nám nechutnají.

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

co si pamatuju, tak stará babička říkala a říká, že tyhle ty margarýny je jenom chemie, utrejch a do pusy by to nevzala a že se používaly za války jako náhražka za máslo, takže jako zdravá výživa - to tomu nevěřím

 
 

Téma Margaríny (ztužené pokrmové tuky) nejsou zdravé je vyřešené (ukončené) - nemůžete do něj již přispívat. Tohoto stavu téma obvykle dosáhne, pokud nastane některé z následujících situací:

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené