arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, čím lze (a zda vůbec) v jídelníčku nahradit vejce.. Nemyslím do pečení apod., ale běžné vejce třeba na tvrdo.. Prošla jsem kdejakou nutriční tabulku s tím, že jsem doufala, že najdu něco, co bude mít hodně podobný poměr bílkovin, sacharidů a tuků, ale neuspěla jsem.. Jako by vejce bylo nějaký unikát (a třeba vážně je) Tak pokud někdo máte nějaký tip, sem s ním Děkuju

arrow
profile_image
thesmile
od 18. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Miska86: Proč chceš nahrazovat vejce?

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na thesmile:
Protože ho mám v jídelníčku a z vajec buď zvracím nebo mám průjem..

arrow
profile_image
ChuChulka
od 6. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji thesmile: Proč chceš nahrazovat vejce?

Já, že kvůli zdražení o víkendu jsme nad tím přemýšleli v tomto směru, ale také nás nic nenapadlo, asi je opravdu vajíčko jedinečné

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

To mě tedy vůbec nic nenapadá.Vejce bohužel asi ničím jiným nenahradíš.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moc bych to nehrotila, výživové hodnoty jednoho vajíčka jsou tyto:
Nutriční hodnoty jednoho 60g vejce (hmotnostní třída M)

Energetická hodnota 362kJ/87kcal
Bílkoviny.....7g
Sacharidy..0,7g
Tuky..........6g

Podobný poměr má třeba sýr eidam, takže při kaloricky odpovídajícím množství budou hodnoty splněny. Nebo si můžeš dát (odpovídající množství) libové drůbeží šunky a když si na zeleninu naliješ trochu olivového oleje nebo tam hodíš pár slunečnicových semínek (čímž nahradíš i aminokyseliny z vajíčka), opět budeš mít "splněno".

Možností je spousta, jen je třeba přemýšlet

arrow
profile_image
Raavenn mojeid
od 25. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

co šmakoun? je vyrobený z vaječného bílku..

arrow
profile_image
Renataxyx
od 8. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

olomoucké tvarůžky ve 100 g

bílkoviny 29
tuky 0,6
sacharidy 1 g

arrow
profile_image
M_martina mojeid
od 19. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

vaječná bílkovina (ovalbumin) je nejkvalitnější, nahradit jí nelze...ale když Ti nedělá dobře, tak sice méně kvalitní, ale pořád bílkoviny obsahuje tvaroh, syrovátka, jogurty, sýr.. Určitě bych se vejci vyhýbala, když po něm máš zdravotní potíže

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji M_martina: tvaroh, syrovátka, jogurty, sýr

S tím vším nemám nejmenší problém Díky

Reaguji na Red_fire:
Děkuju

Cituji Raavenn: co šmakoun? je vyrobený z vaječného bílku..

Dívala jsem se na web a šmakoun sedí co se týče bílkovin.. Sacharidy a tuky, které tam jsou minimální, můžu doplnit jinak

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené