Cituji Iamsweethoney: Myslíte,že se dá to těsto na domácí medovník také jen rozetřít na kružnici pečícího papíru jako u Dr.Otkera?Nebo se musí válet?

to se musí válet,je to medové těsto a tuhé docela.

arrow
profile_image
EvíkS
od 1. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám medovník podle receptu z Apetitu (s pár změnama v přípravě krému) a těsto mi vyjde řídký - dá se krásně rozetřít stěrkou na pečící papír. Už jsem ho pekla mockrát a dolaďovala jsem to, a teď už to mám vychytaný. A rozhodně se nepatlám s kružnicema, udělám obdélníky... Je to mňamka

Iamsweethoney
medové těsto:

34 dkg hladké mouky
27 dkg moučkového cukru
8 dkg medu
2 celá vejce
1 lžička jedlé sody

Vše zpracovat rukama do hladkého těsta a nechat 2 hodiny odpočinout,na pomoučeném vále vyválet do tenkých placek,upéct do růžova.Po vychladnutí je placka tvrdá,promazat krémem a na pár dní do lednice.Čím déle je s krémem odložené,tím je měkčí.

Laky
Tak děkuji...o víkendu se na to vrhnu

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené