Šest kosmetických vychytávek z vaší kuchyně

Nemusíte zbytečně utrácet, levnější alternativy některých kosmetických produktů můžete objevit i ve vaší spíži či lednici.

Kokosový olej místo masky na vlasy 

Čistý kokosový olej je výborný nejen na smažení palačinek, ale díky vysokému obsahu mastných kyselin se skvěle hodí i na péči o vlasy. Stačí pár kapek vetřít do vlasů před umytím a můžete se těšit na zářivé a hydratované vlasy. Pokud to s kokosovým olejem přeženete, umyjte si vlasy šamponem s obsahem tea tree oleje, který nadbytečné množství kokosového oleje odstraní.

Místo suchého šampónu použijte škrob

Suché šampony jsou velmi oblíbené a často nás zachrání, když nemáme čas umýt si hlavu. Co když ale "sucháč" dojde zrovna, když ho nutně potřebujete? Nezoufejte a vyzkoušejte obyčejný škrob. Ten je koneckonců součástí většiny suchých šampónů. Lehce posypte mastná místa na hlavě a poté pořádně pročešte vlasy kartáčem.

Vyzkoušejte jablečný ocet jako tonikum

Bez pleťové vody se řádné odlíčení neobejde, ale proč utrácet za chemický prostředek, když existuje levnější a přírodní alternativa? Jablečný ocet pokožku vyčistí a navíc má stahující účinky, proto ho můžete použít místo pleťové vody. Jestliže trpíte na mastnější pleť a akné, zkuste jablečným octem potírat problémovou T-zónu.

Na odličování použijte olivový olej

Možná to zní podivně, ale rozhodně to stojí za vyzkoušení. Olivový olej funguje jako magnet na olej ve vaší pokožce, vytáhne špínu z pórů a vyčistí pleť stejně dobře jako odličovací mléko. Navíc za zlomek ceny. Stačí nanést na mokrý odličovací tampónek pár kapek panenského olivového oleje, odlíčit a vaše pokožka bude čistá a zářivá.

Zbavte se “pytlů” pod očima pomocí zeleného čaje

Nejrychlejší cestou, jak se zbavit opuchlých polštářků pod očima a jak zpevnit jemnou pokožku na těchto místech, je nanést na ně studený produkt s kofeinem. Výborně fungují vychlazené sáčky zeleného čaje. Stačí nechat působit pět minut a budete příjemně překvapena výsledkem.

Dopřejte si ovesnou koupel na zklidnění pokožky

Pokud je vaše pokožka opravdu suchá nebo jste se spálila na sluníčku a potřebujete podrážděnou kůži zklidnit, vychutnejte si ovesnou koupel. Ovesné vločky ve vaně vytvoří lehkou vrstvu slizu, který hydratuje a zklidňuje pokožku a zbaví vás nepříjemného svědění.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Bezpečnost a pohodlí v přírodě: pro venkovní aktivity vybírejte obuv s rozmyslem

Životní styl komerční článek

Jaro je dobou, v něm mnoho lidí začíná po zimě sportovat a být více aktivní. Zároveň je to dobou obnovy energie a rozhodně také šatníku. Mnohé totiž může překvapit jarní deštník, nebo nebývale teplé či naopak studené počasí.