Zimní tipy pro péči o pleť a vlasy

Chladná zima může způsobit na pleti a vlasech pořádnou neplechu, pokud se o ně řádně nestaráte. Poradíme vám, jak si udržet krásnou svěží pleť a zdravé vlasy i v zimě.

Uzavřete vlhkost v pleti

Většina běžných hydratačních krémů nebude stačit, pokud se chystáte jít na několik hodin lyžovat do chladného a větrného počasí. Vyberte si speciální krém určený do chladného počasí, který má hustší konzistenci a vytvoří na vaší pleti ochranou vrstvu, která uzamkne vlhkost uvnitř. Výborné jsou přípravky obsahující v hojné míře bambucké máslo. Pokud máte opravdu citlivou pleť a venku je velká zima, můžete zkusit i léty osvědčenou vazelínu.

Nezapomínejte na krém s ochranným faktorem

Zvláště pokud se zrovna nacházíte na horách a užíváte si zimní radovánky v zasněžené krajině, nezapomeňte se pravidelně mazat krémem na opalování. Sníh totiž odráží nebezpečné UV paprsky a může tak způsobit na vaší pleti větší škodu, než opalování se v létě na pláži. Make up s ochranným faktorem obvykle nestačí, potřebujete opravdu silnou ochrannou vrstvu s faktorem nejméně 30.

Nepřehánějte to s líčením

Pokud chcete vypadat na sjezdovce dobře, nepotřebujete k tomu hromadu dekorativní kosmetiky. Pudrové prostředky nevypadají v mrazu na pleti vůbec hezky, takže jednou z nejlepších kosmetických rad v zimě je držet se tekutých a krémových přípravků. Jemné oční stíny v tělovém či jiném nenápadném odstínu a lehký nános řasenky bohatě postačí. Tvářenku můžete díky mrazu vynechat úplně a rty nezapomeňte natřít výživným balzámem s ochranným slunečním faktorem.

Pořiďte si přípravek na zvětšení objemu vlasů

V tuhých mrazech a zvláště na horách se málokdo obejde bez teplého kulicha. Vlasy zplácnuté celý den pod čepicí však nevypadají večer zrovna nejpřitažlivěji. Proto se vám bude v zimě více než jindy hodit nějaký šikovný přípravek, který dokáže zvětšit objem vašich vlasů. Splihlé vlasy pomůže oživit obyčejný suchý šampon, díky kterému si vlasy nemusíte umývat tak často.

Chraňte své vlasy před mrazem

I když většina z nás v zimě nosí čepici, vlasy rozhodně potřebují extra ochranu a pozornost. Vyzkoušejte třeba nesmyvatelné kondicionéry, které vlasy ochrání před mrazem. Pokud se pyšníte dlouhými vlasy, raději si je ve velkých mrazech zapleťte do copů a schovejte pod čepici, abyste je uchránily před větrem a mrazem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.