Trendy v obuvi podzim/zima 2010-2011

Překvapivý návrat ostrých špiček a nízkých podpatků přezdívaných kačenky, vyzývavé vysoké kozačky proti strohému stylu pánských polobotek, či extravagantní chlupaté botky a vesele klapající venkovské dřeváky – to vše patří mezi nové trendy v obuvi pro nadcházející zimní sezónu. Přečtěte si, co letí, a buďte v obraze.

img

Nové trendy v obuvi pro nadcházející zimní sezónu.

zoom

Vysoké kozačky

Vysoké kozačky

Vysoké kozačky nad kolena nebo až do půli stehen byly velkým trendem už loni a díky extrémní popularitě zůstávají hitem i letos.

Ač v mnohém připomínají provokativní obutí sexy go go tanečnic, v současném pojetí vypadají velmi elegantně - jen s jemnou dávkou vyzývavé svůdnosti.

Nosí se především v tmavých přirozených barvách v jemné kůži, či semišové na podpatku i bez v jednoduchém jezdeckém stylu.

Vysoké kozačky krásně prodlouží nohy a celkovou siluetu, zvláště pokud mají špičatější tvar, a skvěle vypadají především ke krátkým sukním vysoko do pasu. Nebo do nich vpasujte skinny kalhoty.


zoom

Venkovské dřeváky

Venkovské dřeváky 

Dřevěná podrážka a typické cvočky kolem ní jsou hlavním rysem klasických dřeváků, které jsou letos celoročním hitem. Na podzim a zimu zvolte jejich vyteplenou formu s kožíškem.

I když dřeváky nepůsobí příliš elegantně nebo prakticky, možná vás překvapí ve své kozačkové podobě s vyššími robustními dřevěnými podpatky. Venkovský až humpolácký styl tak návrháři pozvedli na lehce glamour look vhodný na každodenní nošení.

U podzimních dřeváků jednoznačně převládají přírodní odstíny černé a hnědé v kombinaci s hřejivým kožíškem. 

zoom Zvětšit

kačenky, klínky a platformy

Kačenky, klínky a platformy 

Kontroverzní návrat slaví nizoučké podpatky, kterým se u nás hezky říká „kačenky“. Tyto poněkud nelichotivé podpatky byly velkým hitem v 50tých a 60tých letech, kdy je proslavila tehdejší módní ikona herečka Audrey Hepburn.

I když jsou méně atraktivní než klasické vyšší podpatky nebo jehly, vypadají elegantně a nevtíravě. Nosí se s ostřejšími špičkami a volnou patou a vězte, že v příští sezóně nebudou patřit jen do botníků strohých úřednic.

V kurzu však stále zůstávají i klínky především v kombinaci s platformou, kdy vytváří poněkud robustní vzhled obuvi, dále vysoké čtvercové a kulaté podpatky a vyšší platformy.

zoom Zvětšit

Kozačky ala Yetti

Kozačky ala Yetti 

Ve většině zemí je v zimě chladno a tak se letošní chlupatý trend určitě ujme, vždyť huňaté kožešinové kozačky zahřejí už od pohledu.

Nepřehlédnutelný trend kožešin letos zavedly především značky Chanel a Lanvin a tak se objemné kožešinové botky tuto zimu nebudou nosit jen na horách, ale i v rušných městských ulicích.

Tento styl inspirovaný našimi neandrtálskými předky působí kupodivu příjemně bohémsky a žensky, tak se nebojte chlupaté kozačky nosit k sukním a upnutým kalhotám. Kožešina samozřejmě nemusí být pravá a ani nemusí pokrývat celé botky, stačí když bude jen lehce vykukovat. 

zoom Zvětšit

Šněrování a přezky

Šněrování a přezky 

Velký comeback letos hlásí šněrovací boty maskulinního typu jako jsou kanady, martensky, farmářky či pohory, nebo jim podobné botky v military či motocyklovém stylu.

Pokud vyznáváte spíše něžný vzhled a tento typ obuvi vám nic neříká, můžete vyzkoušet boty pouze inspirované tímto trendem, ale přesto velmi ženské ve verzi s podpatky nebo ve viktoriánském duchu.

Kromě tkaniček jsou letošní botky hojně ozdobeny především různými přezkami, díky kterým boty působí zajímavě a nevšedně zvláště ve spojení s vysokými podpatky či otevřenou špičkou.

zoom Zvětšit

Ležérní pánský styl

Ležérní pánský styl

Klasické pánské polobotky jako základ ženského šatníku – to je, alespoň pro nadcházející sezónu, vize většiny předních světových návrhářů.

Botky jsou velmi pohodlné a obvykle se vyznačují nízkou podešví, i když návrháři počítali i s těmi, co se bez podpatku neobejdou a tak se ani letos nemusíte vzdát svých oblíbených „oxfordek“. Botky v pánském stylu se nosí především v klasických tlumených barvách, ale narazit můžete i na hravé barvičky na lakovaném podkladu.

zoom Zvětšit

Barvy, vzory, materiály

Barvy, vzory, materiály

Letošní sezóna se nese v přirozeném duchu a tak ani botky nehýří tolik barvami. Dominantní jsou především odstíny černé, šedé, hnědé a béžové, z výraznějších barev snad jen petrolejově modrá, červená a metalické odlesky.

Tradičním materiálům vládne kromě hladké kůže hlavně semiš, trendy pak zastupují kožešina a krajka. Vzorům kralují veškeré zvířecí potisky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.