Letní péče o vlasy

V létě dostávají vlasy pořádně zabrat, proto se jim musí věnovat zvláštní péče. Častým namáčením a schnutím dochází k narušení povrchu vlasového vlákna, působením chloru a soli ztrácejí vlasy lesk, jsou náchylné k poškození a lámání.

Než vyrazíte k vodě

Předtím než se vydáte chytat bronz, použijte přípravky s UV filtry – na tělo i vlasy. Ochranné spreje na vlasy poskytují ochranu před škodlivým zářením, fixují barevné pigmenty a dodávají vlasům lesk. Aplikace spreje se doporučuje hned ráno, v průběhu dne pak můžete sprej aplikovat znovu a tím obnovit jeho účinnost. Sprej tvoří na vlasech ochrannou bariéru, díky které k vlasovému vláknu nepronikne sůl, chlor ani sluneční paprsky.

Peče o vlasy u vody

zoom Zvětšit

Arganový olej slouží jako přírodní ochranný prostředek proti poškození UV zářením

Profesionální kadeřnice radí, abyste na mokré vlasy aplikovala masku a svázala je do drdolu. Pokud je necháte volně uschnout, pravděpodobně budou ještě vysušenější a snadněji dojde k jejich poškození. Dobrou ochranu poskytují šátky nebo velké klobouky. Během slunění nezapomínejte na aplikaci ochranného spreje s UV filtrem.

Po příchodu z pláže

Jakmile se vrátíte z pláže, umyjte si vlasy regeneračním šamponem, který jemně čistí vlasy i pokožku hlavy, intenzivně hydratuje, dodává vlasům objem, chrání je před škodlivými účinky UV paprsků a vysokou teplotou.  Poté použijte kondicionér, obden můžete aplikovat vlasovou masku. Vlasy nechte volně uschnout, nezatěžujte je horkým vzduchem z fénu. Vhodná je také aplikace bezoplachové péče. Doporučujeme přípravky s obsahem arganového oleje.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?