Práce z domova? Víme jak na to!

V současné době se práce z domova stává čím dál tím víc populární. Také už jste přemýšleli nad tím, jaké benefity home office skrývá a jaké jsou aktuální trendy?

img

Co je to home office?

Home office jednoduše znamená možnost pracovat z domova. Představuje tak zaměstnanecký benefit, který v dnešní době nabízí svým zaměstnancům již mnoho firem, jestliže to povaha práce umožňuje. Většinou se jedná o vybrané dny v týdnu, někdy je ale možné vykonávat práci z domova při plném pracovním úvazku.

Práci z domova mohou vykonávat jen některé profese

Jak už bylo zmíněno výše, práci z domova je možné vykonávat pouze v případě, že to je možné z hlediska povahy práce. Home office je tak častější pro technologické firmy, IT profese, redaktory, analytiky nebo třeba grafiky. Velkou výhodou homeoffice je to, že zaměstnanec si může určit, kdy přesně bude pracovat a také úspora na nákladech při cestě do práce a vybavení kanceláře.

Jak má práce z domova vypadat?

Přestože mnoho lidí touží pracovat z domova kvůli tomu, že se v tom skrývají jasné benefity, je potřeba dodržovat několik zásad, aby práce z domova skutečně fungovala. Jaké zásady to jsou?

Zásady práce z domova: 

1. Pracovní místo - Možná si říkáte, jak skvělé musí být pracovat z gauče anebo dokonce z postele. Takhle by ale home office skutečně vypadat neměl! Je potřeba vytvořit si pracovní místo, které vás vrátí nohama na zem, a díky kterému si uvědomíte, že jste sice doma, ale musíte pracovat. 

2. Disciplína - Pokud chcete pracovat z domova, budete muset být opravdu velmi disciplinovaní. To, že máte home office neznamená, že můžete vstávat v 11 hodin. Je potřeba, abyste měli přesně rozděleno, v kolik hodin budete mít přestávku, v kolik hodin se na obědváte a také to, kdy s prací skončíte. 

3. Rozdělení soukromí a práce - přestože se to může zdát poměrně složité, je to jeden z nejdůležitějších bodů. Když jste doma, je třeba ostatním říci, že jdete pracovat a nebudete teď schopni se jim věnovat.

Jak si home office zpříjemnit?

Práce z domova jednoznačně patří mezi zaměstnanecké benefity, ale bude přinášet ovoce pouze tehdy, pokud ji nebudete brát na lehkou váhu. Dělejte mezi prací přestávky, mějte jasně dané časové výluky na jídlo nebo pití a pokud to bude třeba, udělejte si i kolem oběda rychlou procházku.

Které firmy home office nabízejí

Pokud přemýšlíte nad tím, že byste rádi pracovali pro firmu, která homeoffice nabízí, můžete si prohlédnout profily firem na VímVíc.cz. Jednou z nich je právě VímVíc, a nebo digitální agentura Stario Agency. Stejně tak se můžete podívat, jak práci ve firmě hodnotí samotní zaměstnanci.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.