arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vepřové nudličky se zeleninou a nivou zvířátka
Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji,přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky,osmahneme,přidáme mraženou zeleninu,chvíli dusíme a nakonec nakrájenou nivu a dusíme do rozpuštění nivy a změknutí masíčka na mírném ohni.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zmrzlinka zvířátka
Tvaroh ,jogurt,nebo kysanou smetanu a šlehačku ušleháme osladíme dle grafu který zrovna držíme to je sladidlem,fruktózou,nebo medem.Příchuť si taky zvolíme dle grafu.Dáme do formiček,nebo kelímků a zamrazíme.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zvířátka - domácí zmrzlina II.

2 vejce
40 g fruktózy
1 šlehačka

Žloutky utřeme s polovinou cukru, bílky s druhou polovinou. Šlehačku vyšleháme dotuha a vše opatrně smícháme dohromady. Hmotu dáme do misek a zmrazíme.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ZVÍŘÁTKA - domácí čokoládová zmrzlina

Mléko s fruktózou přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou Dia čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.

Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zvířátka - domácí jahodová zmrzlina
Potřebujeme:
300g rozmixovaných jahod, 3/4 l smetany, 150g fruktózy

Jak na to:
Polovinu smetany ušleháme a druhou polovinu smícháme s jahodami a fruktózou.Nakonec přimícháme ušlehanou smetanu a dáme zamrazit do malých vaniček.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kytičky -perník
3 hrnky hladké mouky,1,5 až 2 hrnky fruktózy,nebo dle chuti med, 2 - 3 lžíce kakaa,1 prášek do peníku,1 lžička jedlé sody,2 - 3žloutky,2 hrnky sojového mléka,1 hrnek olivového oleje,rozinky(nemusí být),pokud sladíme medem,dáme o trochu míň mléka,těsto by bylo příliš řídké.

Všechny ingredience smícháme dohromady,umícháme hladké těsto a vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme.Do těsta můžeme taky přidat 2 nastrouhané jablka,perník je potom takový mokřejší a vláčný.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kytičky - pizza
300ml vlažné vody, 42g droždí, 500g hladké mouky,lžička soli, 4 lžíce olivového oleje.
Rajčatová omáčka:Na olivové oleji osmahneme cibulku,přidáme čerstvá,nebo drcená rajčata,osolíme a okořeníme oregánem,nebo bazalkou.
Kostku droždí rozmícháme s 300 ml vlažné vody a hned tuto směs nalijeme do mouky smíchané se solí a s olejem. Až bude těsto jemné a vláčné, přikryjem utěrkou a necháme kynout - 30 - 60 minut. Těsto pak prohněteme a vytvoříme 4 malé bochánky a necháme ještě 30 minut kynout.Pak rozválíme placky,které potřeme rajčatovou omáčkou a zdobíme dle chuti.Dáme upéct

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zelenina - okurkový salát bez cukru:
okurky nakrájet na slabá kolečka - lépe krájet než strouhat -, přidat sůl, plátky česneku, vodu, ocet a nakonec posypat pepřem - tento salát se dělá hodně na Slovensku a je moc dobrý.

od Lily30
Vařené těstoviny s fazolovou omáčkou
1 balíček bezvaječných těstovin, 250 g suchých fazolí, bobkový list, 1 cibule, rostlinný olej, rajčatový protlak, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lžička vegety), 1 lžíce hladké mouky, sůl, umělé sladidlo, nadrobno nasekaná celerová nať nebo kopr Příprava: Bezvaječné těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. Přebrané a den předem namočené fazole uvaříme zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rostlinném oleji. Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar, v němž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, sůl a umělé sladidlo podle vlastní chuti a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme uvařené scezené fazole a nadrobno nasekanou čerstvou celerovou nať nebo kopr. Podáváme s uvařenými bezvaječnými těstovinami. Vhodnou přílohou jsou různé zeleninové saláty, přičemž musíme dbát na vhodnost kombinace s hlavní rostlinnou skupinou.

od Lily30
Špenátové taštičky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 10 cm velké čtverečky. Připravíme špenát – ochutíme česnekem, solí , sojovou omáčkou, nakrájenou cibulí. Špenátovou směs lžičkou dáváme na čtverečky, přeložíme na polovinu a zmáčkneme okraje. Taštičky položíme na plech pokrytý alobalem, mašlovačkou potřeme vodou a posypeme sladkou paprikou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 – 30 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, vařenými bramborami nebo jen tak samotné. Můžou se také plnit směsí z hub.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Masová směs se zeleninou zvířátka
Na oleji jsem osmahla cibulku,přidala na nudličky nakrájené vepřové maso,dusila do poloměkka,dále jsem přidala nakrájené játra,zase chvíli dusila,dále kuřecí maso,vše jsem podusila do měkka a dále jsem přidala nakrájenou klobásu a vše opekla.Směs jsem posypala trochou pálivé papriky,a nasypala mraženou zeleninu a zase dusila.Dále jsem přidla vegetu a zalila vše kečupem a ještě chvíli povařila.Výsledek hotová mňamka!!

arrow
profile_image
Asana
od 4. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

DĚLENÝ MEDOVÝ TWISTER KYTKY

Sojové nudličky či kostky připravíme obvyklým způsobem,okořeníme a necháme okapat. Na cibulce opečeme až dostanou zlatou barvu, zakapeme vydatně sojovkou, poté kečupem (na půl kg normálního masa je potřeba po třech lžících, takže odhadněte od oka) a na poslední minutu přidáme lžíci medu. Poté zakápneme trochou sojového mléka.
Nahřejeme tortilly, připravíme salát (ledový salát, rajčata, nahrubo nastrouhaná mrkev, kdo chce cibulka) a dresing - nějakou tu sojakyšku nebo tofunézu smícháme s česnekem. Poté už si jen dáváme do tortill masíčko a salát, pokapeme dresingem, rychle smotáme a jíme. Je to úžasné.
Takto připravené normální maso je pochopitelně taky božské, tam bychom pak samozřejmě konzumovaly masíčko jenom se salátem a smetanovým dresinkem

Dobrou chuť!

arrow
profile_image
jaxi
od 16. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čína z hlívy ústřičné
2 tácky hlívy ústřičné
Mochovská zelenina - mražená na čínu
Červená papprika
2 větší cibule
Sójová omáčka
Sůl
Olivový olej
1dcl bílého vína
Solamyl

Zvlášť v hrnci 5 minut povaříme mraženou zeleninu, pak z ní slijeme vodu

Na pánvi rozpálíme olej, na něj dáme opražit na větší kousky nakrájenou hlívu ústřičnou, asi po 5 minutách přidáme nakrájenou červenou papriku s cibulí, když je hlíva lehce osmahlá a paprika měkčí, přisypeme mochovskou zeleninu, vše podlejeme spoustou sójové omáčky, podle chuti dosolíme a dusíme...ve skleničce - si rozpustíme ve víně solamyl asi 1a půl lžíce a když máme pocit, že je vše měkké - vlijeme víno se solamylem do pánvičky, pokud šťáva hodně zhoustne - můžeme zředit vodou...
Když jsem tuhle čínu vařila po druhé - nasypala jsem do ní arašídy a s nimi byla ještě lepší, hepčí! Podáváme s rýží.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kynuté knedle s meruňkama kytičky
1/2kg hrubé mouky(polohrubé),trochu soli,2 žloutky,kostka kvasnic,250 až 300ml sojového vlažného mléka.
Z mléka a kvasnic zaděláme kvásek,hotový nalejeme do mouky,přidáme žloutky trochu soli a zaděláme vláčné ,nelepivé těsto.Necháme vykynout,tvoříme knedlíky,které plníme meruňkama,nebo jiným ovocem a dáme na 15 až 20 minut vařit do vroucí osolené vody.Posypeme mákem slazeným fruktózou a pokapeme olivovým olejem.

arrow
profile_image
jaxi
od 16. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zvířátkový guláš
Kolik masa - tolik cibule - na váhu
Olej
3 červené kapie
3 bílé papriky
sůl,koření
Na oleji necháme orestovat kapii i papriku, pak přidáme cibulku, k tomu maso a koření, podlít vodou a vaříme dokud maso nezměkne.... a všechno dohromady pro nás dělenky udělá - skvělou hustou omáčíčku - sobě jsem odebereme, spolustrávníkům doředíme vodou a zahustíme moukou - a spokojenost je na všech frontách.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené