10 tipů jak se probudit krásná

Začtěte se do rad uznávané dermatoložky žijící dlouhodobě v New Yorku a seznamte se s nejnovějšími světovými kosmetickými vychytávkami. "Dopřejte si každodenní péči v pohodlí svého domova a budete zaručeně krásná". Laura Pyskačová, dermatoložka

img

Kvalitní a cenově dostupná kosmetika, pleťové masky a pleťové krémy, prosté tajemství krásy

1. Čistá plet je základ

Důkladná očista obličeje je velmi důležitá, proto si zvykněte čistit obličej již několik hodin před spaním. Nedojde-li k důkladnému očištění pokožky, dovolíte všem toxinům a nečistotám, aby se do ní doslova zavrtaly. „V noci je nejlepší čas pro regeneraci pleti. Nedostatečné odlíčení a očištění pleti snižuje nebo úplně znemožňuje následný účinek krémů,“ říká dermatoložka Laura Pyskačová.

zoom Zvětšit

Odličovací ubrousky Purederm

Pro odlíčení a důkladnou očistu pleti doporučuje dermatoložka kvalitní pleťové mléko nebo mycí gel. „Výborné jsou například také odličovací ubrousky značek Skinlite a Purederm,“ dodává Laura. Jedná se o buničité předem navlhčené ubrousky, které dokonale odstraňují make-up, tužku na oči, oční stíny, rtěnku a dokonce i voděodolnou řasenku, aniž by vyvolaly podráždění pokožky. Obsahují řadu aktivních složek, které pokožku nejen očistí, ale také vyživí, omladí, či naopak napomohou regulovat nadbytečnou tvorbu mazu.

K osvěžení a hydrataci pokožky po očistě je vhodné použít pleťovou vodu bez alkoholu. Čištění pleti by se mělo provádět nejen večer, ale také ráno. Po nočním odpočinku je na povrchu kůže spousta vyloučených látek, které je nutno odstranit. Pro hloubkové čištění pokožky a uvolnění ucpaných pórů je dobré používat čisticí pásky na nos, bradu a čelo, a pro odstranění odumřelých buněk pleťové peelingy, doporučuje Laura Pyskačová.

2. Dopřejte si pleťovou masku

zoom Zvětšit

Hydrogelové a 3D pleťové masky

Na našem trhu je již k dostání velký výběr pleťových masek známých i méně známých kosmetických značek. Chtěla bych především vyzdvihnout značky Skinlite a Purederm, které mají na výběr ze široké škály jednorázových pleťových masek, které jsou velmi praktické především proto, že mají vyměřenou přesnou dávku, kterou pokožka potřebuje a tak se zamezí dlouhému skladování nebo vniknutí bakterií a nečistot do většího balení, které Vám třeba i rok stojí v koupelně na poličce. Jednorázové pleťové masky jsou praktické jak na cesty, tak i do kabelky a především jejich pořizovací cena je velmi nízká.

Každá žena si může vybrat dle svého typu pokožky z nepřeberného množství masek krémových, buničitých a hydrogelových nebo také z tak zvaných 3D masek, které se staly v poslední době kosmetickým hitem číslo 1. Jedinečnost těchto masek spočívá v tom, že perfektně kopírují kontury obličeje a pokrývají tak i velice opomíjenou oblast krku. Tyto masky se většinou používají ke kosmetickému ošetření v prestižních kosmetických salónech, ale jsou také již k dostání v kvalitních e-shopech, zaměřených na prodej kosmetiky, jmenovitě na příklad v e-shopu www.salondoma.cz. Dopřejte si takové pleťové masky minimálně 1x týdně nebo i častěji dle vaší aktuální potřeby.

3. Spěte na zádech

Slavná holywoodská herečka Katharine Hepburnová doporučovala spánek na zádech. Průměrná hmotnost hlavy dospělého člověka je asi 4,6 kilogramů – a v poloze na břiše je vyvíjen velký tlak na obličej. Dermatologové dokonce dokáží rozpoznat, na které straně obličeje více ležíte, podle množství vrásků. Například při poloze na boku je kladen zvýšený tlak na nosoretní rýhy, které běží z koutků nosu a pokračují po stranách úst a jsou známé jako vrásky smíchu. Investujte do dobrého polštáře, který poskytne vašemu krku a ramenům dostatečnou oporu, aby se Váš obličej dobře při spánku prokrvoval.

4. Hydratujte, hydratujte a zase hydratujte

Toto je zlaté pravidlo všech dermatologů. Každodenní dávka hydratačního krému je pro krásnou pleť nepostradatelná. Není však snadné najít krém, který Vaší pokožce bude stoprocentně vyhovovat, je zapotřebí přihlédnout k typu pokožky a také k jejímu věku. Ve dvaceti potřebujete jiný krém než v pokročilejším věku. Po 30 roce rozhodně investujte do krému, který kromě hydratace bojuje i s vráskami, doporučuje dermatoložka Laura Pyskačová.

zoom

Mincer Botuline Medical intenzivní regenerační maska na noc

Kosmetická značka MINCER Pharma nabízí širokou škálu výrobků pro všechny věkové kategorie i typy pleti. Řada z nich získala mezinárodní ocenění a navíc je tato kosmetika přírodní a cenově velice dostupná. „Já osobně jsem velice spokojená s pleťovou řadou Botuline Medical, která vyhlazuje mimické vrásky a nahrazuje tak efekt kolagenových injekcí a botoxu, pro ženy po čtyřicítce bych doporučila kaviárovou řadu Caviar Medical a pro ženy po padesátce krémy s kyselinou hyaluronovou z řady Hyaluron Revital. Pro velmi citlivou a alergickou pleť nabízí značka Mincer Pharma celou řadu speciálních přípravků z řady Anti Allergique, která v roce 2006 získala Oskara v kosmetice“, dodává dermatoložka.

5. Nezapomínejte na ruce a nohy

zoom Zvětšit

Ponožky a rukavičky značky Purederm

Překvapivě mnoho žen opomíjí pravidelnou péči o své ruce a nohy. A přitom právě ruce nejčastěji prozradí náš skutečný věk. Dopřejte jim stejnou péči jako svému obličeji a poskytněte jim pravidelnou hydrataci v podobě výživných masek a zábalů. Značka Purederm přišla na trh s praktickými rukavičkami a ponožkami, které dokonale hydratují a zvláčňují pokožku na rukou i nohou. Není nic jednoduššího než si je na noc nasadit!

6. Dejte sbohem pomerančové kůži

Celulitida a strie představují jeden z nejčastějších kosmetických problémů a postihuje téměř 90 % žen. K potlačení projevů celulitidy je nutný dostatečný pitný režim, vyvážená strava a pohybová aktivita. Výsledný efekt můžeme také posílit pravidelnou aplikací speciální kosmetiky zaměřené na prokrvení problémových partií, čímž se dosáhneme zlepšení lymfatického toku a podpoří se tak odbourávání tukových buněk. 

zoom Zvětšit

Slim Effect & ABTYCELLULIT

Značka Mincer Pharma má ve své nabídce moderní program Slim Effect & ANTYCELLULIT , který je zaměřen na boj s tímto kosmetickým problémem a slavil s ním u mnoha žen velké úspěchy. Výrobky této řady nastartují metabolismus kůže, zlepšují krevní oběh, urychlují regeneraci buněk a vylučování toxinů. Produkty z řady Slim Effect & ANTYCELLULIT zahrnují: Krémový koncentrát na strije, Zeštíhlující sérum proti celulitidě, Modelující a zeštihlující tělový balzám, Zpevňující krém na poprsí a Sprchový gel s peelingem. Intenzivního účinku docílíte jen každodenním používáním.

7. Ranní vzpruha

zoom

Pleťové mléko Victoria Beauty

Pro ranní probuzení a nastartování organizmu do nového dne je ideální vlažná sprcha a poté následné ošetření pokožky celého těla pleťovým mlékem nebo kvalitním olejíčkem. Vyzkoušejte například pleťové mléko s omamnou vůní kokosu, limetek a verbeny od Victoria Beauty, které dokonale hydratuje a vyživuje pokožku a jeho vůně Vám stoprocentně zvedne náladu!

