arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jaňous
nevíš jak rychle se med může zkazit? mám nějaký domácí, dnes jsem si ho chtěla dát po dlouhé době ke snídani a měl takovou "zkvašenou" příchuť... byl ale vyráběný v roce 2008, to bych si myslela že by měl vydržet déle..

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

satina
jejda, to nevím ,ale řeka bych, že vydrží dlouho...pokud byl z roku 2008 tak by určitě měl vydržet (to je přece "poslední" med)...ale zkazit se může určitě všechno, žejo.....důležité je nenabírat ho olíznutou lžičkou, nebo aby se tam nedostalo ze lžičky např.máslo....

Jo,tento týden jsem si po dlouhé době koupila klasické Corn flakes bez příchutě, a měla jsem šok, kolik soli v nich je!!! Ve 30g je 11% denní dávky soli.....takže to taky asi nebude úplně ideál zdravé potraviny....

taky mám na zdravou výživu trochu jiný názor než zakladatelka tématu....

nejím žádné kupované pečivo, vyjma balených bio chlebů z pohankové mouky,
žádnou pšenici (takže ani celozrnné těstoviny, pufované chleby apod.),
mléčné výrobky (jenom fakt výjimečně si dám např. brynzu, nebo zakysaný jogurt),
skoro žádné maso (když už, tak rybí, rozhodně žádnou "šunku" - je to plné soli a konzervantů)

můj jídelníček
pohanka, jáhly (výborná kaše k snídani)
občas pohankový chleba
quinoa, rýžové nudle, celozrnná rýže
červená čočka, fazole, cizrna - asi 100 g denně
ovoce a zelenina neomezeně
do kávy rýžové nebo sójové mléko
dá se vykouzlit spousta úžasných jídel

dávám pozor na původ potravin, nesnědla bych nic přechemizovaného (bujóny, polotovary, kořenící směsi) a umělého (prapodivné jogurty plné škrobu, moučnatou a přesolenou kuřecí šunku, margarín ap.)

máslo nebo sádlo za ramu a jí podobné určitě nevyměním

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

arvetka
máslo nebo sádlo za ramu a jí podobné určitě nevyměním
moje řeč!!! takový čerstvý chlebík (domácí), s domácím vyškvařeným sádlem -mňaminky ale chápu, že někdo ty tuky hlídat musí...

Jaňous

Jaňous
s domácím vyškvařeným sádlem
a s cibulí

arrow
profile_image
Marťa85
od 9. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

arvetka
taky mám na zdravou výživu trochu jiný názor než zakladatelka tématu
Moje řeč Ne všechno co vypadá zdravě, zdravé je... viz "dietní šunky" nebo Rama

Jaňous

arvetka
ale chápu, že někdo ty tuky hlídat musí...
Marťa85
Marťa85
Ne všechno co vypadá zdravě, zdravé je... viz "dietní šunky" nebo Rama
radši bych si na ten chleba nenamazala nic

arrow
profile_image
nel
od 30. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Aktivia je jen reklamní podvod, kdyby byla tak výborná, tak by nedévali miliony do reklam. Mnohem lepší je Hollandia, je to jediný jogurt na přírodní bázi. Už jen to, že aktivia měsíc po záruce je stále O.K. Takže nic přírodního.

Podle šéfkuchařů je z našich másel nejlepší Madeta Jihočeské máslo...
Kuřecí je mladé maso rychle vyhnané hormony, mnohem zdravější je BIO hovězí.
http://www.biohovezi.cz/index.php?page=zdravi-a-vy ziva

Jinak kde to bylo dost dobře popsané - Jste to co jíte, na Primě.

nel

nel
Hollandia, je to jediný jogurt na přírodní bázi
super, do letošního léta jsem ho asi 2 roky jedla v obřím množství
nel
másel nejlepší Madeta Jihočeské máslo
jiný nekupujeme

arrow
Neprodává v Bazaru

upřimně nevěřim, že by nejaký velký výrobce používal do svých jogurtů místo jahodového džemu, výrobek s pilin a lihu, kterým by jahodovou hmotu nahradil, to by byl asi megaskandál, kdyby se to provalilo, ono taky věřit všem hoaxům co proletí netem není dobré. levnější by asi bylo vyrábět takovou hmotu třeba z levných dostupných dýní a obarvovat a dochucovat to, než riskovat banrot až by prasklo, že lidem dávají jíst piliny. Jinak nahrazovat máslo Ramou a jínýma tukama je myslím zbytečné, pořád je to tuk jen k jeho stužení, barvení a konzervaci jsem skeptická, navíc se ruzná semena skladují a často vlhko způsobí, že je napadnou rakovinotvorné plísně,které pak přejdou do oleje i ztužených tuků.

arrow
profile_image
nel
od 30. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Podle cen se částečně pozná kvalita. My jezdíme do Makra, hlavně pro ryby, velký výběr a čerstvé Jinak je to peklo, někdy sháníme v 3 -4 obchodech než nakoupíme.

Zdravé a kvalitní jídlo se vyplatí, ve stáří každý pozná jak se stravoval, bohužel....

Marťa85
a mimochodem, já jsem vlastně taky Marťa 85 jestli je 85 rok narození...

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nel
Už jen to, že aktivia měsíc po záruce je stále O.K
to je přesně můj názor!!!

mayeenka
upřimně nevěřim, že by nejaký velký výrobce používal do svých jogurtů místo jahodového džemu, výrobek s pilin a lihu
no, ono ale na světě opravdu není možné vypěstovat tolik jahod, aby z nich bylo dost jahod, který sníme vcelku, jahodových džemů, a ještě ochucených jogurtů......tohle není žádnej jednorázovej hoax,jak tomu ty říkáš... navíc pokud to aroma vyrobí z pilin, tak tomu můžou říkat přírodní aroma...

Obecně je dneska dost velkej problém sehnat kvalitní potraviny a suroviny. Já se snažím nakupovat pouze české výrobky, a co nejvíc věcí dělat domácích...

nel
Kuřecí je mladé maso rychle vyhnané hormony
Taky svatá pravda, potvrdil mi i můj doktor, že kuřecí je nejméně zdravé maso, které jen zatěžuje slinivku. Ano, podle dietologů je nejlepší, protože je nejméně tučné..ale rozhodně není zdravé a zatěžuje tělo. Lepší je vepřové nebo hovězí!

arrow
profile_image
nel
od 30. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jaňous
Ano, podle dietologů je nejlepší, protože
protože už slovo dieta v sobě nenese nic zdravého.

Pozor na akce, snížení ceny může znamenat i snížení kvality. Velké potravinové řetězce si často diktují ceny, za které chtějí nakupovat a už je nezajímá jaká bude kvalita.

Nově začal psát Reflex o české gastronomii, vřele doporučuji. Nazývá to gastronomické peklo. Popisuje novodobou výrobu sýru a uzenin (sýr sýrového typu či salám z kostní moučky). Restaurace typu kuřecí plátek s broskví s hranolkama. Omáčky z prášku a nezájem řadových kuchařů se učit nové věci. Pouze cituji, doufám, že jsem se tím nikoho nedotkla.

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nel
Restaurace typu kuřecí plátek s broskví s hranolkama
no fůj, moje nejneoblíbenější jídlo na to jsem úplně alergická....ještě když se to pojmenuje kuře havaj

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené