arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

mirabela

příjde mi zajímavé, že lžička soli a cukru jsou gramy stejné, ale u lžíce už nee

arrow
profile_image
Pollinko
od 23. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Montymimi: příjde mi zajímavé, že lžička soli a cukru jsou gramy stejné, ale u lžíce už nee

To zaokrouhlili no Tou lžicí to bude přesnější.

Ja robím ovsenú kašu len s vodou (počula som, že s mliekom by sa vločky nemali). Večer predtým si zalejem vločky vodou a ráno len dám do hrnčeka, pridám 2 ks sladidla a uvarím. Na chuť do toho dávam škoricu, celkom mi to takto vyhovuje, keby mi predtým niekto povedal, že raz to budem jesť, tak by som sa mu vysmiala, ale fakt, je že chute sa menia. Tak mám aspoň niečo fakt zdravé v mojom jedálničku.

arrow
profile_image
Kamellie
od 8. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj, zajímá mě ta teorie, že se nemají kombinovat vločky s mlékem. Snáším špatně laktózu, tak asi dva roky piju jen sušené sojové či jiné rostlinné mléko (Zajíc, Oves Milk). Dávám si ho i do kaše. Nevíte, jestli je ta kombinace stejně škodlivá? Pochybuji, protože tato "mléka" jsou taky rostlinného původu, ale nejsem chemik Jogurt je kvůli laktóze taky problém. A co třeba sušená syrovátka? Máte někdo zkušenost, jak to působí na trávení?

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kamellie
Já teda nikdy sojové mléko s vločkami nezkusil, ale nevidím v tom problém. Máčím si si vločky ve vodě. Akorát pozor na toho Zajíce. Ten se sojovým mlékem nemá moc společného, je dělaný převážně z kukuřice.
Sušená delaktózovaná syrovátka. Používá se hlavně v produktech sportovní výživy a tělo s ní většinou problém nemá.

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kamellie
já si dělám se sojovým mlékem..ale teda Zajícem...(?) tak musím pročíst složení a zkusit najít něco jinýho... ale já moc trávící problémy nemám.. takže mi ani sojový mlíko nic nedělá. a chuťově? už jsem zvyklá, je dobrá a už si sem tam udělám jen vločky s vodou a taky mi chutnají

Upřímně, já se těm teoriím jako - ne vločky a mléko dohromady, nebo - ne vločky a ovoce dohromady - směju. Věřím, že tuk z bůčku není pro tělo dobrý a olivový olej v určité míře zdravý je, ale že by se ovoce nemělo přidávat k vločkám? Když to vezmu tak, že ovoce jsou krátké cukry (rychlá energie) a vločky jsou dlouhé sachry (energie na delší dobu), tak mi to vyznívá na docela dobrou kombinaci. Stejně tak kombinace mléko-bílkovina a vločky-sacharid.
Jinak já obyč ovesné vločky namočím večer do studeného mléka a ráno jen ohřeju v mikrovlnce. Někdy rozinky, někdy lžička medu, moc neexperimentuju.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jeanette
Tak zrovna ovoce vločky není nic špatného. Ale vločky a mléko už trochu jo, protože každá věc se tráví jinak. Bílkovina v žaludku, sacharidy v tenkém střevě. Pak to může kvasit a tak dále.

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji PardGalen: protože každá věc se tráví jinak. Bílkovina v žaludku, sacharidy v tenkém střevě.

v tom případě je špatný skoro každý jídlo,pečivo se šunkou, brambory s podmáslím, špagety se sýrem.....prostě většina zdravých jídel je bílkovina+sacharidy. Naopak bílkovinou snížíš glykemický index a nebude tě tak brzo honit mlsná

PardGalen
A jaký problém má tělo s tím, aby trávilo bílkovinu v žaludku a sacharid v tenkém střevě? Jestli to tedy chápu dobře (pro mě polopaticky, nejsem odborník) - dodám vločky s mlékem, v žaludku se rozštěpí bílkoviny na kratší řetězce, postupuje to dál, v tenkém střevě se rozštěpí zbytek - a to jak bílkoviny, tak i sacharidy.
Protože pak by bylo špatně všechno normální jídlo, jak píše bagheta.

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Jeanette: všechno normální jídlo

ale to jsou přesně ty kombinace, jak psala bagheta .. rohlík, máslo, šunka, špagety, sýr.. atd.. nejsem odobrník, ani se v tom nijak extra nevyznám - jen, co pochytím tady na omlázku. Ale to je podstata dělné stravy, ne? nemíchat, co k sobě nejde..
A taky by mě zajímalo, jaké problémy dělá to jiné trávění (sacharidy, bílkoviny)

Freesee myslím, že takhle se zdůvodňuje prospěch dělenky, já proti ní nic nemám, ale neviděla jsem nikde racionální zdůvodnění. A zdá se mi schůdnější teorie, že v každém jídle mají být zastoupeny všechny živiny v určitém poměru.
Ráda se dozvím, proč má tělo problém natrávit bílkovinu v žaludku, pokud u toho špehuje sacharid.

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Jeanette: proč má tělo problém natrávit bílkovinu v žaludku, pokud u toho špehuje sacharid.


tak to já mám v trávicím ústrojí celý špehovací tým

ale ovesnou kaši dělám bez mlíka..takže jen v tomto dodržuji. jinak, co mi chutná, jím...

Freesee to jsme na tom podobně

arrow
Neprodává v Bazaru

Holky a nestačí ty vločky namočit ráno do vody nebo do mlíka jen třeba na hodinu?Musí se to dávat přes noc?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené