Proč je biokosmetika lepší volbou než klasika?

Nějaký druh kosmetiky používá snad každý dospělý jedinec. Jedná se o jednoduchý a zároveň cenově dostupný způsob, jak odstranit případné vizuální neduhy na našem těle.

img

Ne každá kosmetika ovšem sedne každému. Zákazníci stále více dávají přednost bio alternativám před klasickými produkty.

Složení je zásadní

Syntetické chemické látky jsou dnes skoro ve všem. V mnoha případech jsou nám k užitku, ale jinde zase tak důležité nejsou. Tím druhým případem je klasická kosmetika, kde chemie funguje víceméně pouze jako konzervant a barvivo.

Biokosmetika je přírodním produktem a agresivní chemii vůbec neobsahuje. A o takové produkty je z pochopitelných důvodů stále větší zájem.

Biokosmetika i vyživuje

I v tradiční kosmetice je možné identifikovat celou řadu rostlinných složek, takže rozhodně nejde o zcela syntetické výrobky. Problém je, že tyto naturální látky, které obsahují významné množství vitamínů a živin, člověk často do kůže ani nedostane. Důvodem jsou chemikálie, jež mohou vstřebávání významně narušit.

Tohoto druhu potíží se však u biokosmetiky obávat nemusíme. Ta totiž v sobě nemá žádné chemikálie, jež by mohly nějak potlačovat pronikání výživových látek do vnitřních struktur pokožky.

Opak je dokonce pravdou. Díky velkému množství rozličných minerálů, vitamínů a antioxidantů, jež se v biokosmetice běžně nacházejí, dostává kůže všechny potřebné složky.

Možné negativní účinky

Vzhledem k relativně velkému množství syntetických chemických látek v klasické kosmetice může občas dojít i k různým kožním reakcím, například k vyrašení pupínků.

Toto se děje hlavně u lidí s citlivější pokožkou. Běžně by se to ale stávat nemělo. Příčinou takovéto reakce obvykle bývají právě chemické sloučeniny, jež jsou hlavně u levnějších výrobků docela agresivní.

Je pravda, že k podobné reakci může zcela výjimečně dojít i v případě použití biokosmetiky, nicméně zde tyto potíže nejsou zapříčiněny žádnými agresivními látkami, nýbrž zcela obyčejnou alergií.

Alergie jsou dnes stále běžnější, a tak není divu, že občas k takovéto nepříjemnosti skutečně dojít může. Nejúčinnější prevencí je pročíst si složení poptávaného výrobku.

Pro lepší životní prostředí

Klasická kosmetika rozhodně neznamená pro přírodu žádnou velkou pohromu, nicméně pořád je její výroba energeticky relativně náročná. Je totiž potřeba vyprodukovat potřebné chemické látky, což samozřejmě nějakou ekologickou stopu udělá. Problematické rovněž mohou být i obaly, jež nejsou u většiny značek tradiční kosmetiky k přírodě zrovna nejšetrnější.

I v tomto ohledu je na tom biokosmetika podstatně lépe. Vyrábí se totiž téměř výhradně z obnovitelných zdrojů. Biokosmetika se rovněž prodává v ekologických snadno recyklovatelných obalech, což je další plus z pohledu ochrany životního prostředí.

Zvířata netrpí

Mnoho zákazníků se začalo tradiční kosmetice vyhýbat z etických důvodů, a sice kvůli zkouškám na zvířatech. Na území EU už nic takového samozřejmě možné pár let není, ovšem koupit se u nás dají i výrobky z jiných zemí a kontinentů. A tam už jsou pravidla ohledně ochrany zvířat trochu odlišná.

Co se biokosmetiky a ochrany zvířat týče, neexistuje zde jediný etický problém. Biokosmetika se nikdy na zvířatech nezkoušela a ani zkoušet nebude.

Biokosmetika funguje dlouho

Doba je dnes uspěchaná. Tomu se často přizpůsobují i výrobci tradiční kosmetiky. Účinky musí být vidět co nejdříve. To je koneckonců další důvod, proč se do běžné kosmetiky dává tolik chemikálií. Přírodní cestou totiž zázraky na počkání vykouzlit nelze.

Biokosmetika nedokáže během chvíle vyhladit vrásky ani odstranit jiné dlouhotrvající neduhy. Na druhou stranu nepůsobí pouze pár dní. Pokud se biokosmetika užívá správně, jsou výsledky dlouhodobé. Velkou měrou se na tom podílí velké množství vitamínů a antioxidantů, jež se v ní ve velké míře vyskytují.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?