5 nejhorších věcí, které můžete udělat pro svou pleť

Kdo by nechtěl bezchybnou a projasněnou pleť? Dejte si pozor na následující návyky a vaše pleť vám za to poděkuje.

Přeháníte to s peelingem

Jemné obroušení pleti zbaví pokožku nečistot a odumřelých buněk a celkově ji prozáří. Nicméně příliš častý nebo drsný peeling vám může spíše uškodit, protože zbaví pleť přirozeného kožního mazu a způsobí její nadměrné vysušení. Peeling pleti postačí provádět jednou týdně.

Chodíte spát neodlíčená

Po dlouhém dni a prohýřené noci se vám chce jen lehnout do postele a spát, bez zbytečného zdržování a zdlouhavého odličování? Pak se ovšem nemůžete divit, když se vám začnou nadměrně tvořit nehezké pupínky a bolestivé akné a vaše pleť bude působit povadle a nezdravě.

Mačkáte si pupínky

Určitě to znáte. Nevzhledné akné se objeví vždy v nejméně vhodnou dobu a tak se rozhodnete na něj zaútočit vlastníma rukama. Jenže mačkáním nechtěných pupínků zatlačíte bakterie v nich skryté hlouběji do pokožky, což vyústí v další akné. Raději si zajděte na kosmetiku nebo použijte speciální krémy proti akné.

Sprchujete se horkou vodou

Horká voda na kůži má uklidňující účinky a především v chladném počasí si ji rád dopřeje každý z nás. Pokožka se ale z příliš teplé vody určitě radovat nebude a dá vám to rozhodně najevo. Horkou vodou ji totiž zbavíte její svrchní ochranné vrstvy a způsobíte její vysušení a šupinatost.

Málo spíte

Vaše pleť se přes noc obnovuje a pokud nespíte dostatečně dlouho, nedopřejete jí dost času, aby se dala dohromady. Tím pádem riskujete více vrásek, méně pružnosti a povadlou nehezky zbarvenou pleť. Pro krásnou pokožku se snažte spát alespoň 7 až 8 hodin denně. 



Komentáře

Baška
Suhlasim so vsetkym, az na ten spanok. Teda suhlasim aj s tym, ale je nas na svete miliarda, ktore mame male deti a minimalne par rokov si 7-8 hodinovy spanok urcite nedopraju. Nejaka rada, ako aj napriek slabemu odpocinku nevyzerat v 30 na 50? Okrem kvalitneho cistenia, tonizacie a starostlivosti?
VeronikaEma
Nejvíc bych řekla, že záleží na správné stravě a životnímu stylu celkově (nekouřit, nepít, sportovat, nestresovat se, nevystavovat se zbytečně slunečnímu záření apod.). Plus samozřejmě - genetika! Když vaše matka vypadá jako vaše sestra, tak je dost veliká šance, že i vy budete vypadat taky tak super
Icy Rose
"Vymačkávat" zanícené, tedy aknózní pupínky na kosmetice je již nějakou dobu zakázané... mimo to spánek a pružnost pleti spolu nijak nesouvisí, to je záležitost kolagenu a kseliny hyaluronové v kůži
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.