arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17
nel
já dělám pohanku v rajčatovém pyré s bazalkou a mozarellou. Pohanka se nesmí slévat, protože obsahuje rutin.
Taky mám pohanku moc ráda, v podstatě jí používám v jídlech stejně jako rýži, takže různá zeleninová "jakoby rizota", na kaši se mi osvědčila pohanka - lámanka a tu většinou dělám se zeleninou a houbami

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17
Kvetena
...kupovala jsem activii, pak jsem zjistila, že české jogurty jsou lepší a levnější. Jenže pak jsem zjistila, že ta Activie mi opravdu pomáhala při zažívání. Nějak jsem tomu nevěřila, říkala jsem si, že přece nedám na reklamní trik a že to bude asi náhoda, tak jsem si na sobě udělala testík a Activia mi fakt zabírá. Takže zůstávám s těžkým srdcem u ní.
Ona ti pomáhala skoro jistě, patří mezi tzv. funkční potraviny...tj. obyč. potravina obohacená o cosi co nám v běžné stravě většinou chybí, tady to jsou laktobacily...taky jsem jí baštila, ale moc mi nechutná...tak si raději kupuji české jogurtíky (Choceňské, Valašské) a jednou za čas koupím v lékárně balení Laktobacilů a ozdravím zažívání přímo takhle, to má ještě lepší efekt než Activie

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17

petulkaaa
Ahojky mě osobně přijde že ses k tématu "zdravé" výživy postavila velice rozumně
Začínala jsem před lety naprosto stejně a pak jsem se do toho zakousla a četla kvanta odborných knih i laických názorů (a že se nám ti odborníci neshodují ani mezi sebou) a byla jsem ze všeho toho odbornýho čtení tak "zhnusená" a měla jsem na základě toho pocit, že cokoliv sním je snad radioaktivní...nakonec jsem se pokorně navrátila k řekněme "vyvážené zdravé stravě" trošku podobné té tvé na začátku vlákna, ono se totiž nic nemá přehánět

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahojky,ráda se přidám..jak jsem to tak pročítala,tak souhlasím s Peťou....myslím,že lepší aspoň něco,ikdyž v tom třeba nějaká ta chemie určitě je..zas si myslím,že jíst striktně bio určitě není to pravý ořechový...člověk si pak náhodou dá něco "nebio" a rozhodí ho to podle mě mnohem víc,než člověka,který jí nebio,jen prostě zdravěji.

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

SabinaG
a jednou za čas koupím v lékárně balení Laktobacilů
Přesně o tomhle už jsem taky uvažovala. České jogurty mi chutnají víc, takže to asi zkusím. Díky za tip

arrow
profile_image
janamarie78
od 1. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

9

Bezva téma. Taky jím radši máslo než Ramu s máslovou příchutí. Ale zkuste si udělat domácí máslo, to je teprve chuť!Netrvá to víc než 10 minut. domácí máslo

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

teď mě ještě napadla náhražka brambůrek a všech těch nezdravých věcí, které tak rády papkáme u tv..Já kdyz me honi mlsná večer, tak si namažu chleba máslem a potřu nastrouhaným česnekem, nakrájím na kostičky a posolím - neříkám, že je to vyloženě zdravé, ale snad lepší než ty brambůrky...no,a když mám fakt velkou mlsnou, tak si nakrájím chleba na kostičky a osmažím na kapce oleje...ale to už se vůbec nepatří

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jaňous
namažu chleba máslem a potřu nastrouhaným česnekem
Česnek je strašně zdravej na všechno Já mám vysoký tlak a česnek na něj pomáhá. A taky na plísně v těle atd. Takže pro zdraví super

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

petulkaaa
no, chutě to zažene a je to lepší než ty chipsy....

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak to určitě Já si někdy k televizi zase natírám pohankový racio chlebíčky pomazánkovým máslem a na to dávám nějakou zeleninku. Nakrájím je na kousíčky a jsou to takový jednohubky

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ještě jedna věc, a to smažení. Vím, že není zdravé. Ale když si opékám potraviny na teflonové pánvičce a nepoužívám žádný tuk (max. trochu olivového), tak je to tak nezdravé?

arrow
Neprodává v Bazaru

VIP

17
petulkaaa
Ale když si opékám potraviny na teflonové pánvičce a nepoužívám žádný tuk (max. trochu olivového), tak je to tak nezdravé?
To je spíš restování a je to OK. Pokud takhle restuješ i zeleninu tak olej nevynechávej, je nutný k uvolnění všech vitamínů. Však tuky také potřebujem.

arrow
profile_image
petulkaaa
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

SabinaG
Pokud takhle restuješ i zeleninu tak olej nevynechávej
Jo, to já dávám třeba lžičku olivovýho na vaření

arrow
Neprodává v Bazaru

petulkaaa
Česnek je strašně zdravej na všechno Já mám vysoký tlak a česnek na něj pomáhá. A taky na plísně v těle atd. Takže pro zdraví super
Díváš se odkud ten česnek je? Pokud je z číny(většina česneku ze supermarketů), tak výše uvedené klady určitě neplatí. Je to jenom parodie na česnek, plná chemie a rozborem zjistili, že se při jeho pěstování používají lidské exkrementy. Dá se to vyhledat na internetu.

arrow
profile_image
Jaňous
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

radka
Tak pod to se podepíšu! Já mám naštěstí ještě dědu na venkově, který má vlastní domácí česnek. S tím ze supráče se nedá srovnat!!!!!!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené