Maximální dárek - šperk z přírodních materiálů

Kvalitní a krásné šperky již dávno nejsou jen doplňkem pro výjimečné a zvláštní příležitosti, ale naopak se staly naším každodenním společníkem, který nám přináší pocit trošky luxusu i během všedního dne. A díky netradičním šperkům může také každý odhalit svou originalitu a oživit i málo nápadné oděvní kreace.

img

Kvalitní a krásné šperky již dávno nejsou jen doplňkem pro výjimečné a zvláštní příležitosti

Současný svět zasáhl trend obklopovat se vším, co je ryze přírodní, čemu člověk k dokonalosti dopomohl jen velmi omezenými zásahy - obchody máme plné bio potravin, velkou oblibu si získává ryze přírodní kosmetika - zásadní podíl však zůstává pouze na matce přírodě. A protože je příroda vskutku mocná čarodějka, vykouzlila také spoustu úchvatných přírodnin, jež by byla neuvěřitelná škoda schovávat v depozitářích či vitrínkách tmavých muzeí. Tak proč si jimi nezkrášlit třeba každý všední den. Samy o sobě, v přírodním stavu, jsou dokonalým výtvorem, ale v šikovných rukou mistrů šperkařského řemesla se z nich stávají skutečná umělecká díla.

Šperky z ryze přírodních materiálů

zoom Zvětšit

Náhrdelník z přírodních kamenů

Od počátků lidské historie byl rozličným šperkům připisován důležitý duchovní a kulturní význam, který se v moderních společnostech sice z velké míry vytratil, ale šperky jsou stále velmi důležitou součástí oděvu, kterou může jejich nositel vyjádřit svůj originální a svébytný styl.

V tradičních kulturách si šperky tento symbolický význam dosud zachovávají a jsou tak každodenní připomínkou našeho přirozeného spojení se zemí. Výroba šperků z těchto materiálů má dlouholetou tradici a každému z těchto vzácných kamenů byly navíc přisuzovány nejen léčivé účinky, ale také často až magické vlastnosti. Jantar nahromaděnou sluneční energií prosvětluje duši a ochraňuje proti zlým duchům, tyrkys byl považován za kamen štěstí a amulet cestovatelů a korál má ochranné vlastnosti. Novodobé přírodní šperky tak v sobě spojují obě tyto vlastnosti – tradiční přírodní symboliku a moderní styl a vzhled.

Specifická kategorie přírodních šperků patří mezi naše opravdové speciality. Rozjíždíme se do všech koutů světa, abychom Vám mohli přivést co nejpestřejší sadu originálních šperků, které v jiných e-shopech k dostání nejsou. Naše nabídka tak představuje skutečně širokou paletu šperků z rozmanitých přírodních materiálů, jakými jsou perleť, korály, jantar, různé druhy polodrahokamů či exotického dřeva, ve spojení s klasickým šperkařským stříbrem. Mezi těmito unikátními klenoty můžete nalézt například původní Karenské šperky dovážené z Thajska, kde je vyrábí tamější horský kmen Karenů.

Titanové šperky Boccia Titanium

zoom Zvětšit

Hodinky Boccia Titanium

Dámské i pánské titanové šperky německé značky Boccia Titanium z čistého titanu, které jsou zárukou naprosté antialergičnosti, nás zaujaly svou lehkostí, odolností a příznivou cenou. Svůj vzhled můžete doplnit také designovými hodinkami Boccia Titanium, které jsou, jako jediné na světě, vyrobeny z čistého titanu, velmi tvrdého a odolného materiálu, který je o 30% tvrdší a o 50% lehčí než ocel.

Titan má jednu významnou vlastnost - je antialergenní, a tedy vhodný pro alergiky! Hodinky Boccia Titanium se vyznačují vysoce kvalitním zpracováním a neotřelým designem, který je spjat s mnoha jmény proslulých světových návrhářů. Nejznámějším je např. Jeff Miller vystavující řadu svých prací v proslulých galeriích po celém světě.

Kolekce šperků z oceli Coeur de Lion

zoom Zvětšit

Coeur de Lion

Pokud přece jen dáte přednost oceli, náušnice Coueur de Lion s kostičkami a motivem čtverců, které se světově proslavily v kolekci Geo Cube, nemohou nechat Vaše uši chladnými. Nové modely Caroly Eckrodt si Vás získají svým neotřelým nadčasovým vzhledem. Tato nová kolekce od Coeur de Lion si klade za cíl darovat vám trochu klidu v neustále se měnících trendech módy svým nadčasovým vzhledem. Nové modely od Caroly Eckrodt jsou logickým pokračováním její úspěšné práce posledních let.

Šperky s Českým granátem

Český granát se v historii šperkařství těšil skutečně velké oblibě a uchovává si ji dodnes. Objevte ryzí krásu ohnivě rudých českých granátů osázených do stříbrných šperků. Aby vynikla ona pověstná krvavá barva českých granátů, jsou jimi stříbrné šperky ozdobeny hustě a vytváří tak nápadné vzory, které dokážou upoutat pozornost. České granáty vás mohou zdobit nejen v tradiční podobě stříbrných náhrdelníků či náušnic, ale zvolit je můžete také spolu se stříbrnými prsteny, náramky či přívěsky.

zoom Zvětšit

Český granát

Český granát je známý díky své krvavé rudé barvě, může se však vyskytovat i v jiných odstínech. Je kamenem ohně, čistoty srdce a vášně. Dodává životadárnou energii, vitalitu a touhu probádat svět. Celkově české granáty posilují organismus, především však povzbuzují srdeční činnost, pozitivně ovlivňují krevní tlak i oběh a podporují obnovu krve tvorbou nových červených krvinek. Pomocníkem se stávají také lidem s poruchami rozmnožovacího ústrojí a těm, které sužuje impotence vyvolaná psychickými příčinami. Český granát pozitivně stimuluje funkci jater a sleziny. Urychluje hojení zánětlivých kožních onemocnění. 

Odhalte krásu damascénské oceli

Pověstná odolnost damascénské oceli je dána zvláštním způsobem jejího zpracování. Jedná se o techniku vrstvení dvou různých slitin oceli. Po vybroušení a naleptání zpracované oceli se na ní objeví charakteristický zvlněný vzor, jehož vzhled značně závisí na použité technice zpracování, díky čemuž existuje prakticky neomezené množství výsledných vzorů. Tyto speciální techniky vytváří na oceli nezaměnitelnou kresbu, která je u každého kousku jedinečná, stejně jako otisky prstů u lidí.

zoom Zvětšit

Damascénská ocel

Krásu těmto šperkům dodává již samotný nenapodobitelný vzor, dozdobeny však mohou být mnoha dalšími způsoby za použití zlacení, stříbření či rytiny. Všechny tyto šperky jsou nejen na pohled krásné, ale mají díky zvolenému materiálu i řadu výborných mechanických vlastností. Výhodou je již zmíněná vysoká odolnost a pružnost. Pomocí nejnovějších moderních technik zpracování damascénské oceli se také podařilo docílit odolnosti proti korozi, která při běžném zpracování krásu oceli ohrožovala. Podobně jako šperky z jiných druhů oceli jsou i prsteny z damascénské oceli hypoalergenní. Nechte se unést krásou tohoto jedinečného a nezaměnitelného materiálu a vyberte si svůj vlastní damascénský šperk, jež si v sobě ponese vánek a osobitou atmosféru exotických dálek.

Šperky MAX zaručují svým klientům také kompletní servis, a tak se ve všech prodejnách setkáte s doplňkovými službami jako čištění šperků (ultrazvukem i mechanicky), různé opravy a dále rozličné povrchové úpravy – např. stříbření či rhodiování pro dokonalejší a trvanlivější vzhled. Chcete-li však k údržbě svých šperků přispět i vlastními silami, můžete si domů pořídit potřebné čisticí a lešticí prostředky.

Prodejen je po Brně více než dost, a tak můžete na obhlídku sortimentu MAXu vyrazit nejen, když jste přímo v centru Brna - na Dominikánském náměstí 6/7 či na Josefské 1, ale třeba také na samotném okraji v nákupním centru Olympia. A pokud Vás nelákají výlety po kamenných obchodech, můžete navštívit internetové stránky www.sperkymax.cz, kde si šperky můžete nejen prohlédnout pěkně z pohodlí domova, ale rovnou si je také objednat.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.