Muži a estetické zákroky

Myslíte si, že jsou plastické operace výhradně ženskou doménou? Omyl. Podle jednoho britského průzkumu, muži uvažují o plastice téměř stejně často jako ženy.

Chybí podpora ze strany partnerky

Průzkum provedený ve Velké Británii odhalil, že každý pátý z celkem 500 dotazovaných uvažuje o plastické operaci a téměř z poloviny z nich se jedná o muže. Téměř polovina mužů přiznala, že by plastiku podstoupili především kvůli lepších kariérních vyhlídek. Z výsledků průzkumu vyplynulo, že i když 9 z 10 zákroků podstupují ženy, tak muži o nich uvažují skoro stejně tak často. Proč tedy leží na sálech plastické chirurgie stále více žen?

Jedním z důvodu je například to, že muži nemají od svých drahých poloviček dostatečnou podporu. Ženy jednoduše nechtějí, aby jejich partner plastickou operaci podstoupil. Pokud si potrpíte na čísla, tak 20 % respondentů mužského pohlaví uvedlo, že by jejich partnerky se zákrokem nesouhlasily. U žen to je jen 13 %.

Vyšší sebevědomí a lepší práce

Překvapivé bylo zjištění, proč touží po estetickém zákroku muži a proč ženy. V případě mužů (50 %) hraje hlavní roli kariéra. Muži věří, že se díky plastické operaci mohou dostat na lepší pracovní pozici, zlepšit své postavení v pracovním kolektivu. Ženám (60 %) jde především o zvednutí sebevědomí. Žádná z dotazovaných žen neuvedla kariéru jako důvod k plastické operaci.

Co myslíte vy? Může estetický zákrok zlepšit kariérní vyhlídky nebo dopomoci k většímu sebevědomí?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?