Volba plastického chirurga ve 4 krocích

Výběr plastického chirurga představuje životně důležité rozhodnutí. Ostatně plastická operace je operace jako každá jiná a představuje celou řadu zdravotních rizik.

První krok: ošetřující lékař a jeho tým

Volba ošetřujícího lékaře představuje jeden z nejdůležitějších kroků. Troufám si tvrdit, že je dokonce mnohem důležitější než výběr kliniky, ačkoliv tyto dva kroky spolu úzce souvisí. Při výběru plastického chirurga postupujte pomalu, buďte důkladná. Najděte si dostatek času na absolvování konzultace s každým lékařem, který podle vás připadá v úvahu, a zodpovězte si otázky jako: „Dokázal lékař odpovědět na všechny mé dotazy? Působil důvěryhodně? Bylo setkání s ním profesionální a zároveň příjemné? Nenaléhal na mě? Měl na mě dostatek času?“ Samozřejmostí je lékařská atestace, dlouholetá praxe a zkušenosti s plastickými operacemi.

Druhý krok: výběr kliniky

Klinika by měla splňovat přísná kritéria týkající se standardů zdravotní péče a profesionálního vybavení, což vždy není možné předem zhodnotit. Nicméně už při pouhé konzultaci s plastickým chirurgem si můžete všimnout detailů, které vám rozhodování ulehčí. Důležité je například to, abyste se na klinice cítila příjemně a personál byl příjemný a ochotný. Mnoho lékařů má svou vlastní kliniku a zároveň působí i jinde, což je pro vás výhodné. Můžete si vybírat z více možností. Na soukromých klinikách jsou služby nadstandardní, ale obvykle si za ně připlatíte. Ve státních nemocnicích bývají ceny přívětivější, ale prostředí je obvykle o něco méně přívětivé.

Třetí krok: přístrojové vybavení

Zmínka o přístrojovém vybavení byla již ve druhém kroku. Asi není třeba znovu zdůrazňovat, že vybavení by mělo být kvalitní a na co nejvyšší technologické úrovni. Bohužel tento krok je poněkud komplikovanější, protože i když vám lékař podá podrobné informace o tom, jaké přístroje a technologie používají, ve většině případů stejně nebudete vědět, o čem je řeč. Pokud máte v rodině nebo mezi známými nějakého lékaře, zkuste se s ním poradit. Případně pátrejte na internetu

Čtvrtý krok: reference

I když je tento krok uveden jako poslední, ve skutečnosti vám může rozhodování velice usnadnit. Díky rozsáhlým referencím a diskuzím, které jsou dostupné na internetu si můžete udělat takřka dokonalý obrázek o jednotlivých lékařích i klinikách. Mimo to můžete požádat o reference přímo lékaře, kterého jste si předběžně vybrala. Nebojte se ho požádat o ukázku fotografií před a po zákrokem. Výběr dobrého plastického chirurga je skutečně životně důležitý, protože výsledky mnoha zákroků ovlivní nejen váš vzhled, ale operace může ovlivnit i vaše zdraví! Nepodceňujte zdravotní aspekty uvažovaného zákroku a vybírejte pečlivě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!