Nezapomínejte také na speciální péči o intimní partie, jelikož řada mycích výrobků obsahuje agresivní složky, které nabourávají přirozené pH pokožky a narušují kyselé prostředí v pochvě, čímž dávají možnost vzniku řadě gynekologických problémů, například mykóze nebo kvasinkovému onemocnění pochvy. MINCER Anti Allergique Intimní mycí gely obsahují jemné mycí složky, výtažky z aloe vera, d-Panthenol, alantoin a kyselinu mléčnou. Tyto gely slouží nejen k hygieně intimních partií, ale také i celého těla, pokožku zvláčňují, hydratují, regenerují a hlavně vytvářejí v pochvě optimální kyselé prostředí.

8. Zakryjte únavu

zoom

Kolagenová křišťálová oční maska vyhlazující vrásky od Victoria Beauty

Vkročíte ráno do koupelny a první pohled do zrcadla Vám ukáže kruhy či otoky pod očima? Ti šťastnější se jich zbaví po opláchnutí studenou vodou, jiní se musí potýkat s image „podmalovaných“ očí celý den. Příčin může být hned celá řada, většinou jsou tyto otoky způsobeny například ponocováním, přílišným solením, nadbytečnou konzumací alkoholu, stresem, přílišným namáhání očí před počítačem, avšak mohou signalizovat onemocnění. Abyste opět vypadala ráno svěží, přiložte si pod oči plátky okurky, navlhčený tampónek ve studeném mléce nebo studené čajové pytlíčky. 

„Z kosmetických produktů doporučuji aplikovat kolagenovou křišťálovou oční masku vyhlazující vrásky od Victoria Beauty, která doplní ztrátu kolagenu v pleti a 10x násobně jí obohatí výživnými látkami než jiná běžná oční maska. Dokonale redukuje otoky a tmavé kruhy pod očima. Další vychytávkou jsou Skinlite měkké předem přednavlhčené tampony, obohacené výtažkem z okurky a zklidňujícími složkami, které můžete mít neustále v lednici. Jsou speciálně vyvinuty za účelem zklidnění napětí pleti", doporučuje Laura.

9. Zamaskujte nedostatky pleti

zoom

Okysličující matující korekční fluid od Retinolu

Nejprve naneste kvalitní denní krém s ochranný faktorem a poté sjednoťte pokožku. Ideální je použít Okysličující matující korekční fluid od Retinolu, který dokonale kryje defekty pleti, sjednocuje její barevný odstín, zároveň vyživuje a hydratuje pokožku. 

Pokud vás kromě jiného trápí také vrásky, ať ty menší nebo větší, můžete zkusit liftingový make-up. Tento make-up se pyšní nálepkou „5 v 1“. Nejen, že má úžasné krycí schopnosti, takže zakryje nedokonalosti pleti, stopy po akné nebo kruhy pod očima, ale také pleť hydratuje, vyživuje, regeneruje, takže ji zároveň i chrání. Navíc vyhlazuje vrásky a poskytuje intenzivní ochranu před UVA a UVB zářením. Pokud máte mastnější pleť zafixujte ji ještě trochou pudru.

10. S líčením to nepřehánějte

zoom Zvětšit

Ovocné lesky na rty

Není umění namalovat se tak, aby každý odhalil, kolik vrstev make-upu na sobě máte a aby vaše oční stíny a zářivá rtěnka byly vidět na metry daleko. Umění je, nalíčit se tak, abyste vypadala krásně a působila dojmem, že vlastně moc nalíčená ani nejste. Postačí vám tvářenka, tužka na oči, řasenka a lesk na rty. Oči probudíte orámováním tenkou linkou kolem řas a nanesením řasenky, zdravíčkem lehce zvýrazněte lícní kosti a rty rozzařte leskem, který hydratuje a vyživuje pokožku rtů a dodávají jim přitažlivý objem.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.