Jak správně pečovat o pokožku po holení?

Holení je běžnou součástí péče o vzhled a hygienu, ale pro mnohé může znamenat nepříjemné podráždění a zarudnutí pokožky. Správná péče po holení je klíčem k tomu, aby byla vaše pokožka zdravá a hezká.

img

NDAB Creativity / Shutterstock.com

Díky pár jednoduchým trikům si můžete ušetřit hodně podráždění a kožních problémů. Stačí vám k tomu jen pár jednoduchých kroků:

  • navlhčit pokožku před holením,
  • správné nástroje,
  • opláchnutí studenou vodou,
  • hydratace.

Příprava a postup před holením

Základem pro dobrou péči o pokožku po holení je správná příprava a postup během holení. Před holením je důležité pokožku očistit teplou vodou a nechat ji změkčit. Použití kvalitního holicího gelu nebo pěny pomáhá snížit tření břitu o pokožku a chrání ji před podrážděním. Vždy si musíte namočit pokožku, protože jinak ji budete mít na 100% podrážděnou.

Volba kvalitního pomocníka

Kvalitní přístroj s ostrou čepelí je nezbytným prvkem pro minimalizaci podráždění. Holicí strojky jsou základním produktem pro každou ženu. Starší, tupé břity mohou způsobovat tahání vlasů a poškozovat pokožku. Pravidelná výměna břitu nebo hlavy holicího strojku je důležitá pro dosažení co nejlepšího výsledku a minimálního podráždění pokožky.

Dodržujte směr růstu chloupků

Při holení byste měli vždy dodržovat směr růstu vlasů. Holení proti směru růstu může způsobit podráždění a zarudnutí pokožky. Pamatujte, že pokud máte citlivou pokožku, je lepší hladce holicí pohyb provádět co nejopatrněji. Dávejte si pozor, abyste strojkem z Okay.cz nebo holítkem příliš netlačili. Tím si můžete také poškodit kůži a skončit s podrážděním.

Opláchnutí studenou vodou

Po holení opláchněte oholenou oblast studenou vodou. Studená voda uzavře póry pokožky a pomůže zklidnit případnou podrážděnou pokožku. Zároveň také přispěje k pocitu svěžesti. Hodně žen se oplachuje hodně teplou vodou, ale to je chyba. Teplou vodou si musíte změkčit kůži před holením, ale po něm použijte studenou vodu. Tato rada vám ušetří hodně nepříjemností.

Použití hydratačního krému

Po opláchnutí pokožky naneste hydratační krém nebo balzám speciálně určený po holení. Tento produkt pomáhá obnovit hydrataci pokožky, snižuje podráždění a zanechává ji hebkou. Vyberte si produkt s co nejméně agresivními složkami, aby nedráždil citlivou pokožku. Přírodní produkty jsou vždy nejlepší volbou. Budou sice trochu dražší, ale vaší pleti rozhodně prospějí.

Vyvarujte se dotýkání

Po holení byste se měli vyvarovat dotýkání oholených oblastí rukama. Bakterie a nečistoty z rukou mohou způsobit infekce a podráždění. Pokud je to možné, použijte čistý ručník k osušení. Hodně žen tuto chybu dělá a hodně se dotýká svých nohou po oholení. Myslete na všechny bakterie a viry, které máte na svých prstech. Důkladně si umyjte ruce nebo použijte čisté textilie. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?