Reaguji na AlesiaX: áchjo,takže koukám celý blbě...a to jsi neviděla,jak jsem jedla dřív..:-x mám 163/55, bazální 1300kcal/1900kcal aktivní m. cca..
Mám vážně chut s tím seknout, snaha uplně na ********** když se snazim jist "dobře" tak toho jím prostě málo, mám pocit, že kdybych přidala nezhubnu..vím, celé blbě..
Ted jsem ten jídelák trochu poupravila, nakonec ve výsledku o troošičku lepší hodnoty ale kj se ani nehli.. je mi z toho do breku fakt, protože se každej den snažim a furt mi to prostě nejde.. přitom se domů furt něco kupuje abych to měla "pěkný" a ono nic..
Nedokážu pochopit to, jak dokázat abych měla pěkný denní příjem (a to jsem prosím chtěla ještě kardio ten den) + mít i "hezký" hodnoty b,s,t... jelikož jakmile přidám tak se i hodnoty navyšují a prostě mi to nikdy nevyjde.. a to kupuju když už tak jen celozrné pečivo, jogurty jen bílé, třeba ovofity, sladký jako takový už žádný.. a stejně výsledek nula nula.. =(

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na originálněMartina: Vůbec si nezoufej a nelámej si s tím hlavu Je to jako řízení auta, nováček je celý vyklepaný a není si jistý vůbec ničím - nechápe, jak to ostatní tak lehce zvládají. Ale pak si vyjezdí a vše dělá automaticky Když jsi začala, jsi na dobré cestě, a vůbec se nestresuj, všechny ťapeme metodami pokus omyl a zkoušíme, co na naše tělo funguje. Každý z nás si usvojí jiné množství kalorií a makroživin a na každého platí něco jiného.
V článku výše jsem se ti pokusila shrnout, co tak vychytat. Někde ještě výš uvádím odkaz na svůj blog, na kterém s kamarádkou zveřejňujeme jídelníčky a recepty. Dá se uvařit tolik dobrých jídel a přitom se držet svých limitů. Tvůj jídelníček vůbec nebyl z nejhorších, jen jsem poznamenala, co by asi bylo potřeba dotáhnout. Když s tím švihneš, lepší to nebude Tak si to zkus zaseknout někde mezi 1400 a 1600 kcal denně, zařaď nějaký posilování (po něm pak třeba 15 minut kardia, střídavě hodně rychlé a pomalé tempo), dávej akorát pozor, ať to nepřeháníš se sacharidama a ať nezanedbáváš ostatní makroživiny Ty potraviny, co kupuješ, jsou dobré, jde jen o množství. Takže otevřit aplikaci na výpočet makroživin a kcal a chvilku si s tím pohraj. Nakonec dojdeš k něčemu rozumnému A vždycky se můžeš inspirovat jídelníčky na fitness blozích, těch je spousta.

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Amandaxy: Ten špatný spánek bude opravdu nesrovnaným jídelníčkem a nedostatkem sacharidů, vínem to je lepší nedohánět. Když budeš ve stresu, tělo tukové zásoby bude hůř pouštět :/ Zítra se s tím zkus nějak poprat, ty makroživiny to chce opravdu vyvážet. Není dobré si stavět jídelníček "poslepu", pokud chceš dosáhnout nějakého cíle. Ale určitě jakmile si to nějak vyvážíš, budeš se cítit líp Zdravá a vyvážená strava vede nejen k hezké postavě, ale i skvělému pocitu a dostatku energie.

Reaguji na AlesiaX: Jj na tvůj blog sem tam kouknu, jde vidět že tě to baví a umíš dobře poradit, děkuju.. Přítel do mě teď furt šije ať se na nějaké počítání kalorií vyprdnu, že to potřebují obézní a né já.. jenže ja aspon chtěl mít kotrolu, tak těd váhám..protože když počítám tak tím opravdu žiju, furt myslim na to co a jak.. :/ takhle bych asi měla trochu větší pohodu i tu psychickou ale nevím..Cvičit chci samo furt to mě i baví a problém nedělá..

arrow
profile_image
Sedrik
od 27. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na originálněMartina: Ahoj, hlavně Ti chci říct vydrž. Já omlazení sleduji cca půl roku. Celý život se nějak hýbu a myslela jsem si, že mám vychytané i stravování, ale váha se prostě nehnula. Až když jsem si to všechno hodila na stob do sebekoučinku, tak jsem zjistila, že mám pekelný nepoměr živin. Takže jestli v tom opravdu tápeš, tak zkus stránky stobu nebo nějaké podobné, které Ti spočítají kolik čeho mít na hubnutí. Já konečně shodila, za tři týdny 1,5 kg a vidím i svaly, které dřív nebyly. Pomohlo to, a po třech týdnech už mám odhad čeho kolik mít, takže to není na pořád. Držím pěsti

arrow
profile_image
Niluska
od 25. 3. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky upřímně Vás obdivuju. Já jsem taky jedna z těch, co by chtěly krapet zhubnout a držet nějaký zdravý životní styl, ale moc se mi to nevede. Mám problémy s tím co si kupovat, jak to upravovat kombinovat a hlavně kdy si to všechno vymýšlet a chystat. Kdy to zvládáte nakupovat a vařit si, chystat si? Vždy si chystáte den dopředu nebo jak to nejlíp funguje? Píšete si to?
Předem díky za rady.

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Niluska: V sobotu budeme natáčet video ze supermarketu - jaké kupovat potraviny a kterým se vyhnout. Jinak vždy si navařím obědy na tři dny dopředu a rozhážu po krabičkách. Připravuju si i svačiny. Vždy den dopředu vím, co ten další budu jíst. Už to mám tak nějak zautomatizované, jen ze začátku se to zdálo těžký. Teď už kalorie ani makroživiny počítat nemusím, protože přibližně vím, kolik toho za den sním a v jakém poměru, a to mi stačí Vypadá to těžší, než to ve skutečnosti je

arrow
profile_image
Niluska
od 25. 3. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na AlesiaX: Kéž bych na tom byla jako ty. Výběr potravin ještě jakž takž zvládám, ale to je asi tak všechno. Jak se to vůbec člověk naučí počítat?

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Niluska: Stáhla jsem si do mobilu aplikaci Lifesum, kamarádka má myfitnesspal, ale existuje jich hodně. Dá se to počítat i normálně na pc v prohlížeči. Tam zadáš věk, výšku, váhu, cíl a ono to vyhodí potřebný kalorický příjem a poměr makroživin. Ne vždy Ti může tento poměr vyhovovat, záleží taky na tom, jestli cvičíš. Ale pro začátek by to mělo stačit. Pak si tam vždy naťukáš jídlo a množství, ono Ti to zapíše do deníčku výživové hodnoty. Takhle si naplánuješ jídelníček, abys byla v normě Po chvíli pak zjistíš, že už víš, kolik je toho tak potřeba jíst a v jakých poměrech.

arrow
profile_image
Amandaxy
od 21. 3. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak já dnes:

Snídaně : ovesná kaše, lžička medu
Oběd: bulgur s balkánským sýrem a zeleninou, jeden kiri sýr
Svačina: Jogurt hollandia, lžička medu, půl krabičky cherry rajčat
večeře: omelete ze dvou vajec a dvou bílků, zelenina
2.večeře po cvičení: 200 g tvaroh odtucnney

Hodnoty: 6657 kj/ s:213,4g B:81,8g T:44,4 g

Tak co na to říkáte?

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Amandaxy: To už vypadá docela dobře Akorát ten kiri sýr je podle mě zbytečný - taveňáky nejsou moc dobré. Nemají se sýrem moc společného, spíše je to ztužený tuk. Tak když chceš něco mazat, radši vol cottage
A ta večeře, pokud chápu správně, je před cvičením? Pokud ano, je třeba do ní dát nějaké sacharidy. Pokud máš tý zeleniny hodně, tak je to dobrý, ta obsahuje komplexní sacharidy, i když v ne moc velikém množství. Ale třeba k tomu přidat alespoň nějaký knackerbrot nebo plátek žitného chleba.
Jinak poměry makroživin jsou docela fajn, akorát pokud posiluješ, možná by to chtělo trochu přidat bílkovin. A pokud se snažíš shodit nějaké tukové zásoby, tak by mělo být trochu míň sacharidů. I když, upřímně netuším, kde jich bereš tak moc. Máš nějakou instatní kupovanou ovesnou kaši? Nebo obyč ovesné vločky?
Pokud jíš hodně zeleniny, tak možná je nabíráš tam, pak je to v pohodě

arrow
profile_image
Amandaxy
od 21. 3. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na AlesiaX: já se sacharidy snížit bojim,protože i s timhle jidelnickem mam nesnesitelnej hlad, vubec to nechapu, vcera jsem usnula az nekdy ve 3 rano protoze mi tak hrozne krucelo v brise, ze se to nedalo.... a to jim fakt dost zeleniny, mela jsem druhou veceri, nechapu... opravdu se modlim,aby tohle brzo preslo, protoze jsem uplne vystavena a bez energie.... jinak ty sacharidy jsem asi abrala v tech vlockach a bulguru plus ten med.....

tak dnes:

Snidane: ovesne vlocky, med, lzicka hol. kakaa
Obed: Zitny chleb, pomazankove maslo odtuc., zauzeny syr ( nic jinyho bohuzel nebylo)
Svacina: Cherry rajcata, mozarella, 2 kneke zitne
Vecere: file se zeleninou, jeden brambor, sopsky salat

Pohyb zadny,protoze jsem tak unavena, ze snad ani nevstanu z pelechu

arrow
profile_image
AlesiaX
od 9. 4. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Amandaxy: Tak si přidej kalorie, abys neměla hlad. Jestliže máš málo energie a jsi hladová, pak je to špatně. Nemuč se, radši jez víc kalorií a cvič, než abys jich jedla míň a nevstala z postele.

Včerejšek:

Sn: 100g bobule v rejži, mixit
Sv: 100g tvaroh+1 odměrka banánového proteinu
Ob: Brokolicové placky,kuřecí směs,z 1/2 brokolice a 100g masa
Sv: 150g zelného salátu s křenem
Ve: Brokolicový krém s mozzarelou

Dneska:

Sn: 4x racio špaldové bio chlebíčky+50g lísko-oříškový šmakoun
Sv: cherry rajčátka+jarní cibulka(150g) 50g tvaroh
Ob: cottage lívance s kukuřicí
Sv: Rapunzel čokoláda (20g)
Ve: kuřecí salát cca 150g

arrow
profile_image
Lillly1
od 31. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

sn- bílý jogurt
sv- 30g dobré vlákniny, 7g rozinek
oběd- houbovo-zeleninová směs s rýží,čerstvá zelenina
sv- 50g krekry špaldové s dýňovým semínkem a česnekem
ve- řecký salát

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené