arrow
profile_image
Saga
od 26. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

3 sklenky pol. mouky
2.5 sklenky cukru
1-2 lžíce kakaa
1 lžička sody
3/4 sklenky oleje
kefír nebo kyška
1 vejce

vše smíchat, na konec pomalu přilívat olej

super, peče se u nás už desetiletí

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já ji dělám takle:
40dkg hladké mouky
30dkg cukru krupice
1,5 dcl oleje (já dávám rozpuštěné máslo)
1 vanilkový cukr
1,5-2 lžičky jedlé sody
2 vejce
1/2l kefíru
kakao podle oka - podle toho jak kakao barví, jakou má síli a jak má kdo rád

Toto je množství na velký plech. Peču na 200 stupňů asi 20 minut, ale raději sledovat jak se začne buchta odchlipovat od okraje, tak je hotová.

Jinak do ní občas přimíchám ještě oříšky nebo rozinky.

Chtěla jsem se zeptat jak děláte polevu? Z čeho a jakou? Jestli koupíte už hotovou a jen ji rozpustíte a nebo ji nějak děláte z čokolády?

Zkoušela jsem dát i místo sody kypřící prášek a buchta byla taková připláclá a tolik nenaskočila.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji pehamek: Chtěla jsem se zeptat jak děláte polevu? Z čeho a jakou?

kvalitní čokoládu rozehřeju ve vodní lázni a přimíchám lžíci zakysané smetany

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lucrezia: kvalitní čokoládu myslíš hořkou třeba 70% a výš? Pak to vyleješ předpokládám na buchtu a necháš ztuhnout, že..

Já ji celý život dělala s kakaem (tak jak jsem to znala z domova), pak jsem ji u tchyně ochutnala bez, jen žlutou a už ji jinak nechci. Vůbec nechápu, jak jsem to s tím kakaem mohla jíst.
Navrch dávám (když ji mám doma) čokoládovou polevu od Carly -v tom sáčku, jak se ustřihne roh a strašně mi to chutná
Do těsta strouhám kůru a občas namočím rozinky do rumu.
A taky už ji nedělám z hladký mouky, přešla jsem na polohrubou a je jakoby nadýchanější, nebo jak to říct.

Jinak teda zíram, kolik dáváte cukru (na to množství mouky), to musí být děsně sladký, ne?

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na prskafka: právě že když tam dáš to kakao, tak ten cukr je akorát. Jinak děláš ji s práškem do pečiva nebo jedlou sodou?

Já ji taky dřív dělala s kakaem, ale stejně jsem zredukovala cukr na polovinu mouky, mam sladký ráda, ale bylo to na mě až moc.
Dávám sodu.

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji pehamek: Zkoušela jsem dát i místo sody kypřící prášek a buchta byla taková připláclá a tolik nenaskočila

Tak asi na tom něco bude, raději jsem počkala a dnes koupila jedlou sodu. Buchtu budu dělat zítra s kakaem a čokoládovou polevou, potom posypu kokosem, který miluju. Tak díky za rady

Cituji pehamek: Zkoušela jsem dát i místo sody kypřící prášek a buchta byla taková připláclá a tolik nenaskočila.

Z hladké mouky to moc nenaskočí a navíc je potřeba dokonale prošlehat elektrickým šlehačem,ale lepší je použít polohrubou mouku no,je nadýchaná pak i bez sody.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji pehamek: kvalitní čokoládu myslíš hořkou třeba 70% a výš? Pak to vyleješ předpokládám na buchtu a necháš ztuhnout, že..

jj, přesně tak

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Laky: Z hladké mouky to moc nenaskočí

Že by to bylo tím, když dáš hladkou mouku a prášek, tak to nenaskočí? Udělala jsem to jenom jednou, když jsem právě neměla sodu. Jinak soda a hladká mouka naskočí dobře. Dělám tady tu buchtu docela často, ale nikdy jsem ji nedělala bez kakaa. Musím vyzkoušet.

Cituji Kelča: Buchtu budu dělat zítra

dej sem potom foto

Cituji pehamek: když dáš hladkou mouku

Z hladké mouky je výsledek jiný než z polohrubé....z hladké dělám pouze perník,ale žádnou sodu nepoužívám,jen klasický prášek do pečiva.

Cituji pehamek: Dělám tady tu buchtu docela často, ale nikdy jsem ji nedělala bez kakaa.

Taky mohla být placatá díky kakau...pokud se přežene,tak je buchta nízká a hutná.

arrow
profile_image
verysek111
od 25. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Proboha,proč dáváte všechny tolik cukru ? Půl hrnku je až až.Samozřejmě,že lepší je hnědý.
To nepíšu kvůli dietě, ale skoro tolik cukru jako mouky,to nemůže nikomu chutnat.

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Laky:
Máš pravdu, že když dělám roládu světlou a tmavou, tak světlá krásně naskočí a tmavá ne, tak to může být klidně i tím kakaem. Zkusím tu tvou světlou někdy. Docela se mi líbí.

Cituji verysek111: Proboha,proč dáváte všechny tolik cukru

Cukr si může podle mě upravit podle sebe. Já mám ráda sladší a navíc když tam dáš hodně kakaa aby byla hodně tmavá - já ji tak mám ráda, tak ten cukr je akorát. Záleží ale na každým. Napsala jsem jak ji dělám já a co nám doma chutná. Jinak ji nedělám s žádnou polevou nebo tak. Kdybych dávala polevu, tak asi cukru trošku uberu.

Cituji pehamek: může být klidně i tím kakaem

Já dělám tak, že naliju do pekáče půl těsta bledého, do druhé půlky přidám kakao, špetku mleté kávy a špetku skořice a naliju na to - těžší kakaové těsto klesá dole, tak se to samo tak promíchá barevně. Navrch ještě třeba banány, hrušky, broskyně, jahody, nakrájenou zelenou Deli tyčinku, ... ono to sice zapadne a nevypadá to moc dobře, ale o to líp to chutná
Cukru dávám polovinu toho, co mouky a místo kefíru šlehací smetanu 33 % .

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené